AMBALAJ ATIK TOPLAMADA YENİ YÖNTEM

İzmit’teki ambalaj atıklarının toplanması için mahalle mahalle program hazırlandı.

AMBALAJ ATIK TOPLAMADA YENİ YÖNTEM

İzmit’teki ambalaj atıklarının toplanması için mahalle mahalle program hazırlandı.

13 Eylül 2015 Pazar 12:19
 AMBALAJ ATIK TOPLAMADA YENİ YÖNTEM
İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol  Müdürlüğü yetkilileri, şehirdeki ambalaj atıklarının toplanıp geri dönüşümü için Özkartallar firması ile protokol imzalandığını belirterek” yapılan protokol sayesinde İzmit sınırları içerisinde ambalaj atıklarının daha düzenli ve sistemli bir şekilde toplanması sağlanmış olacak. 
MAHALLELERDEKİ KONTEYNIRLAR KALKIYOR
Bu kapsamda mahallelerde bulunan ambalaj atık konteynırları kaldırılarak, her mahalle için ambalaj atık toplama günü belirlenmiştir. Artık, vatandaşlarımız, evinde biriktirdiği ambalaj atıklarını konteynırlara değil, belirtilen günde evinin önüne çıkaracaklar, ring halinde gezen araçlarımız, evlerin önündeki ambalaj atıklarını alacaklardır. Vatandaşlardan, ambalaj atıklarını çöp içine değil de ayrı olarak biriktirmelerini istiyoruz” dediler.
SİTELERDE ESKİ YÖNTEME DEVAM
Çevre Koruma ve Kontrol  Müdürü Hakan Yıldız, yeni uygulamanın çok daha verimli olacağını ifade ederek” uygulama ile mahallelerdeki konteynır kirliliği de azalmış olacak. Vatandaşlar, tıpkı çöp toplama günlerinde  olduğu gibi, ambalaj atık toplama günlerinde atıklarını evlerinin önüne çıkaracaklar. Böylelikle daha çok ambalaj atığı toplanarak ekonomiye daha çok katkı sağlamış olacağız” şeklinde konuştu. Yıldız, siteler, kamu kuruluşları ve işyerlerindeki hali hazırdaki uygulamanın devam edeceğini de söyledi. İzmit Belediyesi yetkililerince yeni uygulama ile ilgili olarak, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla mahallere  afişler asıldı. 
ATIK TOPLAMA GÜNLERİ
Pazartesi: Alikahya Atatürk, Şirintepe, Cumhuriyet, Kozluk, Turgut, Orhan mahalleri.
Salı: Alikahya Merkez, Alikahya Fatih, Kocatepe, Kuruçeşme Fatih, Hacıhızır, Veli Ahmet, Terzibayırı, Çukurbağ, Ömerağa, Akçakoca, Hacıhasan, Tepecik, Kemalpaşa, Karabaş mahalleleri.
Çarşamba: Fevzi Çakmak, Alikahya Cumhuriyet, Akarca, Karadenizliler, Doğan, Hatipköy, Cedit, Topçular, Erenler, Kadıköy ve 28 Haziran mahalleri.
Perşembe: Yahya Kaptan, Yenimahalle, Serdar, Bekirdere, Tavşantepe, Yenişehir, Mehmetalipaşa
Cuma: Malta, Ayazma, Tepeköy, Yeşilova, Gündoğdu, Yenidoğan, Zabıtan, Fatih, Gültepe, Tüysüzler, Sanayi ve Körfez mahalleleri.

Son Güncelleme: 13.09.2015 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38