Yukarı Hereke'de vatandaş dertli

Elektrik direklerinin devrilmesi yüzünden 5-6 gündür Yukarı Hereke Mahallesi’ne elektrik verilemiyor. Yollar karla kaplı olduğu için, mahalle sakinleri büyük mağduriyet yaşıyor

Yukarı Hereke'de vatandaş dertli

Elektrik direklerinin devrilmesi yüzünden 5-6 gündür Yukarı Hereke Mahallesi’ne elektrik verilemiyor. Yollar karla kaplı olduğu için, mahalle sakinleri büyük mağduriyet yaşıyor

02 Ocak 2017 Pazartesi 19:16
Yukarı Hereke'de vatandaş dertli

 Geçtiğimiz Çarşamba akşamından itibaren başlayan yağmur ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Daha önceki zamanlarda da bu denli yağışlar oluyordu, ama hiç bu kadar hayatı olumsuz etkilemedi. İlimtepe, Umuttepe, Değirmendere başta olmak üzere birçok bölgede elektrikler kesildi. Elektrik kesintilerinin en çok etkilendiği yerlerden biri de Yukarı Hereke Mahallesi.

 

DİREKLER DEVRİLMİŞ 

13 bin nüfusa sahip mahallede 5-6 gündür elektrikler kesik. Mahallede kar kalınlığı yarım metreyi bulmuş durumda. İşin en ilginç yanı ise mahalle arasındaki beton direklerin ikiye bölünmesi. Mahalle sakinleri, mahalle arasındaki direklerin 5-6 ay önce yapıldığını söylüyor. Peki bu kadar kısa süre önce dikilen bu beton direkler nasıl oldu da ortadan ikiye yarıldı? İşte bu sorunun cevabını kimse veremiyor. Demek ki, eksik malzeme kullanılmış deniyor.

 

MUHTAR ÇOK DERTLİ

Yukarı Hereke Mahallesi Muhtarı Kasım Turan, en büyük sıkıntının Karanlıkdere olarak tabir edilen yerde olduğunu söylüyor. Muhtar Turan, “Kar yağışından dolayı mahallemizde büyük sıkıntı var. Elektrikler yok, vatandaş perişan. Konuyla ilgili Körfez Belediyesi’nden Faruk Denli’yi aradım.  Belediyeden Sinan Bey’i de aradım. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu aradım. Ulaşamadım. Büyük mağduriyet yaşadık, artık bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

 

DÜKKANLARDA MUM KALMADI

Mahalle sakinleri, belediye yetkililerine ve SEDAŞ yetkililerine tepkili. Yukarı Hereke’deki dükkanlarda mum kalmamış. Mum siparişi verilmiş, ama yollar kapalı olduğu için ellerine mum ulaşamamış. Mahalle sakinleri dertlerini anlatırken, söze Yakup Karakut adlı vatandaş girdi. Annesinin kolunun kırıldığını, yollar karla kaplı olduğu için annesini hastaneye götüremediğini söyledi.

 

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

Kar yağışına alışkın olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, ilk kez kar yağışında mahalle arasındaki elektrik direklerinin yıkıldığına şahit olduklarını söylüyorlar. Bir de üvey evlat muamelesi gördüklerini söyleyen mahalle sakinleri, her kar yağışında önceliğin kendi mahallelerine verilmesini istiyorlar.

 

KARAVAR MAHALLEYE GİTTİ

CHP Kocaeli Milletvekili adayı Cuma Karavar da önceki gün Yukarı Hereke Mahallesi’nde gitti. Mahalle sakinlerinden bazıları, sorunlarına çözüm bulamayınca çareyi Karavar’ı aramakta bulmuşlar. Mahalle sakinleri, mahallerine giden Karavar’a, “Sayın Vekilim, sorunu görüyorsun, 5-6 gündür mahallemizde elektrik yok” diye isyan ettiler.

 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIM”

Karavar da, “Ben vekil değilim. Seçim öncesinde buraya geldiğimde, ben seçimden seçime sizi ziyaret etmeyeceğim, her zaman yanınızda olacağım demiştim. Bakın çağırdınız geldim. İlgili yerlere sorunlarınızı bildireceğim” dedi. Karavar, daha sonra İbrahim Karaosmanoğlu’nu aradığını, ama ulaşamadığını söyledi. Karavar, son olarak CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı arayarak mahallenin sorunlarıyla ilgili kendisini bilgilendirdi. Gazetemiz baskıya girdiğinde Yukarı Hereke Mahallesi’ndeki sorun devam ediyordu.

Son Güncelleme: 10.01.2017 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38