Silikon Değil Rezalet Vadisi

Kamuoyunun silikon vadisi olarak adlandırdığı Gebze Muallimköy’de gerçekleştirilmesi planlanan “Bilişim Vadisi” projesi hakkında kötü kokular gelmeye başlamıştır.

Silikon Değil Rezalet Vadisi

Kamuoyunun silikon vadisi olarak adlandırdığı Gebze Muallimköy’de gerçekleştirilmesi planlanan “Bilişim Vadisi” projesi hakkında kötü kokular gelmeye başlamıştır.

16 Şubat 2015 Pazartesi 00:56
Silikon Değil Rezalet Vadisi
 

Türkiye’nin teknolojik bir atağı olarak iktidar tarafından ilan edilmekte olan projenin öncelikle ilmi tabanının zayıf olması bir kenara son olarak MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü TÜRKKAN Bey’in soru önergesi ile meclise taşıdığı yolsuzluk duyumları milletimize ait kaynakların iktidar ve yandaşlarınca iyice peşkeş çekildiğinin emaresidir.

Teknoloji kendini internet ile mekândan bağımsız olarak geliştirilebilir bir yapıya dönüştürmüş iken; böylesi bir merkez ne kadar mantıklıdır? Ülkemizde bu alandaki ön denemeler sayılacak teknoparklar bile tam olarak işlevini yerine getirememekte iken bu proje nasıl verim sağlayacaktır? Derken cevabı yolsuzluk duyumlarında bulmuş olduk.

Türkiye’de devlet destekli Silikon Vadisi; “HALDIZLAR” gibi yandaş mütahitlerin aldıkları ve alacakları oldubitti ihaleler için meydana getirilmiş; inşaatından başlayarak bittikten sonra içinde yer alacak zenginlerin daha zengin edileceği bir projedir.

Bu projenin ne Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu veya duyacağı teknolojiyi imal edebilecek akademik bir düşünce ikliminde ve bilimsel bir bakışla ortaya konulmadığı aşikârdır. Bu proje için ayrılan devletimizin kaynakları, ihtiyaç duyacağı teknolojiyi geliştirebilecek, yandaşlık seviyesine göre değil, bilgi ve tasarım yeteneklerine göre yapılan bir değerlendirmeden geçecek, Türk Gençlerine aktarılmalıdır.

Ve her kim olursa olsun ve şartlar ne şekilde gelişirse gelişsin yandaşının kollanarak, bizden olan hak etmese bile zengin olsun mantığını siyasi iktidar terk etmelidir. Unutulmamalıdır ki milletin hakkının savunucusu, helal süt emmiş vatan evladı olan Ülkücüler, Cenabı Hakkın inayeti ile kursaklarınızdaki yetim haklarını söküp alacaktır.

Milletvekilimiz Lütfü TÜRKKAN Bey’e de hassasiyeti için teşekkür eder kamuoyuna saygı ile arz ederiz.

İbrahim ÖZCAN
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı
Kocaeli İl Başkanı

Son Güncelleme: 16.02.2015 00:57
Anahtar Kelimeler:
DeğilSilikonRezalet Vadisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38