banner28
banner23
banner36

Tramvayın ray montajı çalışmaları sürüyor

Otogar-Sekapark arası hizmet verecek tramvay hattında rayların montaj çalışmaları sürüyor

Tramvayın ray montajı çalışmaları sürüyor

Otogar-Sekapark arası hizmet verecek tramvay hattında rayların montaj çalışmaları sürüyor

13 Mart 2016 Pazar 14:36
Tramvayın ray montajı çalışmaları sürüyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar ve Sekapark arasında yapımı sürdürülen Tramvay Hattı Projesi kapsamında Yahya Kaptan Hanlı Sokak'ta rayların monte edilmesi çalışmaları sürüyor. Yahya Kaptan Mahallesi'nden başlayan Akçaray tramvay hattı inşaatında; altyapı deplase çalışmaları 80 günde tamamlandı. Altyapı imalatlarının tamamlanmasının ardından tramvay hattının kazısına başlandı. Hanlı Sokak'tan başlayan hat kazısında güzergâh boyunca zemin iyileştirmesi yapılarak, grobeton ve ray montajı imalatına başlandı.

 

OLUKLU RAYLAR KULLANILIYOR

Projenin 1. etabı olan 1.8 kilometrelik Otogar-K2 Kavşağı (Yahya Kaptan) arası çalışmalar kapsamında; Sarı Mimoza Caddesi ve Necip Fazıl Caddesi'nde hat kazısı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Oluklu ray kullanılan tramvay hattında raylar, 7 Aralık'ta Polonya'dan gelmişti. Depo sahasında hazır olan 1200 ton ray Hanlı Sokak'ta döşenmeye başlandı. Yahya Kaptan Hanlı Sokak'ta başlayan ray montajı tamamlandıktan sonra Salkım Söğüt, Sarı Mimoza ve Necip Fazıl caddelerinde ray döşenmesi çalışmaları yapılacak.

 

TÜM ALTYAPI SİSTEMLERİ YENİLENDİ

Sarı Mimoza Caddesi 725 m yağmursuyu, 400 metre atıksu, 1230 metre içmesuyu hattı döşendi. Necip Fazıl Caddesi'nde 1080 metre içmesuyu, 410 metre atıksu, 1200 metre yağmursuyu imalatı yapıldı. Hanlı Sokak ve Salkım Söğüt Caddesi'nde 600 metre hat kazısı yapıldı, 400 metre dolgu tamamlandı. Sarı Mimoza Caddesi'nde PE 125'lik doğalgaz deplasesi ve bu bölgedeki Telekom deplaseleri yapıldı. Bölgeye hizmet veren bütün yağmursuyu, kanalizasyon, içme suyu, Telekom, fiber, doğalgaz altyapıları yenilenerek altyapı kapasiteleri gelecek 30 yıla hizmet verecek şekilde arttırıldı.

 

Son Güncelleme: 13.03.2016 14:37
Anahtar Kelimeler:
KocaeliTramway
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38