banner28
banner23
banner36

DOĞAN, SÖZÜMÜZÜN ERİ OLDUK

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 2 dönemdir görev yaptığı İzmit Belediyesi’ndeki 10 yıl içinde yaptığı projeleri anlattı.

DOĞAN, SÖZÜMÜZÜN ERİ OLDUK

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 2 dönemdir görev yaptığı İzmit Belediyesi’ndeki 10 yıl içinde yaptığı projeleri anlattı.

15 Ocak 2019 Salı 13:24
DOĞAN, SÖZÜMÜZÜN ERİ OLDUK

SÖZ VERDİĞİMİZDEN DAHA FAZLASINI YAPTIK

HALKIMIZA YANLIŞIMIZ ASLA OLMADI

Başkan Doğan’ın SEKA Park’taki Deniz Restaurantta gerçekleştirilen toplantısıya yoğun katılım oldu. Doğan’ın ev sahipliğindeki toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aykut Çağlayan, MHP İl ve İlçe Başkanları, BBP İl ve İlçe Başkanları, İl Müftüsü Yusuf Doğan, İlçe Emniyet Müdürü, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, STK ile dernek başkan ve temsilcileri katıldı.

LİDERİMİZİN NEFERİ OLDUM

Görüntü ve görseller eşliğinde 10 yılda yapılan projeler hakkında bilgi veren Başkan Doğan, “55 yıldır İzmitliyim ve İzmit’in hamuruna yoğuruldum. İzmitli ve Kocaelili olmaktan gurur duyuyorum. Bu şehirde hizmet etmek ayrı bir güç ve ayrı bir enerji. AK Parti olmasaydı Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı ben siyasette olmazdım. Bu anlamda çok şanslıyım. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderin neferi olmaktan onur duydum. AK Parti’nin ve liderimin neferi olmaya gayret ettim. Hekim olarak da bu şehre hizmet etme imkanı buldum. UMKE’nin fikir babası oldum ve o projeyi kazandırdım. Belediye başkanlığı sürecinde herkesin belediye başkanı oldum. Hep birlikte güzel sonuçlara ulaştık. Belediye başkanının en önemli yanı vizyoner oluşudur. Türkiye ve Avrupa’da ilk projelere imza attık.

DAHA FAZLASINI YAPTIK

Seçim öncesi  ne söz verdiysek hepsini, hatta en az 3 kat fazlasını yapmanın gururu içindeyiz. Sözümüzüm eri olduk. Sokakta belediyecilik anlayışı içinde sürekli halkın arasında olduk. İzmit’imize ve halkımıza yanlışımız asla olmamıştır. Hatalarımız mutlaka olmuştur. Fakat hatalarımızda asla ısrarcı olmadık, gerektiğinde geri adım atmasını bildik. Marka bir belediye olduk. Çünkü heybemiz hep doluydu. Sadece ülkemizde değil Avrupa’da da örnek olduk. Bazı alanlarda adeta devrim yaptık. Tarihi değerlerimize sahip çıktı. Paramızı iyi kullandık. Milletin kuruşunu ziyan etmedik. Az parayla çok iş yaptık. Bütçeyi iyi kullandık. Bu hiç de kolay olmadı. 60 milyonluk bütçeyi 300 milyona çıkardık. Yeni değerler katarak bunu gerçekleştirdik. Belediyeler gerektiğinde satar, gerektiğinde alırlar. Emlak değerimizi en az 3 kat arttırdık. Bizden rantçılar rahatsız oldu. Her dönemin rantçıları, ellerindeki medyayı, kalemleri kullanarak çamur atıp saldırdılar. Fakat biz doğru yoldan ayrılmadık.

