banner28
banner23
banner36

Işık,muhtarlarla buluştu

İzmit Belediyesi, Muhtarlar Günü dolayısıyla önemli bir projeye daha imza attı. Wellborn Luxury Otel’ de İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda 1000’den fazla muhtar bir araya geldi

Işık,muhtarlarla buluştu

İzmit Belediyesi, Muhtarlar Günü dolayısıyla önemli bir projeye daha imza attı. Wellborn Luxury Otel’ de İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda 1000’den fazla muhtar bir araya geldi

17 Ekim 2016 Pazartesi 19:32
Işık,muhtarlarla buluştu

 İzmit Belediyesi, Muhtarlar Günü dolayısıyla önemli bir projeye daha imza attı. Wellborn Luxury Otel’ de İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonda 1000’den fazla muhtar bir araya geldi

2009 yerel seçimlerinden itibaren muhtarlara yönelik çalışmalara büyük önem veren ve bu yönde yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Wellborn Luxury Otel’de önemli bir organizasyona daha imza attı. İlk defa 2013 yılında İzmit Belediyesi tarafından kutlanmaya başlanan organizasyonun 4’üncüsüne Türkiye’nin dört bir yanından binden fazla muhtarı konuk eden projenin mimarı Doğan, bu kez muhtarlarla birlikte dernek başkan ve yönetimlerini de ilimizde ağırladı. Gerçekleşen programa Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ta iştirak ederek bu özel günde muhtarlarla birlikte oldu.

 

TÜRKİYE’DE İLK DEFA

 

Türkiye’de ilk defa 2013 yılında İzmit Belediyesi tarafından kutlanmaya başlanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından da yasallaştırılarak yurt genelinde kutlanacak olan Muhtarlar Günü, bu yıl ilimizde 4’üncü kez kutlandı. İlk 2 yıl İzmit’teki muhtarları bir araya getiren Başkan Doğan, geçtiğimiz yıl ise Kocaeli’ndeki tüm muhtarlarla bir araya gelerek günlerini kutlamıştı. Bu yıl ise Türkiye’de bir ilke imza atan İzmit Belediyesi, Kocaeli’ndeki muhtarlarla birlikte 81 ildeki tüm il ve ilçe muhtar dernek başkan ve yönetimlerini ilimizde misafir etti. Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi’nin de katkılarıyla gerçekleşen programla bu sayede ülkenin dört bir yanından 1000’den fazla muhtar bir araya getirildi.

 

MEHTERANLI KARŞILAMA

 

Programda yurdun dört bir yanından gelen muhtarlar, otel önünde mehteran takımı tarafından tek tek karşılandı. Ev sahibi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve beraberindeki heyet salonda yerini aldıktan sonra 15 Temmuz darbe girişimi konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Program, protokolün konuşmalarıyla devam etti.

 

YOĞUN KATILIM

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye  Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ile İlyas Şeker, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez,  Kocaeli İl Müftüsü Yusuf  Doğan ile Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş katıldı.

 

 

BÖYLE BİR GÜNÜMÜZ YOKTU

 

Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, “Bugün burada her biri yüzlerce binler hatta on binlerce insan tarafından seçilmiş Türkiye’nin emin insanlarından oluşan ailenin mozaiğini bir araya getirmeye çalıştık. Kocaeli’nde bu mutlu günde sizleri şehrimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bundan 3 yıl önce böyle bir günümüz yoktu. İzmit Belediye Başkanımız Nevzat Doğan, neden sizin bir gününüz yok dediğinde bu fikir çok hoşuma gitmişti. Daha sonrasında İzmit’teki muhtarlarımızı bir araya getirdiğimiz muhteşem bir organizasyon gerçekleştirdik. Amacımız bugünün resmileşmesiydi. 2015 yılında 472 muhtarımızı davet ettiğimiz bir organizasyona daha sonraki yıl imza attık. Bu etkinlik örnek alınmış ve daha sonrasında resmileşmiştir. İşte bugünün öncüsü İzmit ilçesi olarak meslektaşlarımızla sizlerle olmak istedik” dedi.

 

BAKAN IŞIK’TAN TALEPLERİ OLDU

 

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Serpil Erenoğlu ise yaptığı konuşmasında “Bugün İzmit Belediyesi’nin yaptığı organizasyon çok önemli. Çok sevindirici bir etkinlik. Bu da ulusal bayramlar gibi muhtarlar gününü anıtlara çelenk bırakılmasıyla devam edecek. Muhtarlık şu günlerde en popüler dönemini yaşıyor. Bu da sayın Cumhurbaşkanımızın bizim üzerimize oldukça fazla düşmesinden kaynaklanıyor” ifadelerine yer verdi.

