banner28
banner23
banner36

ENDÜSTRİ MESLEKTEN 1 TON E ATIK

İzmit Belediyesi’nin elektronik atıkların geri dönüşüm çalışmalarına eğitim kurumları destek olmaya devam ediyor.

ENDÜSTRİ MESLEKTEN 1 TON E ATIK

İzmit Belediyesi’nin elektronik atıkların geri dönüşüm çalışmalarına eğitim kurumları destek olmaya devam ediyor.

01 Ekim 2015 Perşembe 10:50
 ENDÜSTRİ MESLEKTEN 1 TON E ATIK

 İçinde civa, magnezyum gibi ağır metaller barındıran ve kontrolsüz şekilde doğaya atılması halinde çevreye büyük  zararları olan elektronik atıkların toplanarak geri dönüşümünü sağlayan İzmit Belediyesi’nin bu çalışmalarına Atatürk Endüstri Meslek Lisesi de 1 ton e atık ile destek oldu. Okul yetkililer, kullanılmaz haldeki eski bilgisayarlar, monitörler, yazıcıları İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini belirterek” elektronik atıkların çevreye atılması sonucu  önemli  sorunlara yol açtığını bildiğimiz için bunları  biriktirip belediye yetkililerine teslim ettik. Böylelikle çevrenin de korunmasına katkımız olmuş oldu” dediler.

 

GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANIYOR

 

Belediye yetkilileri de Atatürk Endüstri Meslek Lisesi ilgililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.  Yıl içinde 13 tona yakın elektronik atık toplandığını söyleyen İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri” elektronik atıkların içerisindeki metal, plastik gibi ekonomik değeri bulunan parçaları ayrıştırarak ekonomiye tekrar kazandırırken ağır metalleri de doğaya zarar vermeden bertaraf ediyoruz” şeklinde konuştular. Ellerinde elektronik atık bulunan vatandaşların bunları 318 00 77 numaralı telefonu arayarak aldırabilecekleri bildirildi.

Son Güncelleme: 01.10.2015 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38