banner28
banner23
banner36

Tramvay hattının ilk rayları monte edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar ve Sekapark arasında yapımı gerçekleştirilen tramvay hattının ilk rayları döşendi.

Tramvay hattının ilk rayları monte edildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar ve Sekapark arasında yapımı gerçekleştirilen tramvay hattının ilk rayları döşendi.

06 Mart 2016 Pazar 18:19
Tramvay hattının ilk rayları monte edildi
 Tramvay hattının ilk rayları monte edildi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Otogar ve Sekapark arasında yapımını sürdürdüğü Tramvay Hattı Projesi'nin ilk raylarının montajına başlandı. Yahya Kaptan Hanlı Sokak'ta başlayan ray montajı tamamlandıktan sonra Salkım Söğüt, Sarı Mimoza ve Necip Fazıl Caddeleri'nde ray çalışmaları yapılacak. Hanlı Sokak'ın ilk 100 metresinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımı ile ilk ray monte edildi.
 
RAYLI SİSTEMDE BÜYÜK BAŞLANGIÇ
İlk rayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç ve Doğan Erol, Ulaşım Daire Başkanı Mustafa Altay, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Özer, Başkan Danışmanı Ömer Polat birlikte monte etti. Çalışmalar hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "550 günlük süre içinde 14 kilometrelik hattımızı tamamlayacağız. 2017 yılının Mart ayında tramvaya bineceğiz. Tramvay hattı yerleşim bölgesinden geçtiği için alt yapı çalışmaları süreci uzatıyor. Raylı sistem açısından büyük bir başlangıç yaptık" dedi.
 
METRONUN PROJELERİNE BAŞLADIK
Başkan Karaosmanoğlu "Bugün ilk rayımızı döşedik. Bundan sonra süratle raylarımızı döşeyeceğiz. Metronun da projelerine başladık. 2018 ya da 2019 yılının başında metronun temellerini atacağız ve 2023 tarihinden önce metro çalışmalarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Kocaeli gibi büyüyen kentlerin en büyük sorunu ulaşım, ulaşımda da en önemli şey raylı sistemdir. Gelişen dünyada örneklerini görüyoruz. İnşallah süratli bir şekilde tamamlayıp hizmete alacağız" şeklinde konuştu.

BİRİNCİ ETAPTA ALTYAPI TAMAMLANDI
Otogar mevkii, Yahya Kaptan Mahallesi'nden başlayan Tramvay hattı inşaatında; altyapı deplase çalışmaları 80 günde tamamlandı. Altyapı imalatlarının tamamlanmasının ardından tramvay hattının kazısı yapıldı. Hanlı Sokak'tan başlayan hat kazısında güzergâh boyunca zemin iyileştirmesi yapılarak, grobeton ve ray montajı imalatına başlanıldı.  Devamında Sarı Mimoza Caddesi ve Necip Fazıl Caddesi'nde hat kazısı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu bölgede çalışmalar Mart ayı sonunda tamamlanmış olacak. Geçen süre zarfında 1 etapta yapılan alt yapı çalışmalarının tümü tamamlandı.
 
TÜM ALTYAPI SİSTEMLERİ YENİLENDİ 
Sarı mimoza caddesi 725 m yağmursuyu, 400 metre atıksu, 1230 metre içmesuyu hattı döşendi. Necip Fazıl Caddesinde 1080 metre içmesuyu, 410 m atıksu, 1200 metre yağmursuyu imalatı yapıldı. Hanlı Sokak ve Salkım Söğüt Caddesi'nde 600 metre hat kazısı yapıldı, 400 metre dolgu tamamlandı. Sarı Mimoza Caddesi'nde PE 125'lik doğalgaz deplasesi ve bu bölgedeki Telekom deplaseleri yapıldı. Bölgeye hizmet veren bütün yağmursuyu, kanalizasyon, İçme suyu, Telekom, Fiber, Doğalgaz altyapıları yenilenerek altyapı kapasiteleri gelecek 30 yıla hizmet verecek şekilde arttırıldı.
 
İKİNCİ ETAP DA MAYIS SONU TAMAMLANACAK
1. etapta toplam 1800 metre hattın ray ve üst yapı imalatları Mart sonunda bitirilecek ve Nisan ayı ortasına kadarda Elektromekanik işler bitmiş olacak. Ri 59 oluklu ray kullanılan tramvay hattında raylar 7 Aralıkta Polonya'dan gelmişti. Depo sahasında hazır olan 1200 ton rayın hızla sahaya uygulanarak yerine montajının yapılması planlanıyor. Mart ayından itibaren 2. etapta altyapı çalışmalarına başlanacak. Bu bölgede yapılması planlanan işler ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. 2. Etap da Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanmış olacak. Bu etapta önemli altyapı deplaseleri yapılacak. 

Son Güncelleme: 06.03.2016 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38