Çınar Kadın Kooperatifi kadın emeğiyle büyümeye devam ediyor

İzmitlilerin ev tekstilindeki yeni adresi Çınar Home ilk şubesini açtı

Çınar Kadın Kooperatifi kadın emeğiyle büyümeye devam ediyor

İzmitlilerin ev tekstilindeki yeni adresi Çınar Home ilk şubesini açtı

28 Aralık 2022 Çarşamba 09:52
Çınar Kadın Kooperatifi kadın emeğiyle büyümeye devam ediyor

Üretime ve üreticiye her platformda desteğini sürdüren İzmit Belediyesinin öncülüğünde kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan İzmit Çınar Kadın Kooperatifi, ev tekstili, tül, perde alanında hizmet verecek Çınar Home’un ilk şubesini açtı

Çınar Kadın Kooperatifi "Çınar Home"un ilk şubesi Mehmet Paşa Mahallesi’nde gerçekleştirilen törenle açıldı. Çınar Kadın Kooperatifi "Çınar Home" Şubesinin açılış programına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Ayşegül Babacan, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı, Mehmet Ali Paşa Mahalle Muhtarı Yaşar Doğan,  Çınar Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Kadriye Akçal ve çok sayıda üretici kadın katıldı. 

“MUTLU VE GURURLUYUZ”

Çınar Kadın Kooperatifi "Çınar Home" Şubesi Açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Biz her açılışta mutlu ve gururlu oluyoruz. Biliyoruz ki sosyal belediyecilik anlayışıyla insana dokunan çalışmalara imza atıyoruz. Dayanışma göstererek daha da büyüyoruz. Bugün daha da mutluyuz çünkü kadın öncelikli çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemiş oluyoruz. 

MUHTARA TEŞEKKÜR ETTİ

Kadınların istihdamda, sosyal yaşamda daha fazla cesaretlenmeleri ve bizim de en ufak bir katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Öncelikle sayın Mahalle Muhtarımıza teşekkür ediyorum. Kendisi kadınlara hep destek verdi, hep yanında oldu. Bugün de yine kadınları yalnız bırakmadı. Sayın Yaşar Doğan’a bir kez daha mahallem adına teşekkür ediyorum. 

“HIZIR GİBİ YETİŞTİ”

İki yıl önce büyük zorluklarla kurduğumuz ve özellikle pandemi şartlarında, özellikle İzmit’in maske bone gibi ihtiyaçlarına hızır gibi yetişen, maskenin kara borsaya düştüğü, parayla bile alınamadığı günlerde bu güzel kadınların müthiş bir dayanışmasıyla çalışmalar başladık. Ölümlerin baş gösterdiği o günlerde kadınlar korkmadan makinanın başına oturup hızlı hızlı üretmeye başladılar. Önce sağlık kuruluşlarından başlayarak maskeleri dağıttığı bir dönem yaşadık. 

“ÇOK ÖNEMLİ”

O üretim sonrasında kocaman bir kooperatifi doğurdu. Biz aslında sadece lojistik destek verdik, hammadde, makine desteği ve giderlerini daha rahat karşılayabilsinler diye yer desteği verdik. Geri kalan emek ise üreten kadınlarındır. Bugün Çınar Kadın Kooperatifimizin ilk şubesi olan Çınar Home Mağazamızı açıyoruz.  Kadınları çalışma hayatına dâhil ederek, gelir sahibi yapmak ve ekonomik güçlenmelerine katkıda bulunmak gerçekten çok önemli. 

“GERÇEK ÜRETİCİLER”

Bizler İzmit Belediyesi olarak kadınların ekonomik özgürlüklerini elde eden, kendi ayakları üzerinde durarak “gerçek üreticiler” olmasını çok istiyoruz.  İşte buradan yola çıkarak pandemi döneminde özellikle evlerindeki kadınları iş gücüne dahil edecek İzmit Dikimevi’ni kurduk. Bu kooperatif 10 kişiyle başladı. Şu anda 85 kişiye ulaştı. 

“EVDE ÜRETİMİ DESTEKLEDİ”

Daha da önemlisi evinden çıkamayan, sosyal alana karışamayan bin bir türlü zorlukla uğraşan, bakmakla yükümlü olduğu çocuğu, hastası, yaşlısı olan ama bir yandan da ekonomik desteğe ihtiyacı olan ‘Ben üretiyorum ama ürettiğimi Pazara dökemiyorum, ev bütçesine katkı sunamıyorum’ diyen kadınların evde üretmesini sağlayan bir yapı haline geldi bu kooperatif. 

“KOCAMAN BİR YAPI HALİNE GELDİ”

2 binden fazla kadının evinden üreterek para kazandığı bir yapı bu yapı. Kooperatifler ticari kaygıdan daha ziyade dayanışmayı önceliğine aldığı için ürettiğini paraya çevirdiği için paraya çevirdiğini de hakça bölüştüğü için hırslı ticari kaygıyla değil beraberce kazanalım anlayışıyla hareket ediyor. Kocaman bir yapı haline geldi Çınar Kadın Kooperatifimiz. 