 

DOĞAN, ORGANİZASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da konuşmasında “gecemiz öncelikle hayırlı olsun. 2009 yılında ilk belediye başkan adayıyken muhtar hizmet masası adı altında bir proje açıklamıştım. O dönede bu  projemiz çok anlaşılmamıştı. Göreve gelir gelmez bu birimi kurduk. Muhtarların bu saatten sonra tüm taleplerini dinlemeye başladık. 

 

BENİM ODAMDAN AŞAĞI OLMAMALI DEDİK

 

Muhtarlarımızın yaşadıkları, vatandaşlarımıza hizmet ettikleri yerler, benim odamdan aşağı olmamalı dedik ve alanlarını iyileştirip, giderlerini karşıladık. Muhtarlarımız yoruluyorlar yılda bir iki kez kaplıcalara gönderdik. Bizim muhtarlarımızın bilgi ve gördükleri artarsa bulundukları bölgelere daha iyi hizmet ederler dedik, yurtdışına gönderdik.

 

 

MUHTARLARIMIZ MAHALLERDEKİ GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yoldan yürümeye devam ediyoruz. Muhtarlarımız yerel yönetimlerin ve genel yönetimlerin kılcal damarlarıdır. Muhtarlarımız,  bizim mahalledeki gözümüz, kulağımız, uzanamayan elimiz. Mahallerimizin anası, babası hatta dert babası.  Sizin yaptığınız işin önemini bizler çok iyi biliyoruz. Şehrimize gelip soframıza katıldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz bu organizasyonları büyüterek devam edeceğiz. Muhtarlarımızda elinden geleni yapıyor. Yeri geliyor vatanı, milleti, bayrağı, demokrasisi için canını bile veriyor.  Bu kadar güçlü,  bu kadar kararlı kadın muhtarlarımızın olduğunu bu programımızda da gördük.   Hepinizin muhtarlar günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

 

KARAOSMANOĞLU’NDAN DOĞAN’A TEBRİK

 

Doğan’ın ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bende kendimi muhtar olarak görüyorum. Hepimizin görevi bu güzel insanlara, kente hizmet etmek. Muhtarlarımız mahallenin dert babasıdır. Belediyeler olarak da bizim görevimiz sizlere sahip çıkmak. Her şey kanunla düzenlenmez. Vatandaşın başı ağrısa size geliyor. Bizim de size yardımcı olmamız görevimiz. Bu güzel organizasyondan dolayı Nevzat Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Hepinizin günü kutlu olsun” dedi.

 

 

MUHTARLARA HEP GÜVENDİM

 

Karaosmanoğlu’nun ardından duygu ve düşüncelerini açıklayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, muhtarlara her zaman güvendiğini belirterek,” Gerçekten halkın güven duyduğu, yetki verdiği bir güven tesis ettiği muhtarlarımız demokrasinin kalesidir. Her konuda ve her noktada ben muhtarlara güvendim ve hiç pişman olmadım. Bu güzel organizasyonuna ev sahipliği yapan İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ediyorum gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

DEMOKRASİ’NİN TEMEL TAŞI MUHTARLAR

 

Son olarak söz alan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise şöyle konuştu: “Bu güzel organizasyona ev sahipliği yapan İzmit Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Muhtarlar mahallenin dert anasıdır. Kim ne derse desin derdi olan ilk muhtara gider. Muhtarın siyasi görüşü olabilir ama siyaset yapmaz. Muhtarın tek derdi kendinden derman bekleyen insanlara derman olmaktır. Demokrasinin temel taşı muhtarlardır. Çünkü vatandaşın başı ağrıdığında ilk aklına gelen kişi muhtardır” dedi.

 

KANUN TEKLİFİNİ SİZ HAZIRLAYIN

 

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Serpil Erenoğlu’nun isteklerine de yanıt veren bakan Işık “ bu muhtarlar için ağır bir sorumluluk. En büyük zorluk devlet katında çok fazla itibar görmemeleriydi. AK Parti döneminde bunu adım adım ortadan kaldırdık. Sizlere önerim şu: “Çağdaş, uygulanabilir bir muhtarlar kanununun çıkması için önce siz çalışın taslak hazırlayın ve bütün partilerle paylaşın. Bu dağınıklığı bir toparlayın. Özlük hakları noktasında da adım atmak böylece kolaylaşacaktır. Damdan düşen sizsiniz. Sizlerin kanun teklifi taslağı hükümetimiz tarafından da incelenecektir. Bir sonraki yıl da eminim ki sorunları aşmış oluruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 17.10.2016 19:33
Anahtar Kelimeler:
DoğanIzmitBelediyesiNevzat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38