DOĞAN, ESNAFIMIZ, TÜCCARIMIZ DAHA ÇOK İŞ YAPSIN İSTİYORUZ

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut ve yönetim kurulu üyelerini makamında misafir etti.

DOĞAN, ESNAFIMIZ, TÜCCARIMIZ DAHA ÇOK İŞ YAPSIN İSTİYORUZ

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut ve yönetim kurulu üyelerini makamında misafir etti.

02 Mart 2017 Perşembe 15:40
 DOĞAN, ESNAFIMIZ, TÜCCARIMIZ DAHA ÇOK İŞ YAPSIN İSTİYORUZ

 DOĞAN, ESNAFIMIZ, TÜCCARIMIZ DAHA ÇOK İŞ YAPSIN İSTİYORUZ

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut ve yönetim kurulu üyelerini makamında misafir etti.

Başkan Doğan’ın sıcak karşılaması ve kendilerine verdiği önemden dolayı memnuniyetini belirten KOTO Başkanı Necmi Bulut “  başkanımızın şehrin gelişimine yönelik yaptığı çalışmaları yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Bir taraftan ticareti canlandırmaya yönelik çalışmalar yürütürken diğer taraftan da esnafımızın hayatını kolaylaştırmaya ve standartlarını arttırmaya yönelik uygulamaları hayata geçiriyorsunuz.  Özellikle yeni işyeri ruhsatlarının barkotlu olması esnafımız tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Bu uygulamanız için esnafımız adına size teşekkür etmek istiyoruz” dedi. 

 

ÇOK ŞÜKÜR DÜNYA ÜLKELERİ KADAR ETKİLENMEDİK

 

 Ziyaret için konuklarına teşekkür eden Başkan Doğan da “çok önemli bir kuruluşun ve sektörün temsilcilerisiniz. Ülkemizin çevresinde yaşanan olaylara, aynı paralelde dünyadaki ekonomik dalgalanmalara bakınca ülkemizin de bulunduğu stratejik yer itibariyle bu durumdan etkilenmemesi mümkün değil.  Bu dalgalanmaların yaşandığı bir dünyada ticaretle uğraşan kişinin işinin ne kadar zor olduğunu görüyoruz. Çok şükürki,  dünyadaki olumsuzluklardan bizim ülkemiz ve ekonomimiz etkilenmedi.  Kişisel olarak insanımız,  devlet olarak hükümetimiz gerekli tedbirlerini alıyor.

 

 

AVRUPA’DA İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 25

 

Yurt dışında kongrelere katılıp, orada sunumlar yapıyorum. Ülkelerin işsizlik oranları konuşulduğunda bunu şaşkınlıkla dinliyoruz. Biz, ülkemizde işsizlikten bahsediyoruz. Ama Avrupa ülkelerinde işsizlik oranları yüzde 20-25 lerde.  Tabi ki biz koşullarımızın çok daha iyi olmasını istiyoruz. Hükümetimiz esnafımız için KOSGEB üzerinden bazı destekler açıkladı. Bu gelişmeler memnuniyet verici.

 

SÖZ KONUSU İZMİT VE TİCARETSE HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

 

İzmit Belediyesi olarak bizde, şehrimizde ticaretin daha da hareketlenmesini istiyoruz. Esnafımızın, tüccarımızın daha çok iş yapmasını istiyoruz.  Ancak bu şekilde şehrimiz zenginleşir, refah seviyesi daha da artar. Şehrimizin bir cazibe merkezi olması, dışarıdan müşterilerin gelmesi,  yurtdışı ve yurt içinden yatırım ve ticaret için tercih edilen ticari bir yer olarak görülmesi için elimizden geleni yapıyoruz.  Şehrin ve ticaretin tanıtılması noktasında yaptığınız çalışmalarınızda her zaman yanınızdayız” şeklinde konuştu.

 

ESNAF KAREKODDAN MENUN

 

Konuşmasında belediyenin KAREKOD uygulamasıyla ilgili de  açıklamalarda bulunan Doğan, “çocukluğumda esnaflık yapan biri olarak, bakkalda olduğum zamanda karşımda zabıta gördüğümde rengim kaçardı.  Şimdi esnafımız belediyemizin kontrollerini çok fazla hissetmiyor.   Belediyemiz tarafından oluşturduğumuz KAREKOD sistemiyle ekiplerimiz işyerinin içerisine girmeden gerekli kontrol ve incelemelerini yapabiliyor. Esnafımız başlattığımız bu çalışmadan çok memnun, inşallah bu uygulamayı şehrimizin her yerinde uygulayacağız.

 

 

 

 

NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ

 

Tramvay çalışmasının yürütüldüğü bölgelerde esnafımız ne yazık ki olumsuz etkilendi. Ben bu güzergâhları ve esnaflarımızı sık sık gezip ziyaretlerde bulundum.  Olumsuz etkilenen esnaflarımız için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Özellikle ilan reklam vergilerini ve ecri misilleri olabiliyorsa hiç almamaya çalışıyoruz.  Tramvay güzergahındaki binaların cephelerini iyileştirme konusunda çalışmalar yapıyoruz.  Esnafımıza kredi imkânlarından faydalanmasını, ama mümkünse bu krediyi özelikle bu güzergâhtaki esnaflarımızın kullanmasını istiyoruz. Bu kapsamda gerek yereldeki temsilcilerimizle, gerekse de Ankara’daki yetkililerle bu konuyu konuşup,  takibini yapıyoruz.  Esnafımızın yaşadığı kayıplara  moral ve motivasyon olması acısından  yapabileceğimiz  başka şeyler  varsa da yapmaya hazırız” dedi.  

Son Güncelleme: 08.03.2017 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38