Doğa Eğitim Kampüsü’nün eğitmen eğitimleri 5 Eylül’de başlıyor

Doğa Eğitim Kampüsü’nün eğitmen eğitimleri 5 Eylül’de başlıyor

Doğa Eğitim Kampüsü’nün eğitmen eğitimleri 5 Eylül’de başlıyor

Doğa Eğitim Kampüsü’nün eğitmen eğitimleri 5 Eylül’de başlıyor

02 Eylül 2022 Cuma 10:46
Doğa Eğitim Kampüsü’nün eğitmen eğitimleri 5 Eylül’de başlıyor

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Doğa Eğitim Kampüsü projesi kapsamında planlanan ‘Orman Okulu Alternatif Eğitim’ yaklaşımını konu alan eğitmen eğitimleri, 5 Eylül’de Sarısu Gençlik Kampı’nda başlayacak

İzmit Belediyesinin doğa dostu gelecek nesiller oluşturmak adına faaliyete geçirmeye hazırlandığı Doğa Eğitim Kampüsü projesi dahilinde ‘Orman Okulu Alternatif Eğitim’ yaklaşımını konu alan eğitmen eğitimleri gerçekleştirilecek. 15-26 Ağustos tarihleri arasında alınan başvurular neticesinde 29 Ağustos tarihi itibariyle değerlendirmeler başladı. 

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM

Kamu kurumlarında görev yapan anaokulu ve ilkokul öğretmenlerine öncelik sağlanacak değerlendirmelerin ardından eğitimler, 5-6-7 Eylül tarihlerinde İzmit Belediyesi Sarısu Gençlik Kampı’nda teorik ve uygulamalı olarak verilecek. Planlanan eğitimlerde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Sinem Gülenç, İzmit Belediyesi Orman Okulu eğitmenleri Peyzaj Y. Mimarı Harika Taze ve okulöncesi öğretmeni Esra Gündüz öğretmenlerle bir araya gelecekler.

DOĞA TEMELLİ EĞİTİM

Üç gün sürecek eğitimlerde süreç içinde deneyimleyerek öğrenmeyi destekleyen doğa temelli eğitim yaklaşımında, doğa temelli öğrenme ve ekolojik yaklaşımlar, ekofobi, doğal alanlarda risklerin belirlenmesi ve yönetimi ile ormanda bir gün planlaması ve doğayı sınıfa taşımak konuları ele alınırken doğa temelli öğrenmeyi ve erken yaşta ekoloji öğretimini destekleyen birçok uygulamalara yer verilecek. 

DENEYİM PAYLAŞIMLARI

Teorik ve uygulamalı olarak İzmit Belediyesi Doğa Eğitim Kampüsü Orman Okulu modelinin aktarılacağı eğitimlerde, uygulama süreçlerinde çocukların gelişimlerinin ne şekilde etkilendiği, ekolojik öğrenimlerinin nasıl desteklendiği ile ilgili deneyim paylaşımlarında bulunulacaktır.

Son Güncelleme: 02.09.2022 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38