banner28
banner23
banner36

Tramvay, meclisten oy birliğiyle geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısı Şefik Postalcıoğlu Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi

Tramvay, meclisten oy birliğiyle geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı toplantısı Şefik Postalcıoğlu Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi

13 Şubat 2015 Cuma 15:19
Tramvay, meclisten oy birliğiyle geçti

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık ettiği mecliste, Sekapark-Otogar arasında hizmet verecek olan Tramvay Hattı ile ilgili, hat güzergâhının imar planlarına işlenmesi konusunun yer aldığı gündem maddesi meclise oylamasına sunuldu. Yapılan oylamada muhalefet ve iktidar partilerinin tamamı maddenin geçmesi için olumlu oy kullandı ve söz konusu gündem maddesi oy birliğiyle meclisten geçti.

 

TRAMVAYIN ARDINDAN METRO

Oylamanın ardından Başkan Karaosmanoğlu, önümüzdeki aylarda ihale sürecini tamamlayacaklarını ve temel atma töreni yapacaklarını duyurdu. Tramvayın ardından metro yapımı çalışmalarına da başlayacaklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘‘Metro hattı Körfez Atalar Mahallesi’nden başlayarak, Cengiz Topel Havaalanı’na kadar devam edecek. Ulaşım master planı çerçevesinde 32 kilometrelik bir hat olmasını ön görüyoruz. İkinci etap olarak da Sabiha Gökçen Havaalanı’na uzanan metroyu Gebze ile birleştirerek bu yöne doğru devam ettireceğiz. Marmaray’ı ise Gebze’ye kadar getireceğiz” açıklamasında bulundu. Marmaray ile Gebze’yi bütünleştirdikten sonra raylı sistemi ve metrobüsü geliştirerek Kocaeli’nin ilçelerine yayacaklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bunların hepsi belediyenin önemli ulaşım çalışmalarıdır ve yoğun bir şekilde üzerinde durmaktayız” dedi. Söz konusu gündem maddesi oy birliğiyle meclisten geçti.

 

Bir sonraki meclis toplantısının 12 Mart Perşembe günü saat 15.00’te yapılmasına karar verildi.

 

 

Son Güncelleme: 13.02.2015 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38