Türk Ocakları 104 yaşında

Türk Ocakları Kocaeli şubesi yöneticileri Yücel Alpay Demir , Ayhan Arpacı , Gazi Ceylan Uçgun , Tekin Yeken , Sezin Türkkal , Emre Denizbilgini , Hanife Akyayla ve hars heyeti başkanı Halil Özcan yaptıkları basın açıklaması ile Türk Ocaklarının kuruluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla kamuoyuna bilgi verdi

Türk Ocakları 104 yaşında

Türk Ocakları Kocaeli şubesi yöneticileri Yücel Alpay Demir , Ayhan Arpacı , Gazi Ceylan Uçgun , Tekin Yeken , Sezin Türkkal , Emre Denizbilgini , Hanife Akyayla ve hars heyeti başkanı Halil Özcan yaptıkları basın açıklaması ile Türk Ocaklarının kuruluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla kamuoyuna bilgi verdi

28 Mart 2016 Pazartesi 14:41
Türk Ocakları 104 yaşında

 şube başkanının okuduğu açıklamada şöyle denildi....

190 Tıbbiyeli askeri öğrenci, Türklüğün makus talihini yenebilmek için işgal altındaki istanbulda öğrenim görürken dönemin Türk milliyetçisi aydınlarına mektuplar yazmışlar.
Onları kurtuluşun Türklük bilinci ve teşkilatlanması ile mümkün olacağına ikna ederek birlik ve beraberliğe , zahmete ve mücadeleye davet etmişler , bu aydınlarda daveti kabul ederek bu aziz millete hizmet için hep birlikte Türk Ocağı’nı kurdular. 
Altı asırlık yüce devletimiz parçalanmakta, büyük güçler Osmanlı mirasını paylaşılmak için planlar yapmaktaydılar.
Türk Ocaklılar, Balkan savaşları, Birinci Dünya Harbi ve Millî Mücadelenin yaşandığı on yıllık savaş döneminde milletine sadece fikrî önderlik yapmadılar, fiilen cephelerde savaştılar. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda öncülük yaptılar.

Maalesef bugün’de , tıpkı o zaman olduğu gibi İslam âlemi parçalanmaya çalışılmakta, Türklük bilinci boğulmak istenmektedir Türk dünyasının ve İslam aleminin sahip olduğu muazzam kaynaklarla, yeniden kendi medeniyetimizi inşa ve dünyaya nizam verme idealimizi ihya etmemiz ihtimalinden ürkenler, İslam ülkelerinin sınırlarını yeniden çizmek için her türlü insanlık dışı yöntemi deniyorlar.
Etnik ve mezhebî farkları kaşıyor, yeni fitnelerin tohumlarını ekiyorlar. 100 yıllık Sykes-Picot düzenini kendi çıkarları doğrultusunda yeniden tanzim ediyorlar. İslam dünyası da maalesef birlikten uzak, birbirini kafirlikle suçlayan aşırı gruplar tarafından rehin alınmış durumda.
İçeride ise Türk kimliğine düşman, millî değerlerden habersiz kozmopolit anlayışlar hüküm sürüyor. Ülkemiz, bir yandan Irak ve Suriye’de yaşanan bölünmenin yol açtığı tehditlerle bir yandan da otuz yılı aşkın bir süredir bizi uğraştıran etnik fitne ile uğraşıyor. Vatanın birliğini korumak için, bir hilal uğruna nice güneşler alınlarından vurularak uzanmış yatıyorlar.
Küresel güçlerin başlatıp baş rol oynadığı ve onların taşeronluğunu yapan başta PKK/PYD ve IŞİD olmak üzere terörist örgütler vasıtasıyla yürütülen örtülü üçüncü dünya savaşında yine beka mücadelesi veriyoruz.

Dün olduğu gibi bugün de Türk Ocaklılar Türk milletinin birliği ve Türk devletinin bekası için çalışmaya devam ediyorlar.
Vatanlarında öksüz bırakılan Irak ve Suriye Türkmenlerinin, Uygurların, Kırım Tatarlarının sesini duyuruyor. Türk dünyasını birliğe, İslam alemini dayanışmaya çağırıyor.

Zor günlerden geçiyoruz ama bizleri karamsarlığa sürüklemek, ümitsizlik girdabına sokarak zaafa uğratmak isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. Kanlarımız ve kaynaklarımız üzerinden yürütülen bu kirli savaşa karşı “adalete ve merhamete” dayalı medeniyetimizi yeniden inşa edeceğiz. 
Türk Milletinin önderliğinde yeni bir cihan nizamını kuracağız. Bir millî ülkü mektebi olarak kurulan Türk Ocakları 80’i aşkın şubesiyle, asrın idrakini esas alan bir istikamette, bilim, eğitim ve kültür alanlarında yeni bir nesil yetiştirmek için tertürlü imkansızlığa , zorluğa ve ötekileştirmeye rağmen hizmete ve mücadeleye devam ediyor.

Bütün hain planlara karşı millî şuuru ayakta tutmaya gayret ediyor.

Devletimizin ebed-müddet devam edeceğine ve Türklük ateşinin dünya durdukça sönmeyeceğine yürekten iman ediyoruz.

Bu vesileyle, vatan için canlarını feda eden, bayrağımıza al rengini veren aziz şehitlerimizi, Türk milletine hizmet eden Bilge Kağan’dan Atatürk’e bütün geçmiş büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor , ömrümüzün sonuna kadar 1911 yılında temeli atılan Kuvayi Milliye ruhunu muhafaza ederek hizmet edeceğimize söz veriyoruz.

Türk Ocaklarının 104. Yılı kutlu olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Son Güncelleme: 28.03.2016 19:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38