Atsız Kültür Evi İzmit’te açıldı

Turancı Hareket Platformu Kocaeli İl Başkanlığı, Atsız Kültür Evi’ni Kocaelililerle buluşturdu. Açılışta Turancılık Yemini edildi.

Atsız Kültür Evi İzmit’te açıldı

Turancı Hareket Platformu Kocaeli İl Başkanlığı, Atsız Kültür Evi’ni Kocaelililerle buluşturdu. Açılışta Turancılık Yemini edildi.

30 Ekim 2015 Cuma 11:31
 Atsız Kültür Evi İzmit’te açıldı
Türkçülük hareketinin Cumhuriyet Dönemi temsilcilerinden ve en önemli kalemlerinden biri olan Hüseyin Nihal Atsız’ın Kültür Evi, Karabaş Mahallesi Müneccim Arif Sokak 31/A adresinde açıldı. Turancı Hareket Platformu Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Ayvazoğlu’nun önderliğinde uzun süredir hazırlıkları devam eden Kültür Evi’nin açılışına Turancı Hareket Platformu Genel Başkanı Hasan Kocabey, Türk Ocakları Kocaeli İl Başkanı Yücel Alpay Demir, Türk Eğitim Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Yesevi Ocağı Başkanı Engin Sönmez ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Geniş bir kütüphaneye sahip Atsız Kültür Evi’nde zekâ oyunları da bulunuyor.
 
“BİR ZAMANLAR ATSIZ VARMIŞ, VAR OLSUN”
Açılışta konuşan Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, “Türkün sağı, solu, ilerisi, gerisi yok. Biz her anlamda gençleri buluşturmaktan, bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Bir zamanlar bir atsız varmış, var olsun” dedi. Demir’in ardından konuşan Turancı Hareket Platformu Genel Başkanı Hasan Kocabey, “Biz nasıl bir mücadeleyle bu cumhuriyetin kurulduğunun bilincindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa nutkundan aldığımız ödevle, bu sorumlulukla bir oluşum olarak bu noktaya geldik” ifadelerini kullandı.
 
“TANRI TÜRK’Ü KORUSUN”
Kocaeli Atsız Kültür Evi öğrencilerinin, harçlıklarından arttırdıkları paralarla ve onların çalışmalarıyla kurulduğuna vurgu yapan Kocabey, “Burayı açarken, gençlerimizin desteklerini her zaman devam ettirmelerini istiyorum. Bunun yanında burasının bir kültür evi olduğu hiçbir zaman unutulmasın ve misyonundan şaşmasın. Bu noktada da büyüklerimize önemli görev düşüyor. Sizler de bu misyonun korunmasında ve kültü evinin kültür evi olarak faaliyet göstermesinde yardımcı olmalısınız. Tanrı Türk’ü korusun. Türk’ün kendisi zaten yücedir” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Turancılık And’ı okundu ve Atsız Kültür Evi’nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışa katılanlara kımız ikram edildi.

Son Güncelleme: 30.10.2015 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38