200 temizlik işçisi ayaklandı

İzmit İlçe Belediyesi'nin taşeronu olan Özkartallar firmasında çalışan, 4 temizlik görevlisinin işten atılmaları üzerine, yaklaşık 200 temizlik işçisi ayaklandı, arkadaşları işe alınana kadar eylem yaptı

200 temizlik işçisi ayaklandı

İzmit İlçe Belediyesi'nin taşeronu olan Özkartallar firmasında çalışan, 4 temizlik görevlisinin işten atılmaları üzerine, yaklaşık 200 temizlik işçisi ayaklandı, arkadaşları işe alınana kadar eylem yaptı

29 Ocak 2015 Perşembe 19:47
200 temizlik işçisi ayaklandı

İzmit İlçe Belediyesi'nin taşeronu olan Özkartallar firmasında çalışan, 4 temizlik görevlisinin işten atılmaları üzerine, yaklaşık 200 temizlik işçisi ayaklandı, arkadaşları işe alınana kadar eylem yaptı Görüşmeler sonrası işten atılan 4 işçiden 2’si işe geri alınarak eylem sonlandırıldı. Temizlik işçileri, 30 Mart seçimlerinden önce Başkan Nevzat Doğan’ın kendilerine maaşlarının 1500 TL olacağı ve sendikaya üyelik hakkı tanınacağı konusunda söz verdiğini fakat tutmadığını söyledi. Bir süredir kendilerine verilen sözlerin tutulmasını isteyen temizlik işçileri adına, sözcü seçilen İnanç Gündüz, İsmail Köse, Fatih Dağolu, Ali Bayram önceki akşam Başkan Doğan ile görüştüler. Ancak bu görüşmeden sonra, sözcülük görevini üstlenen 4 işçinin, herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten atıldığı öğrenildi.  

200 İŞÇİ KAMYONLARINA BİNMEYİ REDDETTİ

 İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne taşeronu olan Özkartallar firmasına bağlı olarak çalışan 4 temizlik işçisi, sorunlarını belediyeye anlatmak için işyeri çalışanları tarafından sözcü seçildi. Ancak bu işçiler, sebep belirtmeden işten çıkartıldı. Arkadaşlarının işten çıkarıldığını duyan temizlik işçileri ise ayaklandı. İzmit Belediyesi Gültepe Şantiyesi önünde toplanan 200 kadar işçi kamyonlarına binmeyi reddetti ve çöp toplamaya çıkmadı. Kapıda bekleyen işçiler yönetime arkadaşları işe geri alınana kadar çalışmayacaklarını söyledi. Şantiye çevresinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Zabıta ekipleri de şantiye alanı içerisinde bekletildi.

Temizlik görevlisi Özgür Uludağ'ın arkadaşlarının işten atılmasına tepki gösterdiği, sinirlerine hakim olamayarak cama kafa attığı öğrenildi. Uludağ, şantiyeye çağrılan ambulansta ayakta tedavi olduktan sonra şantiyeden ayrıldı. Görüşmenin olumlu bitmesi sonucu, işçiler çöp arabalarını çalıştırarak görev yerlerine gitti. İşten atılan İsmail Köse, şantiye önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Diğer arkadaşlarının zarar görmemesi için eylemi sonlandırdıklarını belirten Köse, “Arkadaşlar işe çıkmıyordu. Bize destek veriyordu. 'Gerekirse hepimiz işi bırakırız' dediler. Görüşmemiz sırasında başkan yardımcısının bize, 'İş konusunda, başka birimde, başka yerde belediye olmamak kaydıyla yardımcısı olacağız. Bunun dönüşü yok. Bu saatten sonra bu işten kimse zarar görmesin.' dedi. Polis şefimiz de 'Vatandaşla bizi karşı karşıya getirmeyin. Yardımcı olun.' dedi. Bizde gereken olgunluğu gösterdik. Hepsine rica ettik ve işi bu derecede bitirdik. Herkes işine devam ediyor. Sadece işten ben ve 3 kişi ayrıldık. Dört kişi idik, 2 kişiye indirdik. Bu durumdan sonra bazı arkadaşlar da işten atıldı. Sözcü olarak gittik. İşimizden edildik. Biz kalan arkadaşlar işine devam etsin. Kalanlar zarar görmesin. Rızkı veren Allah'tır” dedi.

ÖZKARTALLAR FİRMASI’NDAN AÇIKLAMA

 İzmit Belediyesi’nin temizlik işlerini yürüten firmada çalışan ve iş akitlerisona erdirilen işçilerle ilgili olarak Özkartallar Firması’ndan bir açıklama yapıldı İşçilerin bağlı olduğu Özkartallar Firmasının İnsan Kaynakları Müdürü İlhami Akçay tarafından yapılan açıklamada; 400 KİŞİ ÇALIŞIYOR 2 KİŞİ ÇIKARTILDI “ 400 temizlik işçisinin çalıştığı bir yerde zaman zaman çeşitli nedenlerle işten çıkarma olabilir. Son 2 kişinin iş akitlerinin sona erdirilmesi tamamen şirketimizin tasarrufları ve hizmetin daha verimli yürütülmesi için yapılmıştır. ‘EN YÜKSEK ÜCRETİ VERİYORUZ’ Kocaeli genelinde temizlik işçilerine en fazla ücreti veren kurumuz. İzmit Belediyesi’nde görev yapan temizlik işçisinin en düşük maaşı 1400 Lira, şoförlerin maaşı ise 1550 Liradır. Personel arasında doğru olmayan bilginin yayılmasısonucu bundan etkilenerek işe çıkmama konusunda tereddüt yaşanmış, yapılan doğru bilgilendirmenin ardından gerekli tedbirler alınarak işçilerimiz mesailerine başlamıştır. İzmit’te temizlik işinin aksamasısöz konusu değildir. Bunun dışındaki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna duyurulur” dedi

Son Güncelleme: 31.01.2015 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38