2. İZMİT ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

İzmit’in en önemli sanat organizasyonlarından biri olan 2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor.

2. İZMİT ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

İzmit’in en önemli sanat organizasyonlarından biri olan 2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor.

01 Ekim 2019 Salı 20:18
2. İZMİT ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

İzmit’in en önemli sanat organizasyonlarından biri olan, İzmit Belediyesi ve Art Nicomedia Kültür Sanat Derneği iş birliği ile 2-3 Ekim tarihleri arasında İzmit’te “Sanat ve Sanayi” temasıyla düzenlenecek olan 2. İzmit Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor. Kocaeli Sanayi Odası tarafından da desteklenen festival için 5 kıtadan 30 farklı ülkeden toplam 548 film başvuru yaptı. 

TANINMIŞ 15 JÜRİ ÜYESİ

Günümüzde sanayi kenti olarak bilinen İzmit’te festival geleneği oluşturmayı, amatör ya da profesyonel kısa film yönetmeni ve yapımcıların üretmiş oldukları filmleri sanatseverle buluşturmanın amaçlandığı festivalde ön eleme ve ana jüride 5’i yabancı, tamamı film sektöründe tanınan ve ödül kazanmış yönetmen, yapımcı, akademisyen olmak üzere toplam 15 kişi bulunuyor. 

41 FİLM SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Uluslararası ve ulusal olmak üzere iki ayrı bölümde düzenlenen, her iki bölümde de kurmaca, belgesel, animasyon ve festival teması kategorilerinin yer aldığı festivalde jüri üyelerinin oylarıyla toplam 41 film 2-3 ekim tarihlerinde 41 Burda AVM’de sanatseverlerle buluşacak. 4 Ekim’de de ödül töreni gerçekleşecek. 

PANELLER DÜZENLENECEK

Ayrıca festival kapsamında İngiliz oyuncu, yönetmen ve yazar RogerWorrod’un konuşmacı olarak katılacağı “Sanat ve Sanayi”, yönetmen Çağatay Çelikbaş’ın konuşmacı olarak katılacağı “Belgesel Filmde Gerçeklik” ve ödüllü yönetmen Korhan Günay’ın konuşmacı olarak katılacağı “Kısa Film ve Senaryo” temalı paneller düzenlenecek

Son Güncelleme: 02.10.2019 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38