banner28
banner23
banner36

Sınırdan 20 bin dolarla rahat geçtik

Otomobilinin bagajında 91 kilo uyuşturucu madde ele geçirilen Uzunçiftlik eski Belediye Başkanı Yaşar Sönmez'in "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan yargılanmasına başlandı.

Sınırdan 20 bin dolarla rahat geçtik

Otomobilinin bagajında 91 kilo uyuşturucu madde ele geçirilen Uzunçiftlik eski Belediye Başkanı Yaşar Sönmez'in "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan yargılanmasına başlandı.

02 Ekim 2015 Cuma 14:59
 Sınırdan 20 bin dolarla rahat geçtik

 Tutuklu yargılanan sanık Yaşar Sönmez, maddi olarak zor durumda kaldığı için bu işe ilk kez girdiğini ve diğer sanığın ortağı olduğunu öne sürerken, sanık Azer A. " Yaşar Sönmez bana komplo kurdu, ben uyuşturucu nedir bilmem" dedi. Kocaeli Uzunçiftlik eski Belediye Başkanı Yaşar Sönmez hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan açılan davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Yaşar Sönmez ve Azer A. ile avukatları hazır bulundu. Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından sanık savunmalarına geçildi.

 "BEN NORMAL TİCARET YAPAN BİR İNSANIM"

 Sanık Yaşar Sönmez ile olaydan 1 yıl önce Gürcistan'da tanıştığını belirten Azer A. savunmasında, yurt dışına şal ticareti için gidip geldiğini söyledi. Azer A. ifadesinde, "Ben başkalarının mallarını parça parça sattığımda ücret alıyordum. Sönmez geldiğinde kendisine yardımcı oluyordum. Bayan arkadaşlarıyla kalması için kendisine günlük ev tutuyordum. Kendisiyle görüşüyordum. Yine bir ara İran'dan bana telefon açtı. Orada tekstil işiyle uğraşan kişilerin bulunduğu ve mal satabileceğimi belirtmesi üzerine ben de İran'a gittim. İran'da bir toptancı ile görüştüğümde şalları alabileceğini söyledi. Türkiye'ye döndüm" dedi.

 "SÖNMEZ İLE İRAN'A GİTMEDİM İSTANBUL'A DÖNDÜM"

 " 15-20 gün sonra sanık Yaşar Sönmez ile birlikte İran'a gittim" diyen Azer A., "Giderken ben şalları da yanımda götürdüm. Ben Türkiye'ye dönmek istediğimde Yaşar biraz daha işinin olduğunu başkalarıyla görüşeceğini belirtti. Beni Van Havalimanı'na bırakmasını istedim. O da beni havalimanına bıraktı. Ben bu şekilde İstanbul'a dönüş yaptım. Olaydan bir hafta kadar önce Yaşar beni telefonla arayarak Van'da olduğunu ve 6 bin- 7 bin TL paraya ihtiyacı olduğunu ve yolda olduğunu söyledi. Benden para istedi. Ben de paramın olamadığını belirterek göndermedim. Ertesi gün bir kez daha aradı. Defalarca aradı. Sonunda açtım. 5 bin TL para göndermemi istedi. Ben de bir yerden 5 bin TL bularak Van'da bulunan Yaşar'a gönderdim" ifadesini kullandı.

 "NE OLDUĞUNU ANLAMADAN GÖZALTINA ALINDIM"

 Bir gün sonra Yaşar Sönmez'in kendisini arayarak İstanbul'a geleceğini söylediğini belirten Azer A. "Yakalanmadan önce bana telefon arayarak mal bedeli diye bir şey söyledi. Ben de ne mal bedeliymiş diye söyledim. Ömür Plaza'nın önünde buluşalım dedi. Buluşacağımız sırada polisler beni yakaladılar. Uyuşturucularla benim alakam yoktur. Sanık Yaşar bana 20 bin dolar mal bedeli verdiğini söylüyor. Böyle bir şey yoktur. Hesaplarım incelenebilir" diye konuştu.

