banner28
banner23
banner36

Gastro-İzmit ile lezzet İzmit’te

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, İzmitlileri yeni bir etkinlik ile buluşturmak, İzmit’in kültürel değerini ve mutfağını tüm Türkiye’ye tanıtmak amacıyla Gastro-İzmit’in ilkini 21-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriyor

Gastro-İzmit ile lezzet İzmit’te

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, İzmitlileri yeni bir etkinlik ile buluşturmak, İzmit’in kültürel değerini ve mutfağını tüm Türkiye’ye tanıtmak amacıyla Gastro-İzmit’in ilkini 21-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştiriyor

20 Ekim 2020 Salı 11:57
Gastro-İzmit ile lezzet İzmit’te

İzmit Belediyesinin düzenlemiş olduğu 21-25 Ekim tarihleri arasında Yahya Kaptan Gülümse Kafe’de yapılacak olan 1. Gastro-İzmit’te 81 ilden aşçılar yer alacak. İzmit’in kültürel değerini ve mutfağını tüm Türkiye’ye tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek olan Gasto-İzmit’in basın açıklamasına, Uluslararası Gastronomi Federasyon Başkanı Mehmet Kaplan, Başkan Yardımcısı Tayfun Gündüz, Türkiye Gaziantep Dernekler Konfederasyonu Başkanı Hasan Özaygut, Marmara Bölge Başkanı Adnan Gültekin ve Kocaeli Gaziantepliler Dernek Başkanı Ahmet Fevzi Öner katıldı.

İZMİT’İN YEMEK FESTİVALİ BAŞLIYOR

Toplantıda konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet; "Projemizin ismi Gastro-İzmit. Özellikle İzmit mutfağı ve Türkiye’deki diğer illerimizin mutfakları bizim için kıymetli. Bu konuda biz de İzmit’te ne yapabileceğimizi düşündüğümüzde, sayın başkanlarımızın önerileri doğrultusunda Gastro-İzmit’i düşündük. Uluslararası Gastronomi Federasyonu tarafından düzenlenen ve İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan Gastro-İzmit Yemek Festivali’ni 21-25 Ekim tarihleri arasında Gülümse Kafe’de gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. 21 Ekim Çarşamba günü saat 13.30’da Merkez Bankası önünden İzmit Belediyesi’ne kadar renkli ve güzel bir kortej ile açılış gerçekleşecek. Saat 15.00’de İzmit Belediyemizin ilk sosyal tesisi olan Gülümse Kafe’de Gastro-İzmit Yemek Festivali’ni başlatacağız." dedi.

TÜRKİYE İZMİT’İ GÖRSÜN, İZMİT TÜRKİYE’Yİ GÖRSÜN

Uluslararası Gastronomi Federasyonu Başkanı Mehmet Kaplan, "Amacımız Türk mutfağını tanıtmak. Tabii ki biz 81 ili gezerek tüm yöresel mutfaklara destek veriyoruz. Bizler 12 yıldan beri İzmitli olduk. ’Neden mancarlı pideyi, İzmit’imizin pişmaniyesini veya daha güzel yöresel lezzetlerini ön plana çıkartmayalım?’ diye sorduk kendimize. Biz bunu kendimize görev edindik açıkçası. Burada yapacağımız çalışmalar ile gençlere güzel bir örnek olacağız. Yeni yetişen nesillerimize kültürümüzü, yöreselimizi, geçmişten bugüne kaybolan yemeklerimizi göstermek, öğretmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

MUTFAĞINA GÜVENİYORSAN HODRİ MEYDAN!

Festivalin ilk günü ev hanımları ile yemek yarışması gerçekleştirecek olan İzmit Belediyesi, mutfakta engelli aşçıları da ağırlayacak. Şeflerin jüri üyeliğini yapacağı yemek yarışmasında dereceye giren vatandaşlara sertifika, madalya ve sürpriz ödüller verilecek. Festivalin 2. günü ‘Gençler Türk Mutfağı Ana Yemek’ etkinliği, 3. gün ‘Taze Makarna Yarışması/Büyükler Türk Mutfağı Ana Yemekler Yarışması’ ve festivalin son günü ‘Tatlı Yarışması / Gençler Ekip Yarışması’ gerçekleştirilecek. Her günün sonunda yarışmacılara çeşitli ödüller verecek olan İzmit Belediyesi, tüm vatandaşları kentin ilk yemek yarışmasına bekliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38