banner28
banner23
banner36

Yediler İçtiler Hesabı Başkan Söğüt Ödedi  

Yediler İçtiler Hesabı Başkan Söğüt Ödedi  

Yediler İçtiler Hesabı Başkan Söğüt Ödedi  

Yediler İçtiler Hesabı Başkan Söğüt Ödedi  

10 Şubat 2021 Çarşamba 16:12
Yediler İçtiler Hesabı Başkan Söğüt Ödedi   

Yediler içtiler hesabı Başkan Söğüt ödedi

 

Son günlerde şüphesiz tüm Körfez’i ilgilendiren en önemli olay Körfez Belediyesinin artık borçsuz bir belediye olduğu haberleriydi.
 

Şener Söğüt nasıl bir hamle yapmıştı.
 

Bir süre hem iktidarı hem muhalefeti gözlemledim.
 

Bu konuyla ilgili yorumları ne olacak çok merak ettim doğrusu.
 

Körfez Belediyesinin son meclis toplantısında muhalif meclis üyelerinden bir üyemiz, başkan Söğüt’e “Tarihe geçeceksin başkan” diye seslenmişti. Bunu derken ironi mi yapıyordu bilemem ama gerçekten de Şener Söğüt Körfez’in siyasi tarihine geçecek bir belediye başkanı oldu bu kararıyla.
 

Borç kapattı diye mi?
 

Tabi ki yalnızca bunun için tarihe geçmeyecek başkan Söğüt; 450 milyon liralık SGK ve vergi borçlarını kapatan Şener Söğüt, bunu yapmayabilirdi. Görmezden gelerek “Bana ne, benim dönemimin borcu mu?” diyerek, o 450 milyonu gayet resmi bir şekilde yandaşlarıyla paylaşabilirdi.
 

Bunun örneklerini görmedik mi?
 

Yıllardır bu Körfez’de neler gördük. İlçe başkanı belediye başkanlığı ortaklığıyla ne ihalelerin kimler eliyle kimlere aktarılarak büyük vurgunlar yapıldığına hep birlikte şahit olmadık mı?
Yıllar geçmesine rağmen üzerinde halen dolandırıcılık iddiaları bulunan belediye başkanlarına şahit olmadık mı?

 

Belediyeye alınan üç kuruşluk malzemelere binlerce liralık faturalar kesildiğini duymadık mı?
Geçmiş dönemlerde basın önünde belediye yönetimine ağzına geleni söyleyen muhalefet meclis üyelerinin kapalı kapılar arkasında belediye başkanından ticari işler aldığını, akrabalarını iş güç sahibi yaptığını bilmiyor muyuz?


İşte tam bu noktada Şener Söğüt Körfez tarihine geçecek diyebiliriz.

Belediyenin mallarını satarak yandaşlarıyla yemek yerine, bu ilçenin borcunu sıfırlayarak borçsuz bir belediye kazandırmış oldu milletimize.
 

Bu noktada muhalefetinde bu durumdan memnun olması gerektiğini düşünüyorum. Bir sonraki seçimlere daha iddialı hazırlanan, Körfez belediyesini kazanmaya kendini hedeflemiş muhalefet olası bir seçim zaferinde borçsuz bir belediye yönetimi devir alacak.

Bence bu konuda tüm Körfez gibi, muhalefetinde Şener Söğüt’e teşekkür etmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Son Güncelleme: 17.02.2021 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38