“YAKINDA YOLLARIMIZ YERLİ OTOMOBİLİ GÖRECEK”

Başkan Karaosmanoğlu, TAYSAD 38’inci Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi

“YAKINDA YOLLARIMIZ YERLİ OTOMOBİLİ GÖRECEK”

Başkan Karaosmanoğlu, TAYSAD 38’inci Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi

10 Mart 2016 Perşembe 20:04
“YAKINDA YOLLARIMIZ YERLİ OTOMOBİLİ GÖRECEK”

 Başkan Karaosmanoğlu, ‘’TAYSAD’ın başarısı ülkemizin geldiği noktanın ispatıdır’’

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan'ı İbrahim Karaosmanoğlu, TAYSAD’ın (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) 38’inci Genel Kuruluna katıldı. Patent-Faydalı Model- Endüstriyel Tasarım, İhracat ve Eğitim konularındaki başarı ödüllerinin dağıtıldığı törene Ekonom Bakanı Mustafa Elitaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve sektör temsilcileri katıldı. TAYSAD’ın Olağan Genel Kurulu Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemi yerli otomobil markası üretilmesi, icat, faydalı model ve ihracatın ekonomiye katkısı üzerine değerlendirmeler yapan Başkan Karaosmanoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Karaosmanoğlu kongre sonrası yaptığı değerlendirmede, “1978 yılında güçlü sanayi, güçlü marka anlayışıyla yola çıkan TAYSAD’ın bugün ulaştığı seviyeyi gördükçe; Her şeyden önce bir vatandaş olarak gurur duyuyorum. Bu başarı; ülkemizin geldiği noktanın en güzel ispatıdır” dedi.

 

“SIRA YERLİ ÜRETİM YAPMAYA GELDİ”

Özellikle son 12 yılda Türkiye’nin yakaladığı istikrar ortamı ve kazandığı ivme ile müthiş bir çıkış yaptığını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan'ı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugün dünyanın ve bölgesinin en önemli güçlerinden

biri haline gelen ülkemiz, sanayi alanında da büyük aşamalar kat etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve de Sayın Başbakanımızın da ifade ettikleri gibi, artık sıra yerli otomobil markası üretmeye geldi. Bu konuda TAYSAD’ın bugün vereceği Endüstriyel Tasarım ve ihracat konulu ödüllere değinmek ve takdirle karşıladığımı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

“YAKINDA YOLLARIMIZ YERLİ OTOMOBİLİ GÖRECEK”

TAYSAD’ın 38’inci Genel Kurulu’nda konuşmasında Başkan Karaosmanoğlu, “Hükümetimizin desteği ve sizlerin katkısı ile yakın bir tarihte yollarımızda yerli otomobil markalarını da görecek, limanlarımızdan bütün dünyaya ihracatına şahit olacağız! Bu konuda Tübitak’ın öncülüğünde geliştirilen otomobilin yanı sıra daha pek çok markanın da çıkacağına inanıyorum. Sizlerin verdiği ödüller bu anlamda teşvik edici büyük bir öneme haizdir” diyerek devam etti.

 

BAŞARILAR SİZLERİN VE ÇALIŞANLARINIZIN KABİLİYETİNİ GÖSTERİR

Ülke sanayimizin önemli bir kolunu oluşturan siz değerli temsilcilerin, gayretleri ülkemizin de önünü açtığının altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “TAYSAD üyeleri, Türkiye’deki otomotiv yan sanayi ihtiyacının % 65’ini kendi yerli üretimleri ile karşılıyorlar. Bu oran yurt içinde kalan döviz demektir. Ülkemizin zenginleşmesine, kalkınmasına yapılan çok ciddi bir katkıdır. İhraç edilen taşıt yan ürünlerimizin de % 70’ini sizlerin karşıladığını biliyorum. Bu nedenle her bir üyenizi tek tek tebrik ediyorum. Aslında bu, Türk sanayicisinin, işçisinin, mühendisinin sahip olduğu imkân ve kabiliyetin en güzel ispatıdır. Dünya yollarında otomobillerimizin, semalarında uçaklarımızın olmaması için hiçbir neden yok. Bunun da en büyük teminatı sizlersiniz. Ülke ekonomilerinin lokomotif sektörlerinden sayılan, Otomotiv ve otomotiv yan sanayinin, ülkemizde bu kadar gelişmiş olması umutlarımızı bir kat daha artırıyor” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR OLARAK HER ZAMAN YANINDAYIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman halkımızın ve sanayicimizin yanınızdayız diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Ülke ekonomisine yaptığınız katkıyı takdirle karşılıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, yaptığı yatırımlarla, alt ve üst geçit inşalarıyla, hizmete açtığı yeni yollarla; Geliştirdiği ulaşım imkânlarıyla, sanayi ve ticaretin adeta kan damarı olan ulaşımı; kolay, hızlı ve güvenilir hale getirdi. Sözlerime son verirken, TAYSAD’ın 38’inci Genel Kurulu’nun başta taşıt yan sanayi olmak üzere, bütün Türk sanayine verimli sonuçlar getirmesini dilerim. Ödül alan değerli araştırmacılarımızı ve eğitim alan uzmanlarımızı da tekrar tebrik ediyorum!

