‘’Zamanını kaliteli değerlendirmek isteyen KO-MEK’e gelsin’’

Sezon sonu ilçe sergilerine tüm hızıyla devam eden KO-MEK, Ege Bölgesi konseptiyle Gölcük sergisini açtı

‘’Zamanını kaliteli değerlendirmek isteyen KO-MEK’e gelsin’’

Sezon sonu ilçe sergilerine tüm hızıyla devam eden KO-MEK, Ege Bölgesi konseptiyle Gölcük sergisini açtı

27 Nisan 2016 Çarşamba 19:03
‘’Zamanını kaliteli değerlendirmek isteyen KO-MEK’e gelsin’’

 7 coğrafi bölgenin kültürel ekonomik ve fiziksel özelliklerini ilçe sergilerinde yansıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) bu kez Ege Bölgesi konseptiyle Gölcük ilçe sergisini açtı. Ege Bölgesi’nin tüm kültürel, fiziksel, gelenek ve göreneklerini sergilendiği sergide birbirinden güzel sürprizler vardı. Gölcük Kongre Sarayı’nda açılan sergide Ege bölgesine yönelik el işlemesinden iğne oyasına, resimden yöresel yemek kültürüne, yerel kıyafetlerden takı ve tasarımlara kadar birçok branşta çalışmalar yer aldı. Oldukça renkli gecen açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Mehmet Arus’un yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KALİTELİ EĞİTİM ALMAK BİZİ MUTLU EDİYOR”

Sergi açılışı öncesinde KO-MEK müzik usta öğreticileri açılışa katılan vatandaşlara müzik dinletisi sunarken, efe halk oyunu izleyenlerden alkış aldı. Açılışta kursiyerler adına konuşan; bu yıl 3 farklı mesleki branşta eğitim alan kursiyer Osman Hakan Sevik, "Dışarıdan bin güçlükle, özel kurslara yazılarak aldığımız bu eğitimi, hem güler yüzlü personel, hem de kaliteli eğitim anlayışını benimsemiş olan insanlardan almak beni çok mutlu etti" dedi.

 

KO-MEK’LER SOSYAL BİR AÇIĞI KAPATIYOR

KO-MEK projesinin çok güçlü bir proje olduğunu ifade eden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Bu kurslar özellikle hanımlar için bir terapi oluyor. Ev ortamından sıkılan hanımlar buralara gelerek hem sosyalleşiyor, hem de bir şeyler öğreniyorlar” dedi. Gölcük Kaymakamı Adem Şahin ise konuşmasında, “KO-MEK’lerin sosyal hayata çok önemli katkıları oluyor. Büyükşehir Belediyesi de bu konuda hem fiziki hem de eğitim olarak çok büyük yatırımlar yapıyor” dedi

 

KO-MEK’E KATILIM ARTIYOR

KO-MEK'te bugüne kadar neredeyse yarım milyon kursiyerin eğitim aldığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, sadece Gölcük'te 41.310 kursiyerin diledikleri branşta ücretsiz eğitim aldığını belirtti. Çalışan insanın canının sıkılmayacağını ve strese girmeyeceğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Zamanını kaliteli değerlendirmek isteyen KO-MEK’e gelsin” dedi. Her şeyin en güzelini yapmamız gerektiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Eskiden sahillerimiz kavşaklarımız perişan haldeydi ama şimdi pırıl pırıl oldu. Çalışınca her şey oluyor” dedi. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının ardından KO-MEK’te önemli bir sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru çeyiz eşyalarından oluşan “KO-MEK Bohçasını” yakın zamanda evlenecek olan kursiyerimize hediye etti. Açılışta son olarak protokol ve kursiyerler hep birlikte açılış kurdelesi keserek sergi alanını gezdi.

 

GÖLCÜK SERGİSİ TAM NOT ALDI

Açılışı gerçekleştirilen ‪Gölcük İlçe Sergisi'nde el sanatları, yöresel yemekler, yöresel giyim ve resimleri ile tam bir Ege Bölgesi kültürü hakimdi. ‪‎Sergide Ahşap Oymacılığı branşı KO-MEK'te bu yıl ilk defa eğitime açıldı. Akdeniz Bölgesi konsepti ile hazırlanan ‪Gölcük İlçe Sergisi'nde, geleneksel ‪Lokma Tatlısı tüm konuklarımıza ikram edildi. Ege Bölgesi konsepti ile hazırlanan sergideki ürünler ziyaretçilerden tam not aldı.

 

SERGİ 28 NİSAN’A KADAR AÇIK

KO-MEK’te bu yıl, 43 Kurs Merkezimizde 24 farklı meslek alanındaki 203 branşta 41.647 kursiyer ile eğitimler devam ediyor. Sergi açılışı gerçekleştirilen Gölcük ilçesindeki 4 kurs merkezinde 3.911 kişi ile eğitim devam etmekte ve bu sayı ile Gölcük’te bugüne kadar 41.310 kursiyer KO-MEK’te eğitim almış olacak. Gölcük ilçesinde 58 farklı branşta eğitim alan kursiyerlerin el emeği göz nuru 850 seçilmiş ürünü ile açılan Gölcük İlçe Sergisi; 26-27-28 Nisan 2016 tarihlerinde 08.30-20.00 saatlerinde Gölcük Kongre Sarayı’nda ziyarete açıldı.

Son Güncelleme: 27.04.2016 19:04
Anahtar Kelimeler:
ZamanKomekKalite
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38