banner28
banner23
banner36

Serdar mahallesi Bilgievi’yle nefes aldı

Okulun destekçisi, ailenin yardımcısı ve sokağın alternatifi anlayışıyla hizmet veren Bilgievleri Kocaeli için adeta geleceğe açılan bir kapı oluyor.

Serdar mahallesi Bilgievi’yle nefes aldı

Okulun destekçisi, ailenin yardımcısı ve sokağın alternatifi anlayışıyla hizmet veren Bilgievleri Kocaeli için adeta geleceğe açılan bir kapı oluyor.

26 Şubat 2019 Salı 11:23
Serdar mahallesi Bilgievi’yle nefes aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Gençlik Eğitimi Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Bilgievleri, sosyal belediyecilik alanında örnek olmaya devam ediyor. Okulun destekçisi, ailenin yardımcısı ve sokağın alternatifi anlayışıyla hizmet veren Bilgievleri, Kocaeli için adeta geleceğe açılan bir kapı oluyor. İzmit Serdar Mahallesinde öğrencilere eğitim veren Serdar Bilgievi ise mahalleli ve öğrenciler için nefes oluyor.

SERDAR BİLGİEVİ MAHALLEMİZE FARKLI BİR HAVA KATTI

Bilgievleri için önemli bir alan olan “Aileleri bilinçlendirmek” Serdar Bilgievi içinde vazgeçilmez bir durumda. Okulla, öğretmenle ve eğitimle barışık aileler yetiştirmenin önündeki engeller tek tek aşılırken, bu amaca yönelik; eğitici- eğlendirici aktiviteler, kültür gezileri ve seminerler ile ailelere destek veriliyor. Bilgievi’nde iki çocuğu bulunan mahalleli Çetin Kaçan, Serdar Bilgievi’nde çok memnun olduklarını ifade ederek “Bilgievi Mahallemize farklı bir hava kattı” dedi. Kaçan, “Çocuklarımıza okumak için önemli bir imkân doğuyor. Bu durum bizi oldukça memnun ediyor. Mahalleli olarak belediyemize bu imkânı bize sağladığı için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“FARKLI AKTİVİTELER ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇOK İYİ OLUYOR”

Serdar Bilgievi’nde kızı Miray’ın eğitim aldığını belirten veli Kemal Sap, “Akşamları kızım eve geldiğinde her gün farklı bir aktivite yaptığını söylüyor, bu durum çocuğumun gelişimi için çok iyi oluyor” dedi. Sap, Bilgievi mahallemiz için çok iyi bir etki oluşturuyor. Bu mahallede eğitime muhtaç olan çok çocuk var. Çocuklar burada geçirmediği vakti kötü yerlerde geçirebilir. Çocuklarımız burada olduğu zaman biz çok rahatız.” İfadelerini kullandı.

MUTLU ÇOCUKLAR

Serdar Bilgievi’nde eğitim gören öğrencilerin mutlukları yüzlerine yansıyor. Okul dışında kalan vakitlerde öğrencilere yönelik eğitim programları ve sosyal etkinlikler düzenlenirken uzman personel ile bölgedeki çocuklara ve ailelere hizmet veriliyor. Okuma yazma sınıfları,ahşap atölyesi, Mehter halk oyunları, el sanatları, minik aşçılar, bilgisayar sınıfı ve kütüphanesiyle çocukların ve ailelerin eğitimine katkı sunan Serdar Bilgievi, düzenlediği sosyal etkinliklerle de dikkat çekiyor. Ayrıca Serdar Bilgievi’nde ders alan öğrencilerin bir kısmının Roman vatandaşlardan oluşması Bilgievi’ni daha da renkli hale getiriyor.

DAHA SOSYAL ÖĞRENCİLER

Serdar Bilgievi, gerçekleştirdiği etkinliklerle öğrencilerin sosyalleşmesine destek oluyor. Bilgievi’nde bilgi destek derslerinin yanı sıra yoğun ders temposundan bunalan öğrencilerin rahatlamalarını sağlamak amacıyla zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayacak kulüp faaliyetlerle sosyal etkinlikler gerçekleştiriliyor. Serdar Bilgievi’ne üye öğrenciler Drama Kulübü, Sinema Kulübü gibi kulüp etkinliklerine ve 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Kitap Fuarı, Roman Şenliği gibi sosyal etkinliklere katılıyor.

Son Güncelleme: 27.02.2019 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38