Hayırlı, uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

 

BAKAN FİKRİ IŞIK’TA KONGREYE KATILDI

Bakan Fikri Işık Genel Kurulda yaptığı konuşmada, “Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği TAYSAD’ın 38. Olağan Genel Kurulu’nda, aranızda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu genel kurulun sektör ve sanayicilerimiz için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Kurulduğu 1978 yılından bu yana, ülkemizde otomotiv yan sanayisi için çok değerli hizmetlere imza atmış olan TAYSAD nezdinde, sektörün gelişimine katkı sağlamış olan tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Geçmişte sektör ve TAYSAD için önemli hizmetler yapmış ve bugün aramızda olmayan iş insanlarımızı da rahmetle anıyorum” dedi.

 

İŞ ADAMLARINIZ SEKTÖRLERİN GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ ROLLERİ VAR Ülkemizin gelişimine paralel olarak sivil toplum kuruluşlarımızın da güçlerini artırmalarından, daha etkin organizasyonlara dönüşmelerinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Bakan Fikri Işık, “Zira TAYSAD gibi dernekler, işadamlarımızın birlikte hareket etmeleri ve sektörlerimizin gelişimi açısından önemli bir rol üstleniyorlar. İlk kurulduğunda bir odadan ve 13 üyeden oluşan TAYSAD, bugün kendi organize sanayi bölgesi olan ve 343 üyesi bulunan bir derneğe dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

 

OTOMOTİV SEKTÖRÜ ÜLKEMİZİN SÜRÜKLEYİCİSİDİR

TAYSAD üyesi firmalar, bugün ise otomotiv yan sanayindeki üretimin yüzde 65’ini, ihracatın ise yüzde 70’ini gerçekleştiriyor diyen Bakan Işık, “Sanırım sadece TAYSAD’ın ve üyelerinin yaşadığı bu değişim bile, hem otomotiv sektörünün hem de ülkemizin nerelerden nerelere geldiğini göstermek için tek başına yeterlidir. Otomotiv sektörü, ana ve yan sanayi ayrımı yapmaksızın, ülkemizin en önemli ve sürükleyici sektörlerinden birisidir” şeklinde konuştu.

 

BİR MİYONU GEÇEN ÜRETİMLE REKOR KIRILIDI

Ülkemizde üretim, ihracat, istihdam gibi alanlarda en ön sırada gelen sektörlerin başında otomotiv sektörü geldiğini belirten Bakan Işık, “Mesela 2015 yılında, yan sanayi ile birlikte sektörün gerçekleştirdiği 17,5 milyar dolarlık ihracat rakamı, toplam ihracatımız içindeki en büyük kalemdir. Yine 2014 yılında, ülkemizdeki toplam cironun yüzde 8,2’sini oluşturan otomotiv sektörü, istihdamın da yüzde 5,5’ini sağlamıştır. Sevinerek söylüyorum ki Türkiye, bu kritik sektörde, dünyanın en önemli üretim merkezlerinden biri haline geldi. Dünya araç üretiminde 16’ncı sırada, AB’de ise 6’ncı sırada yer alıyoruz. Avrupa Birliği’nde otobüs ve hafif ticari araç üretiminde birinci, kamyon üretiminde ise ikinci sıradayız. 2015 yılı, otomotiv sektörü için rekorlarla dolu yeni bir yıl olarak tarihe geçti. 2002 yılında 175 bin adet olan iç pazar, geçtiğimiz yıl 1 milyonu geçerek yeni bir rekor kırdı” diye konuştu.

 

BAKAN ELİTAŞ’TA KATILDI

TAYSAD’ın  38’inci Genel Kuruluna katılan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ta, “Türk markaları dünyada kalitesiyle dikkat çekiyor. AR-GE yasasını çıkardık. Bundan en çok otomotiv sektörü yararlanacak. Otomotiv yardımcı sanayisinin oluşmasını çok önemsiyorum. Yan sanayi yatırım çekmede çok öneme sahiptir. Otomotiv yan sanayinin daha fazla teşvik edilmesi için çalışmalar yapacağız. Mülkiyet ve fikri haklar konusunda da çalışıyor patent konusunda bakanlar kurulunda bunu tartışacağız ve yasalaşmasını sağlayacağız. AR-GE çalışmalarının ardından patent sayısında artmalar bekliyoruz. Hedefimiz ileri teknoloji olmalıdır. Bu alanda ihracatımız artmalıdır. Çıkaracağımız patent kanunu bunu da destekleyecektir. Katma değeri yüksek olan ürünlere daha fazla teşvik yapmak istiyoruz. Zor işi yapana daha çok teşvik vermek amacındayız ve çalışıyoruz. Komşumuz İran önemli bir pazardır. İran’ın tüketimi gerekliliği bizim sanayicimiz gerçekleştirecektir. Afrika pazarı da aynı şekildedir. TAYSAD’ın 38. Olağan Genel Kurulu hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.  Elitaş ayrıca dünya ekonomik pazarlarında ki son gelişmeleri ele aldı. Konuşmalar sonrası patent ödülleri de bakanlar tarafından dağıtıldı.

 

Son Güncelleme: 10.03.2016 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38