Hürriyet: “AKP’nin 40 milyon yalanı ortaya çıktı”

Hizmet araçlarının alımına onay vermeyen AKP’nin İzmit’i ne kadar zarara soktuğunu rakamlarla açıkladı

Hürriyet: “AKP’nin 40 milyon yalanı ortaya çıktı”

Hizmet araçlarının alımına onay vermeyen AKP’nin İzmit’i ne kadar zarara soktuğunu rakamlarla açıkladı

20 Eylül 2022 Salı 08:39
Hürriyet: “AKP’nin 40 milyon yalanı ortaya çıktı”

Hizmet araçlarının alımına onay vermeyen AKP’nin İzmit’i ne kadar zarara soktuğunu rakamlarla açıklayan Başkan Hürriyet, “Biz 125 milyon lira kredi isterken araç satın alma hesabımızın üzerinden 3 ay geçti şu andaki satın alma bedeli 148 milyon lira. Nereden baksanız 20 milyonun üzerinde bir farktan bahsediyoruz” dedi

Hizmet araçlarının kiralanması konusunun Kamu İhale Kurulu’ndan dönmediği için perşembe günü araçların satın alınması konusunda meclisi bir kez daha olağanüstü toplantıya çağırdıklarını açıklayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Her gün fiyatlar artıyor. Biz 125 milyon lira kredi isterken 3 ay önce hesap yapmıştık. 3 ay geçti ve şu andaki satın alma bedeli 148 milyon lira. Nereden baksanız 20 milyonun üzerinde bir farktan bahsediyoruz. Fiyatlar o kadar hızla artıyor ki. Her şeye zam geliyor. 2 yıl önce de 55 milyona satın alabileceğimiz araçların bedeli için bugün 125 milyon olarak konuşuyoruz. 

“BU ARAÇLAR EN AZ 10 YIL HİZMET VERECEK”

Her şeye rağmen satın almak her zaman iyidir. Belediyenin mal sahibi olması her zaman iyidir. Kira öder gibi kredi ödeyerek biz bu hizmet araçlarını satın almak istiyoruz bu en mantıklısıdır. Bu araçlar sonuçta milletin olacak. Belediye en az 10 yıl boyunca bu araçlarla hizmet verecek. Bizim 10 yıl boyunca kiralamaya ödeyeceğimiz parayı bugünkü kiralama bedeli üzerinden bile hesaplasak, 10 yılda çok büyük bedeller çıkar kiralamaya harcanacak. Düşünün, son kiralama ihalesine göre 200 adet hizmet aracına 2 yılda fiyat farkları ve KDV dahil 100 milyondan fazla kira parası ödeyeceğiz gibi görünüyor. Bu rakamı 10 yıl üzerinden hesaplayın. Üstelik bugünkü kiralama bedelleriyle bile hesapladığınızda ne kadar büyük rakamlar çıkıyor. Bir de bu 2 yıllık kiralama ihalesi bittiğinde 2 yıl sonra tekrar 2-3 yıllık kiralama ihaleleri yapılacak ve 2-3 yıl sonra kira bedellerini şimdiden öngörmek mümkün değil. Kim bilir kaç katına çıkacak. Oysaki bu araçları satın almayı bugün 150 milyon liraya bile mal etsek çok ciddi oranda tasarruf etmiş oluruz. 1 milyon, hatta 1 lira bile tasarruf etsek, kardır. 

“40 MİLYON YALANI DA ORTAYA ÇIKTI”

Biz o yüzden kararlıyız ve ısrarcıyız. Satın almak için tekrar bu süreci başlatmak istiyoruz. Artık çok tartışacak bir konu da yok. Daha önceki taleplerimizi hep rakamlarla boğdular. Şimdi artık her şey ortada. Rakamlar da ortada. Her şey EKAP’ta kayıtlı. Verilen teklifler ortada, maliyetler ortada. Büyükşehirin maliyetleri de ortada. Büyükşehirin yaptığı araç kiralama ihaleleri de ortada. 40 milyona Büyükşehir araç kiralıyor yalanı da ortaya çıkmış durumda. Millete ve meclise yalan söyleyenleri milletin vicdanına havale ediyoruz. Haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı. 

“SATIN ALMA KURUM LEHİNEDİR”

Satın alma her zaman kurum lehinedir. Biz halkımızı da bilgilendiriyoruz. Perşembe günü meclisimizi olağanüstü toplantıya davet ediyoruz. Birinci gündem maddemiz araç satın alabilmek için 125 milyon lira kredi yetkisi. İkinci maddemiz de atıl kalan arazilerimizin satılması ve buradan gelecek finansmanla araç satın alma hususunda kaynak yaratmak. Meclis toplantımız saat 15.00’da gerçekleştirilecek.

“ÖNLEM ALMAK DURUMUNDAYIZ”

Zorlu bir süreçteyiz, bilinmezlikler içindeyiz. Kamu İhale Kurulu ne kadar sürecek bilmiyoruz. 200 aracın belediyeden çekildiğini düşünsenize. Çok ciddi bir hizmet aksaması olacak. Bizim birçok hizmet aracımız var. Sıcak yemek ihtiyacını araçlar götürüyor, asfalt çalışmalarımız, mobil çalışmalarımızda kullanılan bir sürü araçtan bahsediyoruz. Eğer bu araçlar çekilirse çok büyük mağduriyetler olacak. Kamu İhale Süreci devam ederken önlem almak durumundayız. 

“GELİN MİLLETİN PARASINI KORUYALIM”

Bir kez daha meclisin vicdanına sesleniyoruz. Gelin kamu zararına sebebiyet vermeyin. Kira öder gibi kredi ödeyelim ve tüm araçları Devlet Malzeme Ofisinden (DMO) satın alalım, belediyemiz yüzlerce aracın sahibi olsun. Yarın oluşacak ekonomik risklere karşı belediyemizi koruyalım. Milletin malını ve parasını koruyalım. Buradan da arkadaşlarımıza çağrı yapmış oluyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38