"EKONOMİK YÖNDEN ZORA DÜŞTÜM"

 Sanık Yaşar Sönmez ise savunmasında 2004-2009 yılları arasında Uzunçiftlik Kartepe'de Belediye Başkanlığı yaptığını kaydetti. Daha sonra aday olduğunu ancak kazanamadığını söyleyen Sönmez, "2014 yılında da aday olmama karşın kazanamadım. Kefil olduğum kişiler iflas edince borçları benim tarafımdan ödendi. Bu kez bana kefil olan kişiler zor duruma düştüler. Ekonomik yönden zor duruma düştüm" dedi.

 "SINIRDAN 20 BİN DOLARI ÇOK RAHAT GEÇİRDİK"

Azer A. ile Gürcistan'da tanıştığını belirten Sönmez, "Borçlular beni sıkıştırıyorlardı. İran'da inşaat işleriyle ilgileniyordum. Azer bana uyuşturucu işi yapabileceğimizi söyledi. Başlangıçta kabul etmedim. Ancak en son Azer ile beraber İran'a giderken 20 bin dolar götürdük. Parayı üzerimizde ve çantalarla sınırdan çok rahat şekilde geçirdik. Normalde en fazla 5 bin dolar geçirebilirsiniz ama biz sıkıntı yaşamadık. Bu paranın karşılığında Azer ile beraber uyuşturucuyu aldık ve katırcılara verdik. Türkiye sınırına geldikten sonra ben katırcıların gelmesini beklerken Azer İstanbul'a döndü. Birkaç gün sonra katırcılar geldiğinde verilmesi gereken paradan 5 bin TL eksik çıktı. Bu nedenle katırcılar uyuşturucuyu bana teslim etmiyorlardı. 5 bin TL para istiyorlardı. Azer'den 5 bin TL para göndermesi için defalarca aradım. Sonra Azer bana parayı gönderdi. Ben de bu parayı katırcılara verdim" ifadelerini kullandı.

"MAL  SATILINCA KAR PAYI ALACAKTIM"

 Daha sonra uyuşturucuyu teslim aldığını söyleyen Sönmez, "Uyuşturucuyu aracımın arkasında bulunan bijonların altına yüklediler. Bu araçla beraber İstanbul'a geldiğimde polisler tarafından yakalandım. Yakalandığımda uyuşturucunun Mehmet'e ait olduğunu söylemişsem de bu Azer'i kurtarmak içindir. Malın parası Azer'e aittir. Nakliyeyi ben yaptım. Malın satılması halinde ben kar payı alacaktım. Olay bundan ibarettir. Azer ile ilgili söylediğim her şey doğrudur" dedi.

"TEK SUÇUM YAŞAR SÖNMEZ'E GÜVENMEK"

 Duruşmada sanık Azer A., uyuşturucuyla ilgili bir bağlantısı olmadığını ve tek suçunun Yaşar Sönmez ile birlikte yurt dışına gittiğini savundu. Azer A., "Uyuşturucu nedir bilmem. Yaşar Sönmez bana komplo kurdu" derken Yaşar Sönmez ise Azer A. ile birlikte hareket ettiklerini ve uyuşturucu parasını Azer A.'nın ödediğini söyledi. Sönmez mahkeme heyetine, "Bana inanan insanlar için burada olmaktan dolayı çok pişmanım. Huzurunuzda böyle bir suçtan burada olduğum için çok pişmanım. İlk kez böyle bir işe girdim" dedi.

 OLAYDA GÖREVLİ POLİS MEMURLARI TANIK OLARAK DİNLENECEK

 Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, TİB'e müzekkere yazılarak, iki sanık arasında geçen telefon görüşme ve mesajlaşma kayıtlarının istenilmesine hükmetti. Mahkeme, sanık Azer A'nın yakalanma aşamasına kadar olayda görevli polis memurlarının tanık olarak dinlenmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar verdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 26 Kasım tarihine erteledi.

Son Güncelleme: 04.10.2015 13:03
Anahtar Kelimeler:
UyuşturucuYaşar Sönmez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38