banner28
banner23
banner36

İZMİT BELEDİYESİ’NDE SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

İzmit Belediyesi’nde 248 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri başladı.

İZMİT BELEDİYESİ’NDE SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

İzmit Belediyesi’nde 248 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri başladı.

04 Şubat 2016 Perşembe 13:51
 İZMİT BELEDİYESİ’NDE SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

 Hizmet-İş Sendikası’nın yetkili olduğu sözleşmenin ilk oturumuna Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da katıldı. Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve Yerel-Sen Genel Sekreteri Mümtaz Uysal’ın da yer aldığı toplu iş sözleşme görüşmesinde yetkili sendikanın sosyal haklarda iyileştirmenin yanı sıra yevmiyelerde de yüzde 25 oranında zam talebinde bulunduğu öğrenildi.

 

ÖNEMLİ OLAN ÇALIŞANIN MUTLUĞU

 

 60 maddelik sözleşmenin ilk oturumunda konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan” sözleşmenin önemi alın terinin karşılığını vermek üzerine olmasıdır. Türkiye’deki kurumlar içinde İzmit Belediyesi çalışanlarının en mutlu ve huzurlu olmasından başka bir isteğimiz yok. İşçimizin alın teri kurumadan hakkını  veren bir belediyeyiz. Çalışanlarımıza tek bir kuruş borumuz yok. İşçimizin, şimdiye kadar her türlü hakkını zamanında hatta çoğu kez zamanınındın önce ödedik. İzmit Belediyesi’ndeki iş huzurunun bundan sonra da devam edeceğine inanıyoruz. İşçilerimize fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Dileğimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da işçilerimizin sokağa çıktığında gururla İzmit Belediyesi çalışanı olduğunu söylemesidir. Çalışma arkadaşlarımız en iyilerini hak ediyorlar. Bu sadece ücret olarak değerlendirilmemeli. Çalışanlarımız en iyi hakları hak ediyor. Çalışma barışı ve güvenliği en az ücretler kadar önemlidir. Kağıda her şeyi yazabiliriz. Ama biz verebileceğimizi ortaya koymak istiyoruz, realist olmak istiyoruz, veremediğimiz parayı söylemeyiz. Bu sözleşmenin işçimizin mutluluğu ve huzuru için güzel bir adım olmasını istiyoruz. Hep birlikte işçimizin hakkını ve hukukunu savunalım” dedi.

 

ÇALIŞANIN HAKKINU KORUYAN BELEDİYE BAŞKANI

 

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy da yaptığı konuşmada “ Belediye başkanımız işçilerin haklarını ve hukukunu zamanında ödeyen örnek bir belediye başkanıdır.  İşçilere böyle bakan bir belediye ve belediye başkanının toplu sözleşmeyi masada en iyi şekilde bitirileceğine inancımız tamdır. Bizim ve belediyemizin gayesi iş yerinde iş barışını sağlamak ve daha iyi haklar elde etmektir Belediye başkanı ve ekibine güveniyoruz” şeklinde konuştu.

İzmit Belediyesi’ndeki toplu iş sözleşmesi 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olacak.

Son Güncelleme: 04.02.2016 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38