YEMEDİK, YEDİRMEDİK

Yemedik, yedirmedik. Emaneti en iyi şekilde koruduk. Bunun bedellerini de zaman zaman ödedik. Bu şehrin yeni kalkınmalara ihtiyacı vardı. Turizm kenti İzmit yolunda çalışmalar içinde olduk. Ata yadigarlarımızı birer birer yün yüzüne çıkardık. Artık turizme yaklaşan bir İzmit var. Bunu 5-10 yıl sonra daha iyi göreceğiz. Bazı çalışmalımızın meyvalını 15-20 yıl sonra alacağız. Sadece bugünü düşünerek değil 10-20 yıl sonrasını düşünerek çalıştık. Ne yaptıysak hep en güzelini, en iyisini yapmanın hayreti içinde olduk. Yeşil alanları arttırdık, şehrimize yeni değerler kattık. Geçmişten  daha temiz bir İzmit var. Bunları yaparken bir yandan da Avrupa Konseyi’nde ülkemizi en iyi şekilde savunduk, onlara belediyecilik ders verdik.  Şehirde uyuma büyük önem verdik. İzmit Belediyesi, belediye başkanı bir kurumla kavga ediyorsa bilin ki bu İzmit’in menfaati içindir. Valilerle, kaymakamlarla, emniyetimizle uyum içinde olup güzel çalışmalara imza attık. Eğitim için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Kurum ve kuruluşlarımızla hep uyum içinde çalışmalar yaptık. Bütün sevil toplum örgütlerimizle işbirliği içinde olduk. Bu vatanda yaşıyorsak siyasi farklılıklar, görüşler bizim zenginliğimizdir. Ayrı gayri olmadık. Siyasi yarış ayrı, hizmet ayrıdır. Bazen sinekten yağ çıkartarak çalıştık. 10 yıldır Büyükşehir’den tek kuruş par almadan hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Adamcılık yapmadık. İlham kaynağımız hep liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Bizim gibi adamlar çok bulunur fakat, Atatürkler, Erdoğanlar kolay bulunmaz. Teşkilatımıza, bütün yöneticilerimize, bu şehre bir çivi çakan herkese çok teşekkür ederim. Her şeyi tek başımıza yapmadık, hep birlikte olununca güzel işler oldu.  Türkiye’ye örnek işler yaptık, ayrı gayri olmadık. Güzel bir ekiple bu işler oldu. Bu ülkenin bu bayrağın insanlarıyız.

NERDE OLURSA HİZMET EDERİZ

Siyaseti hizmet için yaptık. Her görüşe saygı duyduk. Olumlu olumsuz eleştiriler bizim için yol gösterici oldu. 10 yıllık belediye başkanlığını bırakıyorum. Hiçbir yerde 5 yıldan fazla görev yapmadım. Her şeyi zamanında tadında yapmak gerekir.  Koltuklar kimseye baki değil. Gerektiğinde kalmasını bilmek gerekir. İlkelerimizden hiç öndün vermedik, Hak’tan hiç ayrılmadık. Yanlışa yanlış demesini bildik. Siyasi makamlara gelmek çok zor, ondan daha zor olanı oradan inmesini bilmek gerekir. Başka bir beklenti içinde olmadık. Ne makamın şanına, ne de parasına ihtiyacımız var. Bizim halkımızın onuruna ihtiyacımız var. Bu onuru da halkımız bize yaşattı.  Nerede olursa hizmet ederiz. Marka bir İzmit Belediyesi bırakıyoruz. Mahallesinden, köyüne kadar her yönüyle daha güzel, daha estetik modern bir şehir bırakıyoruz.

ÖNEMLİ OLAN HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK

Önemli olan geride ne bıraktığınızdır. Hoş bir seda bıraktıysak ne mutlu bize. Kırdıklarımız varsa af fola, haklarınızı helal edin. Tüyü bitmemişin hakkını koruduk. Gözüm arkada asla olmayacak. Hamdolsun, kirlenmeden, en ufacık bir leke getirmeden 10 yılı başım dik alnımız açık şekilde  koltuğu teslim ediyorum. Hiç siyasi kaygı içinde olmadık. Siyasilerin 2 ağırlığım oluyor. Biri koltukta otururken diğeri de katlıktan sonraki ağırlık. Önemli olan  koltuktan kalktıktan sonraki  ağırlığınızın  daha fazla olmasıdır. 10 yıldır ülkemizin bekası, bayrağımızın dalgalanması, vatanımızın ilelebet var olması için gece gündüz hizmet aşkı içinde olduk” şeklinde konuştu.

Başkan Doğan konuşmasını, Necip Fazıl Kısakürek’in şu dizeleriyle sonlandırdı.

Gideriz nur yolu izle gideriz

Taş bağrında sular dizde gideriz,

Bir gün akşam olur, biz de gideriz

Kalır dudaklarda şarkımız bizim.

BAYRAĞI DAHA DA YUKARI TAŞIYACAĞIZ

AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Azize Sibel Gönül de, “ Başkanımız çok güzel hizmetler yaptı, davamıza sahip çıktık. Teşekkürü yürekten yapıyorum. Allah yolunu açık etsin. İzmit’te görev yapmış, İzmit için görev yapmış, taş taş üstüne koyan herkese teşekkür ediyorum. İzmit, Kocaeli’nin kalbi. Bu işler bilgi ve tecrübe gerektirir, bu şehrin yetiştirdiği bir kardeşiniz olarak bu şehrin her köşesinde mimar olmamız nedeniyle bir çok eserimiz var. İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın zaman kavgadan nefretten, öfkeden yana olmadım” dedi.

Son Güncelleme: 16.01.2019 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38