banner28
banner23
banner36

Trafikte teknoloji dönemi

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından bir süre önce alınan tabletler, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerine dağıtıldı.

Trafikte teknoloji dönemi

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından bir süre önce alınan tabletler, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerine dağıtıldı.

28 Şubat 2016 Pazar 18:31
Trafikte teknoloji dönemi
 Ekipler, tabletler sayesinde sorgulamaları 30 saniye gibi kısa bir süre içinde tamamlayarak zaman kazanırken akıllı cihazlar sayesinde ceza kesip makbuz yazabiliyor.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan tabletler Şehir İçi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerine verildi. Gerekli yüklemelerin ardından dağıtılan tabletler polis ekipleri tarafından kullanılmaya başlandı. Emniyetin bu uygulaması ile artık trafik polisleri tüm sorgularını tablet üzerinden yapıyor. Önceden bir araç kontrol amaçlı durdurulduğunda ruhsat, ehliyet alınarak merkeze telsizden sorgu yapılıyordu. Bu işlem yaklaşık bir araç için 5 dakika kadar sürebiliyordu. Yeni gelen tabletlerle bu süre 30 saniyeye kadar düştü.

 

BÜTÜN SORGULAMALAR YAPILABİLİYOR
Araç plakası girilmesiyle tüm bilgilere ulaşan polis memuru sürücüden sadece ehliyetini isteyerek sorgulamayı sonlandırıyor. Eski sistemde sadece ruhsat bilgisi sorgulanırken akıllı tabletler sayesinde şimdi sürücülerin GBT sorgusu ve hatta silah ruhsatı sorgusu bile yapılabiliyor. Eğer bir araca cezai işlem uygulanacaksa önceden makbuz kesen ekipler şimdi dijital ceza sistemine geçerek makbuz sistemini ortadan kaldırdı. Mini yazıcılar sayesinde polisler ceza makbuzlarını anında oluşturarak sürücülere verebiliyor.

Son Güncelleme: 28.02.2016 18:32
Anahtar Kelimeler:
TrafikTablet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38