banner28
banner23
banner36

4 YILDA 84 TON E- ATIK TOPLANDI

İzmit Belediyesi tarafından gerçekleştirilen atıkların kaynakta ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi projesi hızla devam ediyor

4 YILDA 84 TON E- ATIK TOPLANDI

İzmit Belediyesi tarafından gerçekleştirilen atıkların kaynakta ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi projesi hızla devam ediyor

22 Ağustos 2014 Cuma 12:51
4 YILDA 84 TON E- ATIK TOPLANDI
 Elektronik atıkları evlerden, okullardan ve işyerlerinden toplayarak lisanslı tesislerde geri dönüşümlerini sağlayan belediye ekipleri hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor, hem de çevre kirliliğini engellemiş oluyor. Elektronik atıkların içerisinde bulunan civa, kurşun, bakır vb. ağır metaller hem çevreye hemde insan sağlığına çok ciddi zararlar vermektedir. Ayrıca ekipler tarafından toplanan buzdolaplarında ve monitörlerde bulunan gazlar ise çok tehlikelidir.  

GERİDÖNÜŞÜMLERİ SAĞLANDI 

Bugüne kadar yapmış olduğu tüm çalışmalarında Çevre Dostu belediye anlayışıyla hareket eden İzmit Belediyesi elektronik atıkların toplanması kapsamında son 4 yılda toplam 84 ton atık toplamış ve geri dönüşümünü sağlamıştır. 2014 yılının ilk 7 ayında ise 10 ton e-atık toplanmıştır. Belediye ekipleri toplanan atıkları düzenli olarak lisanslı firmalara teslim eden yetkililer son olarak 1 ton e-atığı teslim ederek geri dönüşümlerini sağlamak üzere tesislere göndermiştir. 

DUYARLI OLALIM 

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Evlerinde elektronik atık bulunan vatandaşlarımız 318 00 77 numaralı hattı arayarak atıklarını aldırabileceklerini belirttiler.  Bu konuda vatandaşların gerekli duyarlılığı göstermelerini isteyen belediye yetkilileri bu duyarlılığın aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olduğunu ve gelecek nesillerimize sağlıklı ve temiz bir dünya bırakmanın bir adımı olduğunu belirttiler.

Son Güncelleme: 22.08.2014 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38