Başkan Hürriyet, gençlere müjdeyi verdi

Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi açılışa hazırlanıyor

Başkan Hürriyet, gençlere müjdeyi verdi

Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi açılışa hazırlanıyor

24 Ekim 2022 Pazartesi 08:01
Başkan Hürriyet, gençlere müjdeyi verdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kütüphane kafe olarak hizmet verecek ve Leyla Atakan’ın adını yaşatacak olan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinde incelemelerde bulundu

Gençlerin yeni bir kütüphane talebine cevap veren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye’nin tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın adını yaşatacak olan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Gençlere müjdeyi veren Başkan Hürriyet, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu ve kitapların da gelmesiyle birlikte kütüphanenin hizmete açılacağını belirtti. 

HÜRRİYET, BELSA GENÇLİK SOKAĞINI TANITTI

Başkan Hürriyet, “Belsa Gençlik Sokağı adını verdiğimiz bu alanda ilk girişte Youtube atölyesi var. Birçok gencimizin böyle bir talebi olmuştu ve biz de burada hayata geçirmiş olacağız. özellikle bu dönemde işsizlik en büyük problem ve buna bir nebze de olsa çözüm olacak İstihdam Ofisi olarak tasarladığımız bir alanımız var. Alanında uzman insan kaynakları personellerinin yer alacağı bu ofiste özel sektör iş birliğiyle çalışmaları yürüteceğiz. 

“GENÇLER İKİNCİ BİR KÜTÜPHANE İSTEDİ”

Bu alanın üst katında İngilizce öğretmeye ve öğrenmeye dayalı, ciddi bir ihtiyaca cevap verecek ve isim hakkı tamamen bize ait olan Talk&Smile Kafe hizmetimiz yer alacak. Ve tabi ki üzerinde çok düşündüğümüz, ciddi mesai harcadığımız kütüphanemiz. Burası bizim ikinci kütüphanemiz. İlk kütüphanemiz Dolphin İş Merkezi’nde bir atıl alanımız vardı. Orayı çok hızlı bir şekilde dönüştürmüştük. Sabahları o kadar çok sıra oluyor ki, gençler artık oraya sığmadıklarını iletiyorlardı. 

“KENDİ ATÖLYELERİMİZDE ÜRETTİK”

Biz de ikinci kütüphane talebi için kolları sıvadık. Yaklaşık bin metrekarelik bir alan burası. İsmine de Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi dediğimiz seçim vaatlerimizden biri olan projemizdi.  Çok şükür yerine getirmek nasip olacak. Yakın zamanda açılışını yapacağımız alanda şuanda ufak tefek çalışmalar kaldı. Bir kısım ihale ile dışarıya yaptırdığımız işler var ama büyük bir kısmını kendi atölyelerimiz üretti. Dışarıya bağımlılığımızı azaltmak adına atölyelerimizi güçlendiriyor, istihdam da sağlayarak kendimiz üretmeye çalışıyoruz. 

“SOSYALLEŞMEYE UYGUN”

Gençler için titizlikle en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş; interneti, dijital kütüphanesi olan bir kütüphane. Çok çeşitli ergonomik alanlar yarattık. Bilgisayarını alıp gelerek çalışacak olan var kitabıyla gelip çalışacak olan var. İç mekan ve terasla birlikte yaklaşık 250 kişilik kapasiteye sahip. Eğer çok rağbet olursa daha da arttıracağımız boş alanlarımız var. Ders çalışma alanının yanı sıra bir de kafeterya alanımız var. Burası da ders çalışmaya, kitap okumaya, zaman geçirmeye, sosyalleşmeye uygun. 

“MODERN MOBİLYALARLA DÖŞENDİ”

Modern mobilyalarla döşenmiş bir alan. Birçoğu yine kendi atölyelerimizde üretildi. Çok şık ve çok kaliteli bir mekan haline geldi. Gençlerimiz için önemsediğimiz projelerden bir tanesi. Buraya yakın zamanda kitaplarımız ve dijital kitaplığımız gelecek. Sistemin ihalesi yakında gerçekleşecek. Kitaplarımız da geldikten sonra burası tamamen kullanıma hazır hale gelecek. Ayrıca bir de teras kısmımız var. Burada da rahat oturma alanları yer alıyor. 

“UĞRAK MEKANLARI OLACAK”

Çok amaçlı bir salon hazırladık. Kütüphane ve kafe kısmında ayırdık. Merkezde ulaşılabilir böyle salonlar yok. Burası eğitim, imza günleri, söyleşiler, seminerler ya da küçük gösterimler için kullanılabilir. Mobilyalarımız farklı fonksiyonlara dönüşecek şekilde düzenlendi. Edebiyatçılarımızın, yazarlarımızın söyleşi, imza günleri yapabilecekleri ferah bir alan. Ayrıca burası öğrencilerin, öğrenci kulüplerinin çok çeşitli ihtiyaçlarına da cevap verecek. Son rötuşlar bittikten sonra Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi tüm kitap severlerin uğrak mekanı olacak. Gençler iyi ki açmışsınız diyecek” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38