İki hastane birleşiyor; yeni yatırımlar yolda..

Alikahya’da bulunan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlandı. Hastanede Tüp Bebek Merkezi, Anne Oteli ve yoğun bakımlar üniteleri ile 5-6 milyon lira yatırım yapılacak. Hastanede 44 yenidoğan yoğun bakım ünitesi ile bölgenin en büyük hastanesi olacak

İki hastane birleşiyor; yeni yatırımlar yolda..

Alikahya’da bulunan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlandı. Hastanede Tüp Bebek Merkezi, Anne Oteli ve yoğun bakımlar üniteleri ile 5-6 milyon lira yatırım yapılacak. Hastanede 44 yenidoğan yoğun bakım ünitesi ile bölgenin en büyük hastanesi olacak

22 Haziran 2015 Pazartesi 13:08
 İki hastane birleşiyor; yeni yatırımlar yolda..

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney, Alikahya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlanması ile ilgili makamında basın açıklaması yaptı. İki yıl önce SEKA Devlet Hastanesi’ne bağlanan ve tartışmalara neden olan hastane ile ilgili yapılan açıklamaya SEKA Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Dr. Burak Karabulut, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Soner Şahin ve Genel Sekreter Yardımcıları katıldı. Ergüney, yapılacak yatırımın cihazlar hariç 5-6 milyon lirayı bulacağını kaydetti. Birleşme ile hastaneye yeni yaklaşık 70 personel gelecek.

YENİ YATIRIMLAR YAPILACAK

İzmit Alikahya Kadın Hastalıkları, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile ilgili yaptığımız çalışmada yapılacak tıbbi yatırımları belirledik. 2008 yılından beri branş hastanesi olarak hizmet verdiklerini söyledi. 2013 yılından bu yana SEKA Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verdiklerini belirten Ergüney, “Sağlık bakanlığımızla ortaklaşa yaptığımız çalışmalarda hastanelerdeki yatırımları belirledik. Elimizdeki tüm doneleri değerlendirerek ne tür yatırımlar yapacağımızı değerlendiriyoruz. Bu hastanede de bazı yatırımlar yapılması olarak gerektiğine karar verdik” dedi.

YOĞUN BAKIM 50’YE ÇIKACAK

Perinatoloji olarak bilinen doğum yapan kadınların doğum sonrası yaşayacağı sıkıntıların çözümünü içeren bir bölüm kuracaklarını belirten Ergüney, “Bebek sahibi olmayan çiftlerimize yönelik çalışmamız var. Tüp Bebek merkezi üremeye yardımcı merkezimizi kuracağız. Yoğun bakım noktasında sıkıntılar çok fazla. Bu hastanede fiziki şartlar iyi olması nedeniyle öncelikle erişkin yoğun bakımı yapacağız. 22 yoğun bakım yatağı var. Yatırımla 50’ye yakın yoğun bakıma kavuşacağız. Yoğun bakımlarımızdan 44’ü yeni doğan olacak. Bu hastane yeni doğan üzerinde ciddi bir güce ulaşmış olacak” dedi.

ANNE OTELİ OLACAK

Yapılacak yatırımların ardından bakanlığın atamalarının da olacağını söyleyen Ergüney, “Anne oteli tüm hastanelerimizde var. Yeni yapılacak fiziki yatırımlarla çok daha profesyonel bir otel yapılacaktır. Çocukları yoğun bakımda olan annelerin tüm giderleri tarafımızdan karşılanacak ve bu otelde daha huzurlu bir ortamda ağırlayacağız. Annelerin huzurlu ve mutlu olması çocukların tedavisi için de çok önemlidir. İlimizde yetersiz olan erişkin yoğun bakımı ile ilgili bu hastanede yatırım yapacağız” dedi.

BÖLGENİN İLGİ ODAĞI OLACAK

Bu yatırımları yaptıklarında bölgede hastanenin referans hastane olma özelliği kazanacağını söyleyen Ergüney, “Birçok bölgeden buraya ilgi olacaktır. Bu yatırımları yaparken mevcut uzman gücü sayı ve nitelik olarak bu kadar donanımlı hizmeti veremez. Burada daha akademik personelin olması gerekiyor. Bu atamalar sadece Eğitim ve Araştırma hastanesine oluyor. Bunun için Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine mali ve tıbbi olarak bu hastaneyi birleştireceğiz. Bunu devletin kaynaklarını daha verimli kullanmak için yapıyoruz” dedi.

POLİKLİNİK AÇABİLİRİZ

Hastanenin ulaşımı ile ilgili sıkıntılarında Büyükşehir tarafından çözüleceğini söyleyen Ergüney, “Buranın hasta kapasitesi yoğunlaştıkça trafik ve ulaşım sıkıntısı da artacaktır. Yatırımlarımızın bitmesi yaklaşık olarak 1 yıllık süreç. Bazı yatırımlar erken bitecek belki. Biz 1 yıllık süreç önümüze koyuyoruz. Şehir merkezinde yeni bir semt polikliniği düşünebiliriz. Kızılay binası bu konuda müsait bir yer. Ama çalışmaları yapacağız. Bunun için çalışmalarımız olacak. Ulaşmama sıkıntısını bu yöntemle çözebiliriz” dedi.

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ OLMAYACAK

Ciddi bir personel hareketi planlamadıklarını belirten Ergüney, “Doktorlarımızla toplantı yaptık ve nasıl planlamamız gerektiğini konuştuk. Elbette zamanla hareketlilik olacaktır. Personeli mağdur edecek bir hareketlilik planlamıyoruz. Başhekimlerimiz oturup kendi aralarında görev dağılımı olacak. SEKA’da çalışanlar orada, burada çalışanlar ise burada devam edecek. Devam edip etmek istemeyenler de düşünülecek. Hizmeti kimseyi kırıp dökmeden yapacağız. Birleşme sağlanınca Derince’den uzmanlar gelecek” dedi.

ÇOCUK YOĞUN BAKIMI 22 OLACAK

Çocuk yoğun bakımının Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 yatak olduğunu belirten Ergüney, “Bu alanda hizmet veren çok az sayıda hastane var. Biz bu yatak sayısını 22’şe çıkaracağız. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılacak. Yeni doğan ve çocuk yoğun bakım arasında büyük fark olduğu için burada yapmıyoruz. Bir çok uzmanlığı gerektiren bir yoğun bakım bu hizmet. Burası tamamlandığında İstanbul’dan sonra en fazla çocuk yoğun bakımı bizim olacak. Bakanlıkta bize çocuk yoğun bakım uzmanı gönderecek. Bakanlık planlamamızı takdir etti” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 23.06.2015 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38