DOĞAN’DAN KURTULUŞ MESAJI

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.   yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı. 

DOĞAN’DAN KURTULUŞ MESAJI

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.   yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı. 

27 Haziran 2018 Çarşamba 13:49
DOĞAN’DAN KURTULUŞ MESAJI

Mesajında 28 Haziran tarihinin İzmit için ayrı bir mutluluk, ayrı bir gurur olduğunu belirten Başkan Doğan “  ülkemizin göz bebeği olan İzmit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Anadolu, Müslüman Türklere yurt olduğundan itibaren sürekli bir mücadele, sürekli bir savaş ve işgal sahnesi olmaya çalışıldı. Onlardan birisi de Kurtuluş Mücadelesi sırasındaydı. Vatanın her bir yanı emperyalist ülkeleri tarafından işgal edilirken şehrimizde maalesef Yunan, İngiliz ve Fransızlarla işgal edilmişti. İşgalde başı çeken Yunan güçleri İzmit halkına, masum insanlara katliamlar ve zulümler yapmıştı. Bilmedikleri bir şey vardı; başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere Anadolu ve İzmit vatanını, bayrağını, toprağını, ezanını en güzel şekilde koruyacaktı ve öyle de oldu. Fatma Seher, İpsiz Recep, Yahya Kaptan aslanlar gibi öne geçti. Kocaeli’nin Çanakkale’si olan Servetiye geçilmez oldu. Anadolu’dan peş peşe zaferler geldikçe buradaki kahramanlar arttı, mücadele kıyasıya oldu ve 28 Haziran’da Yunan da  “ilk hedefiniz Akdeniz” diyen Mustafa Kemal’in askerlerine İzmit’i teslim etti.

KURTULUŞ COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ

Bizlere bu güzel vatanı ve şehri emanet eden şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Kurtuluşumuz şehrimize, ülkemize, milletimize, dünya insanlarına kutlu ve mutlu olsun” dedi. Doğan, İzmitlileri kurtuluş coşkusunu birlikte yaşamak için 29 Haziran Cuma günü saat 21.00 de SEKA Park Uçurtma Tepesindeki Ferhat Göçer konserine davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38