banner28
banner23
banner36

DOĞAN, İLİMİZDE AMATEM’E İHTİYAÇ VAR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ilimizde AMATEM’e (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) ihtiyaç olduğunu söyledi.

DOĞAN, İLİMİZDE AMATEM’E İHTİYAÇ VAR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, ilimizde AMATEM’e (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) ihtiyaç olduğunu söyledi.

23 Aralık 2015 Çarşamba 12:20
 DOĞAN, İLİMİZDE AMATEM’E İHTİYAÇ VAR
Başkan Doğan, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan’ı ziyaret ederek AMATEM ile ilgili görüş alış verişinde bulundu. İzmit Belediye Başkanı “ çok güzel hastanelerimiz var, ama özellikle bağımlılık yapan maddelerle ilgili mücadelede biraz eksik kaldık. Bu konuda acilen şehrimize AMATEM gerekiyor ” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Dekan Prof. Dr. Zafer Utkan’ı ziyaretinde kurumlar arası işbirliğine verdiği öneme dikkat çeken Başkan Doğan, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ile de ortaklaşa birçok başarılı çalışmaya imza attıklarını söyledi. Doğan’a ziyaret için teşekkür eden Dekan Utkan, yerel yönetimlerle işbirliğinin çok önemli olduğunu belirterek, İzmit Belediyesi’nin kendilerine güç verdiğini söyledi.

Ziyarette konuşan Başkan Doğan” üniversitemizin çok önemli birimlerinden bir tanesi de Tıp Fakültesidir. Sağlık alanında bir yandan bilimsel gelişmeleri takip edip doktor yetiştirirken, çok önemli sağlık hizmetleri de veriliyor. Tıp Fakültemiz de büyük ve başarılı çalışmalar yapılıyor. Biz de bu çalışmaları büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz. Zaman zaman kurumlar arası dayanışma içerisinde bulunuyoruz. İzmit Belediyesi olarak kurumlar arası ilişkilere her zaman önem verdik.

Biz, halkımıza hizmet için varız. Kurumlar arası dayanışma, birbirine katkı sağlama önemli. Dekanımıza, bu ilişkiler içerisinde yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Hekimlikleriyle de güzel hizmetler ediyorlar. Yaptıkları hizmetler için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da güzel çalışmalar yapacağız. Şehrimizin bir AMATEM eksiliği var. Çok güzel hastanelerimiz var ama özellikle bağımlılık yapan maddelerle ilgili mücadelede bu kısmımız biraz eksik kaldı. İzmit Belediyesi olarak gençlere yönelik ve bu mücadelede yapılması gereken rehabilitasyon ve desteklerle ilgili hizmetlerimiz var. Özellikle AMATEM hizmeti için daha kapsamlı bir kuruluşa ihtiyaç var. Bu tür şeylerin başında lokomotiflik vazifesi yapan üniversitemiz olduğu için hocamızla fikir alış verişinde bulunmak istedik” dedi.

 

YEREL YÖNETİMLERLE ÇALIŞMAK ÖNEMLİ

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan da, Başkan Doğan’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “hem Belediye Başkanlığı görevini çok iyi yürütmesi hem de hekimlik vasfını zamanında çok iyi kullanması hafızalarımızdadır. Tıp Fakültesi’nin halk sağlığı ile ilgili olan çalışmaları hemen her zaman yerel dinamiklerle birlikte düşünülmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bizim düşüncelerimiz, yapmak istediklerimizin ancak kağıt üzerinde kalır. O nedenle yerel yönetimlerle hareket etmek çok değerli. Bizler, öğrenci yetiştirme konusundaki standartlarımızı geliştirmeye, iyileştirmeye çalışıyoruz. AMATEM konusu çok önemli” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 23.12.2015 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38