EĞİTİMCİLERDEN ATIK YAĞ DESTEĞİ

İzmit Belediyesi’nin atık yağ toplama çalışmalarına eğitimciler de destek oldu

EĞİTİMCİLERDEN ATIK YAĞ DESTEĞİ

İzmit Belediyesi’nin atık yağ toplama çalışmalarına eğitimciler de destek oldu

08 Eylül 2014 Pazartesi 11:14
EĞİTİMCİLERDEN ATIK YAĞ DESTEĞİ
 Yaklaşık 5 yıldan beri başarıyla sürdürülen proje sayesinde tonlarca atık yağın kontrolsüz şekilde doğaya atılmasının da önüne geçildiği öğrenildi. Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma sayesinde  8 ay içinde sadece okullardan 2 ton 200 kilogram atık yağ toplandı.

EĞİTİMLER ETKİLİ OLUYOR

Belediye yetkilileri, atık yağların lavabolardan dökülmesi sonucu suyun, havanın ve toprağın kirlendiğine dikkat çekerek”  çevre ve insan sağlığını tehdit eden atık yağların çevreye  atılmasını önlemek için  başta okullar olmak üzere, ev ve işyerleri ziyaret edilerek bilgilendirmeler yapılıyor. Özellikle okullarımızda verilen eğitimler sayesinde öğretmen ve öğrenciler konuya oldukça duyarlı yaklaşmaya başladılar. Ocak ayından  bugüne kadar okullarımızdan 2.200 kilogram atık yağ toplanarak biodizel olarak geri dönüşümü sağlandı” dediler. 

DUYARLI OKUL 

Bu arada Alikahya Karadenizliler Mahallesi’nde bulunan Farabi İlkokulu da projeye, topladıkları yaklaşık 100 litre atık yağ ile destek oldular. Farabi İlkokulu Müdürü İsmail Ünlü, İzmit Belediyesi’nin çevre ile ilgili projelerine her zaman destek olduklarını belirterek” ambalaj atıklarını, elektronik atıkları ve kullanılmış yağları toplayarak bunları İzmit Belediyesi yetkililerine teslim ediyoruz. Böylelikle hem çevre bilinci oluşmasına yardım ediyoruz hem de okulumuza katkıda bulunuyoruz. Topladığımız her atık okulumuza başta kırtasiye olmak üzere çeşitli eksiklerimizin giderilmesi şeklinde geri dönüyor.

Çevre konusunda duyarlı bir okuluz” şeklinde konuştu. Belediye yetkilileri de Farabi İlkokulu Müdürü İsmail Ünlü ile öğretmen ve öğrencilere çevreye olan duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.

Son Güncelleme: 08.09.2014 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38