banner28
banner23
banner36

‘’Yeni medya geleneksel medyanın yerini alıyor’’

Medya Okulu’nda bu hafta gazeteci-yazar ve yönetmen Kemal Öztürk, “Dijital Devrim ve Yeni Medya Düzeni” konulu eğitimiyle öğrencilerle buluştu

‘’Yeni medya geleneksel medyanın yerini alıyor’’

Medya Okulu’nda bu hafta gazeteci-yazar ve yönetmen Kemal Öztürk, “Dijital Devrim ve Yeni Medya Düzeni” konulu eğitimiyle öğrencilerle buluştu

01 Nisan 2016 Cuma 12:24
‘’Yeni medya geleneksel medyanın yerini alıyor’’

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Akademik Okullar Birimi ve KOÜ İletişim Kulübü’nün birlikte düzenlediği Medya Okulu, Anadolu Ajansı eski yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü Kemal Öztürk’ü ağırladı. Yeni Şafak Gazetesinde köşe yazıları yayınlayan gazeteci-yazar ve yönetmen Kemal Öztürk, Medya Okulu’nda bu hafta “Dijital Devrim ve Yeni Medya Düzeni” konusunda katılımcılarla tecrübelerini paylaştı. Programa Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil de katıldı.

 

“BİR TWİTTER HESABI AÇARAK GAZETE SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ”

Günümüzde gazetelerin reklam gelirlerinin ciddi bir şekilde düşüş gösterdiğini açıklayan Öztürk, sosyal medyanın geleneksel medyanın yerini alacağını söyledi. Yeni medyanın gelişimindeki artışa da değinen Öztürk, “Twitter kullanıcıları aylık dünya genelinde 200 milyonu geçti. Twitter’da günde 8 milyon tweet atılıyor. Bugün twitter’ı kullanarak haber ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Günlük 8 milyon tweet atılıyor, bu tweetleri atanlar hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak atıyor. Bir twitter hesabı açarak bir gazeteye sahip olabilirsiniz ve binlerce insana kolay bir şekilde yazılarınızı ulaştırabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

“KÂĞIDA YAZILAN MEDYANIN YERİNİ SOSYAL MEDYA ALDI”

Twitter’da hesap açıp gazete sahibi olunabileceğini anlatan Öztürk, “Hiçbir ücret ödemeden TV kanalına da sahip olabilirsiniz. Twitter’da nasıl ücretsiz hesap açıp yazılarınızı geniş kitlelere ulaştırabiliyorsanız, aynı şekilde Youtube’de bir kanal açarak ücretsiz bir TV’ye sahip olabilirsiniz. Çektiğiniz videoları geniş kitlelere ulaştırıp ünlü olabilir ve bir müddet sonra çektiğiniz videolarınızın içine ürün yerleştirme kullanarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Canlı yayın mı yapmak istiyorsunuz? Onun için de Periscope çıktı. Şu an açıp canlı yayın bile yapabiliriz. Artık kâğıda yazılan medya bitti” ifadelerini kullandı.

 

“ÜLKEMİZİN YAZILIMDA GELİŞMESİ LAZIM”

Türkiye’nin lastik fabrikası, araba fabrikası açmasına gerek olmadığını belirten Öztürk, “ABD ve Avrupa devletleri artık araba fabrikası, lastik fabrikası açmıyor, adamlar yazılım üzerine yatırım yapıyorlar. Biz niye çip üretmiyoruz? Neden yazılım üzerine yatırımlarımız olmuyor? Ben bunları eleştirdiğimde en çok tepki kendi ülkemdeki vatandaştan geliyor” dedi.

Son Güncelleme: 04.04.2016 11:33
Anahtar Kelimeler:
KocaeliKültürEtkinlikleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38