Vali, yaya geçidinde sürücüleri test etti

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” uygulaması kapsamında protokol üyeleri yaya geçidine adım atarak sürücülerin durmasını test etti

Vali, yaya geçidinde sürücüleri test etti

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” uygulaması kapsamında protokol üyeleri yaya geçidine adım atarak sürücülerin durmasını test etti

06 Şubat 2019 Çarşamba 16:47
Vali, yaya geçidinde sürücüleri test etti

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile  “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla dün 81 ilde 12.00-13.30 saatleri arasında eylem yaptı. Bütün illerde eş zamanlı yapılan eylem ilimizde de gerçekleşti. Uygulama Abdurrahman Yüksel Caddesi üzerinde yapıldı. Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyelerinin katılım sağladığı programda 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edildi. Kampanya kamuoyuna duyuruldu.

Vali Aksoy’un yanı sıra programa İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Haluk Saygılı, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Faruk Keskin, Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Kaan Yıkılmaz, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, İzmit İlçe Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Çelik, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Müftüsü Yusuf Doğan katılım sağladı.

YÜZDE 20 CİVARINDA

Uygulama kapsamında yaya ayağını yaya geçidine attığında araçların durması test edildi. Protokol üyeleri de yaya geçidinden geçerek araçların yol vermesini denedi. Ardından Vali Hüseyin Aksoy açıklama yaptı. Aksoy açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Trafik kazalarında oluşan durumu ortadan kaldırmak için böyle bir uygulama başlattık. Trafik kazalarına baktığımızda yüzde 22 oranında birinci sırada yoldan çıkma ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada özellikle yayaların karıştığı trafik kazaları bulunmaktadır. Kocaeli’de yayaların karıştığı kazaların oranı yüzde 20 civarındadır. Bu yönüyle baktığımızda yayalarımızın trafik kazalarından etkilenmemesi ve günlük yaşamlarına normal bir şekilde devam etmeleri için toplumsal duyarlılığın ortaya çıkarılması büyük önem taşımaktaydı. Bu anlamda Karayolları Eğitim Kanununda ekim ayı içerisinde yapılan bir düzenleme ile yaya öncelikli trafik anlayışının egemen kılındığı bir düzenlemeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız.

 AMAÇ TRAFİK KAZALARINI AZALTMAK

Polis ve jandarma teşkilatımızı bu konuda toplumu bilinçlendirme adına eğitim çalışmalarına yıl boyu devam edecek. Temel amacımız yayalarımızın trafik akışından olumsuz etkilenmemesi ve sürücülerimizin de özellikle yayalarımıza öncelik hakkının tanındığı noktasındaki duyarlılığı en üst noktaya taşımalarını sağlamak. Aynı zamanda yayalarımızın katıldığı trafik cezalarını en aza indirmek ve ardından bitirmek. Bu amaçla kampanyamızı Kocaeli’de başlatıyoruz. Bu kapsamda para cezası da uygulanacak. Amacımız ceza yazmak değil, trafik kazalarını azaltmaktır.”

Son Güncelleme: 08.02.2019 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kamel 2019-02-06 23:17:32

Valibeyi tebrik ediyorum

banner39

banner37

banner38