banner28
banner23
banner36

BELEDİYE YAĞ DENETİMİNDE

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, restorant, lokanta ve pastanelerde kullanılmış bitkisel yağ denetimi yaptılar.

BELEDİYE YAĞ DENETİMİNDE

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, restorant, lokanta ve pastanelerde kullanılmış bitkisel yağ denetimi yaptılar.

28 Eylül 2015 Pazartesi 14:56
 BELEDİYE YAĞ DENETİMİNDE

Denetimlerde bitkisel  yağ kullanan işyerlerinin  yağları biriktirip lisanslı firmalara teslim edip etmediklerinin yanı sıra yağ ölçümleri de yapılıyor. Yetkililer, bitkisel atık yağların lavabolardan dökülmemesi için İzmit’te 600’e yakın işyeri ile sözleşme yapıldığını hatırlatarak” bitkisel atık yağ kullanan işyerleri,  yağları lavabolardan dökmeyerek bunları özel kaplarda biriktiriyorlar. Lisanlı firma, belirli aralıklarla işyerlerini dolaşarak bu yağları toplayarak geri dönüşümünü sağlamaktadır. Belediye olarak bizler de atık yağların firmalara verilip verilmediğini kontrol ediyoruz” dediler.

 

YAĞLARI 3 DEFADAN FAZLA KULLANMAYIN

 

Belediye yetkilileri, bitkisel yağların kızartmalıklarda 3 den fazla kullanılmaması gerektiğini de hatırlatarak” bitkisel yağlar 3 defadan fazla kullanıldığında kanserojen etkisi yapmaktadır. Bunun içinde lokanta, restoran ve pastanelerde bitkisel yağların fazla  kullanılıp kullanılmadığını da kontrol ediyoruz. Teftometre adı verilen cihaz sayesinde atık yağ içindeki polar madde miktarını ölçüyoruz. Standartlara göre polar miktarı yüzde 25’i geçmemesi gerekiyor. Bu miktarın üzerindeki  işyerlerindeki yağlara el koyarken işletme sahipleri hakkında da yasal işlem yapmaktayız” şeklinde konuştular.

İzmit’te ayda ortalama 12-15 ton atık yağ toplanarak bunun biodizel  olarak tekrar ekonomiye kazandırıldığı öğrenildi.

 

Son Güncelleme: 01.10.2015 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38