banner28

Valilik eski üst geçidi yıkılacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından valilik önüne yapılan üst geçidin tamamlanmasının ardından eski üst geçidin yıkılmasına başlanıyor

Valilik eski üst geçidi yıkılacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından valilik önüne yapılan üst geçidin tamamlanmasının ardından eski üst geçidin yıkılmasına başlanıyor

01 Nisan 2016 Cuma 12:27
Valilik eski üst geçidi yıkılacak

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni valilik kompleksi önüne yapılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yaya Köprüsü tamamlandı. Yürüyen merdivenli, asansörlü yeni köprünün tamamlanmasıyla birlikte eski üst geçidinde yıkım çalışmalarına başlanıyor. Trafiğin aksatılmaması için gece 22.00 ile sabah 06.00 saatlerinde yıkım çalışmaları yapacak ekiplerin 22 günde yıkım işini tamamlamaları planlanıyor. Yıkım çalışmaları sırasında kuzey yan yol trafiğe kapatılacak.

 

YIKIM GECELERİ YAPILACAK

1 Nisan Cuma günü itibariyle yaya trafiğine kapatılan eski üst geçitte yıkım çalışmaları gece 22.00 itibariyle başlayacak. Sabah 06.00’a kadar sürecek yıkım çalışmaları trafiğin aksatılmaması için geceleri yapılacak. Vatandaşlara yeni köprüyü kullanmaları uyarısında bulunan Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’deki yürüyen merdivenli ve asansörlü beşinci modern yaya köprüsünü vatandaşların kullanımına sundu.

 

ASANSÖRLÜ VE YÜRÜYEN MERDİVENLİ

110 metre uzunluğundaki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yaya Köprüsü, 4,5 metre genişliğe sahip. Köprünün alt yüksekliği 6 metre. Yeni köprü, yaya trafiğini D-100’ün kuzeyi ile güneyine bağlayacak önemli bir geçiş noktalarından biri olacak. Köprüde engelliler ve yaşlılar için 5 asansör yer alacak. Yaya köprüsünde 2 yürüyen merdiven, 5 adet de normal merdiven bulunuyor. Projede 720 ton çelik, 521 metre gergi halat kullanıldı.

Son Güncelleme: 01.04.2016 12:27
Anahtar Kelimeler:
KöprüValilik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38