Babacan, kadın sosyal yaşam merkezine hayran kaldı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik’te yaptırılan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ne hayran kaldı.

Babacan, kadın sosyal yaşam merkezine hayran kaldı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik’te yaptırılan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ne hayran kaldı.

13 Mart 2014 Perşembe 12:11
Babacan, kadın sosyal yaşam merkezine hayran kaldı
 Başbakan Yardımcısı Babacan, İzmit Belediyesi’nin kadınlara yönelik en büyük yatırımlarından biri olan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından merkez hakkında  bilgilendirilen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan” Süper bir yer olmuş. Böylesine güzle bir yeri kadınlarımıza kazandırdığı için Belediye Başkanımız Nevzat Bey’i tebrik ederim” dedi.

Yaklaşık 40 dönümlük bir alan üzerine kurulan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’ndeki incelemelere Babacan’ın yanı sıra Kadın Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Ak Parti Kocaeli milletvekili İlyas Şeker, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İlçe Başkanı Ali Korkmaz da katıldı.

 

KADINLAR İÇİN EN BÜYÜK YATIRIM

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yaptığı açıklamada Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nin  dünyada eşi benzeri bulunmadığını belirterek, “ yıllardır hayalini kurduğum bir yerin bitmesini görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Biz kadın dostu bir belediyeyiz.  Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, İzmit Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından biridir. Binicilikten, amfi tiyatrosuna, kursları, üretim atölyeleri, kütüphane, sanat ve el kurslarına kadar bir hanımefendinin arzu ettiği her şey var burada.   Hangi siyasi partiden olursanız olun biz sizi seviyoruz, sizde bize vefanızı eksik etmeyin. Hanımlardan oy bekliyorum. İzmit’e enerjik, koşan ve genç başkan lazım. Milletin kuruşunu ziyan etmeyen, kente yeni değerler katacak başkanlar lazım ” dedi.

Tanıtım toplantısında Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Sibel Gönül ve İlyas Şeker de birer konuşma yaparak “Nevzat Başkan ve ekibini tebrik ediyoruz. Dünya kenti İzmit’e  yakışan eserler kazandırmaya devam ediyor” şeklinde konuştular.

 

BAKANDAN TEŞEKKÜR

 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da “emeği geçen tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum, Kocaeli’ye hayırlı olmasını diliyorum. Bu tesis Türkiye’nin, İzmit’in önemli bir dönüşümün sembollerinden biri. Gelişmiş ülkelerde dahi böylesine düşünülmüş tesisler yok.  Türkiye 11 yıllık dönemde önemli başarılara imza attı. Ülkemiz hem sanayisi hem de ekonomisiyle önde. Sağlık hizmetlerinin ilerlemesi için önemli kaynaklar ayırdık.  Biz insana verdimiz değeri bu projelerle ortaya koyduk. Eğitimde önemli adımlar atarak, çok sayıda derslik inşa ettik. Öğretmen atadık. Okula giden her öğrenciye destek verdik. Türkiye gelir dağılımın istisnai bir şekilde dengelendiği bir ülke. Kadınlarımıza yönelik çok güzel çalışmalarımız oldu. İş gücüne katılımları iyice arttı. İstihdama giren 6 milyon kişinin yüzde 45’i kadınlardan oluşuyor. Sosyal yapımızın güçlenmesi için gelecek nesillerin çok önemi var. Ailedeki çocuk sayısının artması aynı zamanda kadınların iş hayatından kopmaması için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Konuşmaların sonunda Başkan Doğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a günün anısına plaket verdi.

 

YOK YOK

 

İzmit Belediyesi tarafından Cephanelik’te yaptırılan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi 40 dönümlük bir alan üzerine kuruldu. 5 bin metrekare kapalı alanı bulunan merkezde 200 kişilik çok amaçlı salon,yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, buhar odası, kuaför, sergi salonu, güzellik salonu, plates, epilasyon salonu, mescit, vitamin bar, kafe, derslikler, binicilik, amfi tiyatro, üretim atölyeleri, kütüphane, sanat ve el kursları, (yemek pişirme eğitimi, müzik eğitim yeri, halk oyunları, halı eğitimi, seramik dersliği, kreş bölümü,) bulunuyor.

Son Güncelleme: 14.03.2014 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38