banner28

Uzmanlar “Vertigoya Pratik Yaklaşım” Toplantısı'nda Buluştu

2009 yılından beri, Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Bayındır Sağlık Grubu’nun öncülüğünde düzenlenen "Vertigoya Pratik Yaklaşım" toplantılarının 7.’si Kadıköy Double Tree by Hilton Moda Oteli'nde yapıldı. Toplantıya yurtiçinden ve yurtdışından olmak üzere pek çok uzman katıldı.

Uzmanlar “Vertigoya Pratik Yaklaşım” Toplantısı'nda Buluştu

2009 yılından beri, Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Bayındır Sağlık Grubu’nun öncülüğünde düzenlenen "Vertigoya Pratik Yaklaşım" toplantılarının 7.’si Kadıköy Double Tree by Hilton Moda Oteli'nde yapıldı. Toplantıya yurtiçinden ve yurtdışından olmak üzere pek çok uzman katıldı.

04 Ekim 2016 Salı 16:35
Uzmanlar “Vertigoya Pratik Yaklaşım” Toplantısı'nda Buluştu

  Halk arasında ‘baş dönmesi’ olarak tanımlanan Vertigo, pek çok kişiyi etkileyen önemli bir sağlık sorunu. Kısaca, "Vücudun denge sisteminde yaşanan bir sorun nedeniyle ortaya çıkan baş dönmesi"nin nedenlerini araştırmak için uzmanlar ve sağlık kurumları tarafından yoğun çaba harcanıyor.

 
TIBBİ ETİĞE VE BİLİME ÇOK ÖNEM VERİYORUZ

   Bu yıl yedincisi düzenlenen "Vertigo'ya Pratik Yaklaşım Toplantısı"na Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Sevgin, toplantının hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek, "Tıbbi etiğe ve bilime çok önem veriyoruz. Bir İş Bankası Kuruluşu olarak nitelikli ve tam zamanlı hekim kadromuz ve sağlık personelimizle çalışmaktayız. Bildiğiniz gibi, ‘Vertigo'ya Pratik Yaklaşım’ markası Bayındır Sağlık Grubu adına tescilli bir markadır. Bu konuda sorumluluk bilinciyle, özveri çalışmalar yapılmaktadır” dedi.

   Buluşmalar için yoğun çaba harcayan isimlerden birinin de KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin olduğunu dile getiren Sezai Sevgin sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada huzurlarınızda kendilerine şahsım ve kurumum adına teşekkür bir borç bildiğimi açıklamak isterim. Burada çok değerli bilim insanlarımız var. Üniversitelerden katılan uzmanlar var. Hepiniz gelişmeleri değerlendirecek, deneyimlerinizi paylaşacaksınız ve kutsal meslek gördüğüm hekimlik mesleğine, insan sağlığına katkı sağlayacak bilgileri tartışacaksınız. Bir teşekkürüm de bu toplantının gerçekleşmesine koşulsuz katkı veren başta, Abbott olmak üzere Erişçi ve Say firmaları.”


 
ÖNEMLİ İLERLEMELER KAYDEDİLDİ

  “Vertigoya Pratik Yaklaşım Toplantıları”nın mimarı da olan Bayındır Hastanesi KBB Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, yedinci buluşmanın moderatörlüğünü de yaptı. Aynı zamanda Uluslararası Vertigo Akademisi Başkanlığı’nı da sürdüren Prof. Dr. Özgirgin, özellikle son yıllarda ülkemizde Vestibüler Tıp alanında önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:“Baş dönmesi birçok değişik bilim dalını ilgilendirmesi, karmaşık mekanizmaları, konunun zorluğu, tanıya varma sürecindeki güçlükler nedeni ile gizemini koruyor. Buna rağmen son zamanlarda konu üzerindeki farkındalık biraz olsun hekimlerin ilgisini çekmiş ve baş dönmesi, neden olan faktörler ve tedavisi konusunda merak uyandırmıştır. Süratle gelişen teknoloji, bu sürece ilginin yoğunlaşmasına yardımcı olmuştur. Bu farkındalıkla, Bayındır Sağlık Grubu’na ait Söğütözü Hastanesi KBB Kliniği yönetiminde, yedi yıldır KBB Uzmanlarına Yönelik “Vertigo’ya Pratik Yaklaşım” toplantıları düzenlenmektedir. Kurumsallaşan bu toplantı dizisi adını da bu vesile ile Bayındır Sağlık Grubu adına tescil ettirmiştir.


 
TEDAVİ EDİLEMEZ TABUSU YIKILDI

   Bayındır Sağlık Grubu’nun bu alanda önemli adımlar attığına ve birçok çalışmaya öncülük ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özgirgin, şöyle konuştu: “Vertiginöz hastalıklara özgün altyapısı ve bilimsel deneyimlerin oluşturduğu bilgi birikimi sayesinde, yalnız Türkiye’de değil tüm dünyada örnek gösterilecek merkez konumuna gelen Bayındır Hastanesi KBB Kliniği Baş dönmesi Ünitesi, baş dönmesinin hastalarda tedavi edilemez algısını yenmiştir. BHS ve BHİ KBB Kliniklerinde hastalığın her süreci için farklı tedavi yöntemleri geliştirilerek tabular yıkılmıştır. Vestibüler Rehabilitasyon (VR) ve Denge Tedavisi adıyla Söğütözü Hastanesinde bir ünite de oluşturulmuştur. Vestibüler rehabilitasyon yöntemleri ile tüm denge sorunları nedene yönelik tanı yöntemleri ile irdelenmekte ve kişiye özel tedavi planlaması ile tedavi edilmektedir.”

Son Güncelleme: 05.10.2016 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38