Çin’i çöp konteynırına benzettiler

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, Çin Hükümetinin Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine uyguladığı acımasız oruç tutma yasağını protesto etmek için Sabri Yalım Parkı’nda temsili olarak getirilen çöp konteynırını Çin Hükümetine benzeterek siyah çelenk bıraktılar.

Çin’i çöp konteynırına benzettiler

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, Çin Hükümetinin Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine uyguladığı acımasız oruç tutma yasağını protesto etmek için Sabri Yalım Parkı’nda temsili olarak getirilen çöp konteynırını Çin Hükümetine benzeterek siyah çelenk bıraktılar.

28 Haziran 2015 Pazar 14:55
Çin’i çöp konteynırına benzettiler

Türk Ocakları Çin tarafında Doğu Türkistan’da 28 Türk’ün katledilmesini protesto ederek basın açıklaması yaptı. İzmit Sabri Yalım Parkı’nda gerçekleşen basın açıklamasına MHP Milletvekili adayı Süleyman Pekin, Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Tuğrul Gök ve ülkü ocakları üyeleri, Türk Metal İş Şube Başkanı Yakup Yıldız, BBP İl Başkanı Nihat Yıldız, Türk Ocakları üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

 BÜTÜN DÜNYA BUNA SEYİRCİ

Çin tarafından Doğu Türkistan’da 28 Türk’ün katledilmesini protesto eden Türk Ocakları İzmit Sabri Yalım Parkında ilk olarak çöp kutusunu Çin zihniyetinin sembolü olarak gösterip büyükelçilik tabelasıyla siyah çelek bıraktı ardından basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Türk Ocakları Başkanı Yücel Alpay Demir, Çin’in işgal altındaki Doğu Türkistan’da Müslüman soydaşlarımıza her türlü baskı, zulüm ve katliamı uyguladığını, bütün dünyanın da buna seyirci kaldığını söyledi. Son olarak oruç tuttukları için 28 Türkün katledildiğine dikkat çeken Demir, “Bugün burada Doğu Türkistan’da 28 soydaşımızın Şehit edilmesine karşı toplandık dedi. Mücadelelerinin bu katliamlar sona erene kadar devam edeceğini belirtti.

 LANET OKUDU

Siyah çelenk bırakılmasının ardından basın açıklamasını Türk Ocakları Başkanı Yücel Alpay Demir okudu. Türk’ün doğduğu Atayurt yanıyor diyen Demir, “beş bin yıllık kabusun adıdır Doğu Türkistan. Son 150 yılda doğan her Müslüman Uygur Türk’ünün başına silahlı asker, nöbetçi diken, 50 milyon dindaşımızı, soydaşımızı katleden kızıl kafire Çin hükümetine karşı ses çıkarmak yerine ticaret anlaşmaları ve siyasi menfaat uğruna kardeşinin canını peşkeş çeken, silahlı mücahitlerini terörist ilan eden, yardım bahanesiyle formlar doldurtarak isim isim aile aile fişleyip kızıl kafire, Çinlilere bildiren Kırgızistan, Kazakistan ve Pakistan’da ki sözde Müslüman liderlere lanet olsun” dedi.

 MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Türkiye’den Müslüman Türk’ün sesini duymayanlara da yazıklar olsun diyen Demir, “Türk Ocakları olarak haykırıyoruz. Doğu Türkistan yandıkça bizde yanıyoruz. Zorla oruçları bozdurulan, işkencelerle susturulan Müslüman Türk’ün acısını sokaklarda paylaşıyoruz” dedi. Yeni seçilen Milletvekillerine seslenen Demir, “Ettiğin yemindeki Büyük Türk Milleti sadece misaki milli sınırları içinde yaşamıyor. Bırak beceremediğin siyaseti, ettiğin yeminin hakkını ver. Soydaşına, dindaşına sahip çık, sesi soluğu ol, atlayıp uçağa yanlarına git. Türkiye’yi karıştırmak için sürekli gelen yeşiller turuncular kadar da olamıyorsanız vicdanınızı sorgulayın” diyerek milletvekillerinden Doğu Türkistan’da yaşanan olaylara sessiz kalmamalarını istedi.

Son Güncelleme: 30.06.2015 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38