Doğan projelerini anlattı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ne katıldı. Başkan Doğan, İstanbul Hilton Otelde gerçekleşen Akıllı Belediyecilik Zirvesinde 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, Dijital Arşiv, Genç Girişimciler Merkezi, Speeking Cafe, Akıllı Bisiklet gibi projelerin anlattı. Doğan’ın anlattığı projeler katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Doğan projelerini anlattı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ne katıldı. Başkan Doğan, İstanbul Hilton Otelde gerçekleşen Akıllı Belediyecilik Zirvesinde 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, Dijital Arşiv, Genç Girişimciler Merkezi, Speeking Cafe, Akıllı Bisiklet gibi projelerin anlattı. Doğan’ın anlattığı projeler katılımcıların büyük ilgisini çekti.

10 Kasım 2016 Perşembe 14:00
Doğan projelerini anlattı

 DOĞAN, ZİRVEDE İZMİT’İN PROJELERİNİ ANLATTI

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ne katıldı.

Başkan Doğan, İstanbul Hilton Otelde gerçekleşen Akıllı Belediyecilik Zirvesinde 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi, Dijital Arşiv, Genç Girişimciler Merkezi, Speeking Cafe, Akıllı Bisiklet gibi projelerin anlattı. Doğan’ın anlattığı projeler katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Zirvede İzmit Belediyesi’nin hayata geçirdiği örnek projeleri detaylı şekilde anlatan Doğan, “her şeyi akıllı olarak planlarsak çok daha verimli olacağımızın bilinciyle projelerimizi hayata geçiriyoruz. Artık alın terinden daha çok akıl terinin geçerli olduğu bir dönemi yaşıyoruz.  Dolayısıyla akıllı belediyecilik bizimde çok akıl teri döktüğümüz bir alan. Hem zamanı, hem kaynakları daha etkin kullanarak akıllı ve verimli olmak istiyoruz.

 

TEMİZLİKTE TEKNOLEJİYİ KULLANIYORUZ

 

Belediyecilik faaliyetlerinin her alanında teknolojiyi hizmetlerimize dahil etmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 7 bin çöp konteynırına yerleştirdiğimiz sistemle  kontreynırların boşaltma sıklıklarını, çöp araçlarımızın oraya hangi sıklıkla gittiğini, hangi saatte boşaltıldığını takip ediyoruz.

 

TEKNOLOJİYİ HER ALANDA KULLANMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

İmarda ve ticaret hanelerin ruhsat denetimlerinde kullandığımız diğer bir teknolojik takip sistemiyle de, artık vatandaşımızın dükkanının içine girip incelme yapmamıza gerek kalmıyor. Yazılımını kendimizin geliştirdiği sistemle işyeri sahibinin haberi dahi olmadan kontrolleri gerçekleştiriyoruz. Yapı kontrol çalışmamalarımızda da yine benzer teknolojik uygulamaları kullanıyoruz.

 

3D YAZICI VE TASARIM MERKEZİ HER ALANDA FAYDA SAĞLIYOR

 

Akıllı belediyecilik ve teknoloji konusunda en iddialı olduğumuz konulardan birisi de teknolojiye ve tasarıya katkıda bulunmak amacıyla kurduğumuz 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezimizdir.  Yeni sanayi devrimi, 3D yazıcı sistemleri üzerinde çalışılarak sağlanacak. Ülkemizde yeni sanayi devriminin öncüsü neden biz olmayalım, neden 3 boyutlu yazıcılarda çağı zorlayan gelişmeleri biz sağlamayalım diye kafa yorduk. Bu sistemleri içerisinde bulunduran büyük bir merkez açtık. Merkezde konunun uzmanlarınca 7 den 77’ye kadar herkese hizmet vermekteyiz. 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezinde, sanayi esnafımıza parça tasarlama ve çıkarma imkanı sağlarken, diğer taraftan da öğrencilerin ufuklarını açmaya çalışıyoruz. Bu projemiz dalga dalga yayılacak bir projedir. Tıbbi alanda da önemli katkılar sağlıyor. Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen bir proje olması sebebiyle şehir dışından da bir çok vatandaşımız merkezimizi görmek için İzmit’e geliyor.

 

ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

 

Üniversitemizin AR-GE birimiyle Dünyada mevcut 3D yazısı sitemlerinin daha gelişmişini nasıl yaparız diye kafa yorarak,  yazıcıların imalatı için çalışıyoruz. Bizim bu süreçteki hedefimiz ülkemizin, Dünyada 3D yazıcılarının en gelişmişlerini üreten ve sektörün de  ana markası olmasıdır.

 

 

 

 

OKULLARDA 3D YAZICI VE TASARIM SINIFLARI

 

İkinci hedefimizde, kedi ürettiğimiz 3D yazıcı sistemlerini okullarımıza kurarak, bilgisayar sınıflarının yanı sıra 3D yazıcı ve tasarın sınıfları kazandırmaktır. Proje kapsamında  okullarımızda pilot uygulama başlattık” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 10.11.2016 14:01
Anahtar Kelimeler:
DoğanIzmitBelediyesiNevzat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38