TES Yalova valisini protesto etti

Yalova’da yaşamını yitiren öğretmen Halil Serkan Öz için basın açıklaması düzenleyen Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, “Öğretmen sahipsiz değildir” dedi

TES Yalova valisini protesto etti

Yalova’da yaşamını yitiren öğretmen Halil Serkan Öz için basın açıklaması düzenleyen Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, “Öğretmen sahipsiz değildir” dedi

06 Nisan 2015 Pazartesi 22:17
TES Yalova valisini protesto etti

Yalova’da yaşamını yitiren öğretmen Halil Serkan Öz için Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şubesi basın açıklaması düzenledi. Kocaeli Endüstri Meslek Lisesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya 50’ye yakın Türk Eğitim Sen üyesi öğretmen, MHP milletvekili aday adayı Süleyman Pekin ve MHP eski belediye başkan adayı olan Halit Bayhan katıldı. Açıklamada Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından acımasızca eleştirilen ve hakarete uğradıktan sonra katıldığı eylemde hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz’e yapılan tavır kınandı.

‘ÖĞRETMENİMİZ RENCİDE EDİLDİ’

Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, “Yalova’nın Sayın Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Termal Fen Lisesi’ni ziyaretinde meslektaşımız Halil Serkan Öz’e karşı sergilemiş olduğu çirkin tutumu, öğretmenimizin hayatına mal olan üzücü süreci başlatmıştır. Vali Cebiroğlu, sendikasının aldığı serbest kıyafet eylemi çerçevesinde hareket eden öğretmenimizi, öğrencilerin ve meslektaşlarının nhuzurunda hakaretlerde bulunarak rencide etmiş, geçen bir hafta içerisinde bu seviyesizliği hazmedemeyen meslektaşımızın kalp kriziyle sonuçlanan rahatsızlığına neden olmuştur” dedi.

ESEFLE KINIYORUZ

Şanlı, “Vali Cebiroğlu’nu şiddet ve esefle kınıyoruz. Kendini Vali değil “Sultan” olarak gören bu arazlı anlayışı ayaklarımızın altına alıyoruz. Unvanı ne olursa olsun, hiç kimse yasaların üzerinde değildir. Uluslararası sözleşmeler, yargı kararları ve son olarak Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla güvence altına alınmış sendikal eylemlere katılma hakkını gasp etmek kimsenin haddi değildir.

‘İBRET ALSINLAR ‘

Şanlı, “İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz: Kendini yasaların ve yargının üzerinde gören bu vali derhal görevden alınmalı ve hakkında idari soruşturma açılmalıdır. Vicdanlarda zaten mahkum edilmiş olan Vali Selim Cebiroğlu, idari ve yargısal olarak da hak ettiği cezayı almalıdır. Alsın ki, bundan sonra, kendisine mevzuatın verdiği yetki dahilinde yönetme görevini ifa etmekle yükümlü olanlar bundan ibret alsınlar” dedi

DERSLERE GİRMEDİK

Şanlı son olarak, “Eğitim çalışanları olarak Bugün, bir daha böylesi acı ve olumsuz olayların yaşanmaması için uyarı eylemi yaptık ve ilk derslerimize girmedik; ortak acımıza sahip çıktığımızı, eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti telin ettiğimizi, hangi kademede olursa olsun meslektaşlarımıza yönelik idari baskı ve keyfi uygulamaları protesto ettiğimizi kararlılıkla ifade ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 06.04.2015 22:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38