Başkan Hürriyet, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından, yerel yönetimler eliyle toplumda kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı

Başkan Hürriyet, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından, yerel yönetimler eliyle toplumda kadın erkek eşitliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı

19 Kasım 2021 Cuma 10:06
Başkan Hürriyet, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında finanse edilen Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), Edremit Belediyesi ve Avrupa Yerel Demokrasi Ajansı (ALDA) tarafından yürütülen “Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesinin açılış toplantısı yapıldı. Video konferans yolu ile yapılan açılışın toplantısında , “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı", projede yer alan tüm belediye başkanları ile hep birlikte imzalandı.

SOMUT ADIMLARLA İLERLİYORUZ

“Yerel Yönetimlerde Kadınları Güçlendiriyoruz” projesinde İzmit Belediyesi pilot belediye seçilirken Başkan Hürriyet de Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı. Toplantıda konuşan Hürriyet, “Kadınlara dönük politikalarda somut adımlarla ilerliyoruz. Dünyanın hemen hemen her ülkesinde kadınlar yaşamlarının her alanında şiddete ve ayrımcılığa maruz kalıyor. Türkiye’de de kadına yönelik şiddet, insan ihlalidir. Bunun da sebebi toplumsal cinsiyet eşitsizliği” 

ÖNEMLİ BİR ADIM

“Biz de göreve geldiğimizde bu konularda daha etkili ve sonuç odaklı çalışmalara imza atmak için ilk olarak yaptığımız işlerden biri atıl durumdaki Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzü aktif hale getirerek ciddi bir kadrolaşmaya gitmek oldu. Burada imzalayacağımız Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’nı da toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak adına atılan önemli bir adım olarak görüyoruz”

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BELEDİYELERDEN BİRİYİZ

“Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları daha ileriye taşıma düşüncesiyle bu şartı imzaladığımızı belirtmek istiyorum. Bu imza ile İzmit Belediyesi olarak tüm uygulamalarımızda toplumsal cinsiyete duyarlı ve eşitlikçi hizmet sunulması yönündeki çalışmalarımızı bir adım öteye taşıyacağız. Zaten bu konuda Türkiye’de örnek belediyelerden biri olduğumuza inanıyoruz” 

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDEYİZ

“Gerek Belediye Başkan Yardımcısı ve belediyedeki kadın müdür arkadaşlarımızın niceliğinde, gerekse kadın başkan yardımcılarımız ve müdürlerin yönettiği toplam bütçe miktarında Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bir kadın bir yere mücadelesiyle geldiyse başka kadınlara mutlaka olanak sağlamalı, öncülük etmeli diye düşünüyoruz. Belediyemizde kadın istihdamını arttırmaya devam ediyoruz”

KADINLAR HER İŞİ YAPABİLİR

“Kadın temsiliyeti her alanda olsun istiyoruz. Hatta her ne kadar kabul etmesek de ‘erkek işi’ diye tanımlanan işlerde de kadın arkadaşlarımızı istihdam ediyoruz. Ağır vasıta şoförleri kadın arkadaşlarımızdan oluşuyor. Kadınlar her işi yapabilir düşüncesini göstermek istiyoruz. Kadınların üretimde daha fazla olabilmesi için Kadın Girişimciler Merkezi’ni hayata geçirdik. Kadınlar ekonomik anlamda daha güçlü olmasını istiyoruz” 

KADIN HAKLARINI OLDUKÇA ÖNEMSİYORUZ

“Kırsal kalkınma projelerimiz kapsamında kadın çiftçilerimiz özellikle somut girişimlerle destekliyoruz. Kadınların ekonomik yapı, üretim faaliyetlerine katılma ve erişimleri, kadınların eğitim ve sağlık hizmetlerine ulaşımı, kamusal süreçlerde karar alma mekanizmalarındaki konumları ve kadınlarla kız çocuklarının insani haklarını oldukça önemsiyoruz” 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

“Sivil düşüncenin de gücünden yararlanmak adına kentimizdeki sivil toplum örgütleriyle katılımcılık anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzalamamızın ardından belirlenen program dahilinde çalışmalarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kısa sürede bu alanda çok önemli çalışmaları ve projeleri hayata geçireceğiz. Pilot belediye olarak seçildiğimiz bu Avrupa Birliği projesi ile ilçemizdeki kadınlarımıza tek tek ulaşıp, yerel yönetim süreçlerine katılmalarını arttıracağız. Projede bulunan bütün başkanlara ve katılımcılara başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

NELER YAPILACAK?

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı, İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde uygulamaya geçirilecek. Buna göre, yerelde kadın - erkek eşitliğini geliştirmek için ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ oluşturulacak. Plan kapsamında kadınlara yönelik eğitim, istihdam, şiddet, katılım, kentsel hizmetler ve sağlık alanlarında politikalar belirlenecek ve hayata geçirilecek. Bu planı oluşturma ve uygulama aşamalarında tüm ilgili sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yürütülecek. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38