“CANLA BAŞLA ÇALIŞTILAR”

Kadınlar burada o dönemde sadece para kazanmak için değil İzmitlilerin sağlığı için de canla başla çalışarak milyonlarca maske, bone üretti. Daha sonra Koronavirüs salgınında halkımıza maske desteği sağlamak için kurduğumuz dikimevimizi, kurduğumuz Çınar Kadın Kooperatifimiz olarak kullanıma açtık. Pandemi döneminde maske yapımı ile başladığı faaliyetlerine şu an 85 iş ortağı ile devam ediyor.

“10 KİŞİYLE YOLA ÇIKILDI”

Sadece 10 kadın ile kurulan ve kurulduğu günden bu yana gelişerek 85 kadına ulaşan Çınar Kadın Kooperatifimiz; şu anda ev dekorasyonu, ev tekstili, cam, seramik, giyim, organik gıda ürünleri ve çeyizlik ürün branşlarında kadınlara evlerinde çalışabilecekleri iş imkanı sunmaya devam ediyor. 

“7 KITAYA ÜRÜN SATIYORLAR”

Öncelikle Kadriye Başkanıma ve katkı sunan tüm kadınlara teşekkürü borç bilirim.  Bu kooperatif artık 7 kıtaya ürün gönderiyor. ABD, Dubai, Afrika, Romanya gibi birçok ülkeye satış yapar hale geldi. Kooperatimiz büyümeye devam ediyor. Kooperatifimiz şu anda da Mehmet Ali Paşa Tramvay durağının hemen arkasında kendi mağazasında hizmet vermeye devam ediyor. Kadınların el emeği ürünleri Hepsi Burada, Trendyol, İzmit Çarşısı gibi satış platformlarında değer buluyor. 

“ÇOK KUTSAL BİR MÜCADELE”

Hem Kadın Girişimciler Merkezi hem Çınar Kadın Kooperatifi hem İzmit Çarşısı Üreticileri üçlü sac ayağı olarak üretimlerine devam ediyor. Ben bunu gördükçe çok mutlu oluyorum. Çünkü biliyorum ki üretici kadınlar her sevkiyatta ekonomik olarak daha da güçleniyor. Kısa sürede büyük işler başaran kadınlarımızı buradan tekrar kutlamak istiyorum. Çok kutsal bir mücadeleyi sürdürüyorlar. 

“İLK ŞUBE AÇILDI”

Sevgili Mali Müşavirimiz Tülin Hanıma da çok teşekkür ediyorum. Kooperatif kurulduğundan beri bize çok destek verdi. Konya Tuzlukçu Belediyesi ile Konya’da da bir şube açmaya hazırlanıyorlar. Artık ağları o kadar genişledi ki. Şimdi de Çınar Kadın Kooperatifi’mizin ilk şubesi olan “Çınar Home” açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum.  Bu mağazada kadınların el emeği ürünü olan; ev tekstili, tül, perde alanında değer kazanacak.   

“TÜM VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUM”

Önceki hafta Kadın Kooperatifleri Çalıştayı’nda da söylemiştim.  Çınar Kadın Kooperatifi İzmit’te; “Ben varım ve üretiyorum” diyen kadınlarla birlikte çok güzel bir hikâye yazıyor ve bu hikâyenin yazarı da ne mutlu ki bizzat kadınlar.  Ben Çınar Home’un açılışının hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızı da alışverişleri için Çınar Kadın Kooperatifimiz ve Çınar Home’a bekliyorum.”

“3 BİN KADINA EVDE İŞ İMKANI SUNULDU”

Açılışta konuşan Çınar Kadın Kooperatifi kurucu ortağı ve başkan yardımcısı Kadriye Akçal, “Çınar Kadın Kooperatifi pandeminin ülkemizde baş gösterdiği kriz günlerinde 10 kadın ile kuruldu. Başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’in katkılarıyla makine alımı, hammadde desteğiyle maske dikerek üretime başlamıştık. 10 kişiyle kurulan kooperatifimiz 85 üretici kadına ulaşmıştır. Kooperatifimiz daha çok kadına ulaşarak istihdam fırsatları oluşturmak adına 3 bin kadına evde iş imkanı sunmuştur. 

“BU EMEK ÖNCE FATMA KAPLAN HÜRRİYET’İNDİR”

Her gün kadının öldürüldüğü ülkemizde kadının ve kadının emeğini görünür kılmak en büyük hedefimizdir. Bu emek önce sayın Fatma Kaplan Hürriyet’in daha sonra da bizimle birlikte yol yürüyen tüm emekçi kadınlarındır. Siz burada oldukça kadınlarla birlikte daha güçlü olacağız. Bize inanan ve bizimle birlikte yol yürüyen tüm kadınlara, başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet’e, mali müşavirimiz Tülin Keçeci’ye, desteklerini esirgemeyen Sibel Solakoğlu’na, Sinem Gülenç’e, Mehmet Ersoy’a çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38