AKÇAKOCA DEĞİŞECEK

İzmit Belediyesi’nin şehre ayrı bir değer katacak projelerinden biri de Akçakoca Mahallesi’nde hayata geçirilecek.

AKÇAKOCA DEĞİŞECEK

İzmit Belediyesi’nin şehre ayrı bir değer katacak projelerinden biri de Akçakoca Mahallesi’nde hayata geçirilecek.

12 Temmuz 2015 Pazar 12:43
 AKÇAKOCA DEĞİŞECEK

 Osmanlı döneminin izlerini en çok taşıyan mahallerin başında yer alan Akçakoca için hazırlanan meydan projesi yakında ihale edilecek. Belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Koruma Kurulu Müdürlüğü’nce de onaylanan Akçakoca Meydan Projesi için 5 Ağustos 2015 de ihale yapılacak.

RESİM TABLOSU GİBİ OLACAK

Yetkililer, kentsel sit alanı içerisinde yer alan Akçakoca’daki meydan düzenleme çalışmasının yaklaşık 4500 metrekarelik bir alanı kapsadığını belirterek” Akçakoca Dere Camii, Süleymanpaşa Hamamı ve su deposunun da yer aldığı bölgedeki çalışmalarda trafo kaldırılarak bu alan sert zemin ve yeşil alan olarak yeniden düzenlenecek, pergolalar ile oturma bölümleri oluşturulacak. Bu alanın Doğusunda bulunan tescilli ağacın çevresi de düzenlenerek bir dinlenme ve oturma bölümü yer alacak Eski muhtarlık binasının olduğu ada da yeşil alan ve sert zemin olarak yeniden düzenlenecek. Ada içerisinde kot düzenlemesi yapılarak iki kademeli bir alan tasarlanıp yeni kotlara göre bahçe duvarları yeniden düzenlenecektir. Meydan alanın da ise kot düzenlemesi yapılarak, meydanın yol ile ilişkisi kademeler yapılarak sağlanarak bu kademeler içerisinde seyir terasları oluşturulacak. Su deposunun doğusunda bulunan yürüyüş yolunun kot düzenlemesi de yapılarak meydana bağlantısı yapılacak. Meydanın çevresinde bulunan su deposu ek binasının cephesi de proje kapsamında yeniden düzenlenecektir. İhaleden sonra yer teslimini takiben 7 ay içinde proje tamamlanmış olacak” dediler. Mahalle sakinleri yeni projeyi çok beğendiklerini ve çalışma sayesinde Akçakoca’ya ayrı bir değer katılacağını belirterek, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ettiler.

Son Güncelleme: 12.07.2015 12:45
Anahtar Kelimeler:
AKÇAKOCA DEĞİŞECEK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38