İZMİT BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK DAHA

Bir çok örnek projeye imza atan İzmit Belediyesi, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sayesinde yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

İZMİT BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK DAHA

Bir çok örnek projeye imza atan İzmit Belediyesi, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sayesinde yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

02 Ekim 2015 Cuma 13:32
 İZMİT BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK DAHA

 Başkan Doğan’ın talimatıyla Cephanelik’te bulunan Kadın Sosyal Yaşam, Şehit Gazi Aileleri ve Engelliler Sosyal Destek Merkezi içindeki Aile Rehberlik Merkezi, hizmet vermeye başladı. Başkan  Doğan, Aile Rehberlik Merkezi’nin dünyaya örnek olacağını söyledi.

Aile Rehberlik Merkezi’nin tanıtımı için düzenlenen etkinliğe Başkan Doğan’ın yanı sıra  AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek, Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Belediye Meclis Üyeleri Güzin Taştekin ve Emine Okanalp, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, AK Parti İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Tandoğan katıldı.

 

ÜCRETSİZ YARARLANILACAK

 

Doğan, Evlilik Okulu ve Psikolojik Danışma Merkezi’nin ardından Aile Rehberlik Merkezi’nin de hizmet vermeye başlamasının çok önemli olduğunu söyledi.

Kadın Sosyal Yaşam Merkezi içinde bulunan Aile Rehberlik Merkezi’nde Sosyolog (Aile Danışmanı) ve Psikolog olmak üzere toplamda iki personel görev yapacak.  Terapi odası ve merkez odası olarak iki bölümden oluşan Aile Rehberlik Merkezi hafta içi  her gün aktif olarak hizmet verilecek. İzmit Belediyesinin vatandaşlara sunduğu ücretsiz uygulamadan telefonla randevu alınarak faydalanabileceği kaydedildi.

 

HEDEF KİTLE

 

Toplumun ruh sağlığını daha iyiye çekmek adına ve toplumun en önemli birimi olan aile kurumunu daha da iyi bir hale getirme yönünde Aile Rehberlik Merkezi’ne, aile konusunda danışmanlık almak isteyen kadınlar, şiddet mağduru kadınlar, aile içi iletişim problemi mevcut aileler, yeni evlenen/evlenecek çiftler, ebeveynliğe adım atacak çiftler, çocuk problemleriyle ilgili destek almak isteyen anneler, engelli aileleri, ergen sorunları yaşayan aileler, meslek seçiminde bulunacak gençler, hukuki destek bekleyen kadınlar, psikolojik danışmanlık isteyen aileler başvurabilecek. Desteğe ihtiyacı olan ailelerin tespit edilmesi, (Psikolojik, Hukuki, Aile Danışmanlığı), ihtiyaç sahiplerine gerekli danışmanlıkların sağlanması, yönlendirilmesi, kadınların sosyal hayatlarının geliştirilmesi ve niteliklerinin geliştirilmesi, aile kavramının devamlılığı ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla hizmet veren Aile Rehberlik Merkezi’nde, Aile Danışmanlığı, Psikolojik Danışmanlık, Hukuk Danışmanlığı, Eğitim ve Kariyer Danışmanlığı, Sağlık Danışmanlığı, Madde Bağımlılığından Kurutulma Danışmanlığı, İstihdam Danışmanlığı, İş Geliştirme Danışmanlığı konularında hizmetler verileceği açıklandı.

 

 

DÜNYADA BENZERİ YOK

 

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan yaptığı açıklamada “ Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, İzmit Belediyesi'nin kadınlara yönelik en büyük yatırımıdır. 47 dönümlük bir alandaki merkezin dünyada bir benzeri daha yoktur. Bu projeye çok kafa yorduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da  bu konuda bize çok büyük desteklerde bulundu. Merkezi, bakanlıkla birlikte işleteceğiz” dedi.

 

HEDEF BOŞANMAALRI ÖNLEMEK

 

Boşanma oranlarının  her yıl arttığına da dikkat çeken Doğan” evlenen  500 bin kişinin özellikle büyük bir kısmı ilk 1-2 yıl içerisinde boşanıyor. 139 bin kişi boşanmıştır. Bu çok önemli bir rakamadır. 139 bin kişinin 126 bini geçimsizlik nedeniyle boşanmaktadır. Türk aile yapısında bir travma ile karşı karşıyayız. Boşanmaların birçok nedeni vardır. Bu evliliklerin birçoğu kurtulabilir. Evlilik öncesinde iyi destek verilmesi durumunda bu başarılabilir. İzmit Belediyesi buna da el atmıştır. Evlilik Okulu'nda çiftlere iletişim, hukuk başta olmak üzere birçok alanda eğitim verilmektedir. Aile Rehberlik Merkezi'nde psikolog, sosyolog, sosyal hizmet görevlileri görev yapacak. Bu üç yapı bir ailenin olası sıkıntısı durumunda her türlü desteği vermek için kurulan bir yapıdır. Aile Rehberlik Merkezinde, vatandaşlara ücretsiz hizmet verilmektedir. Buraya her  aile gelebilir. Kadının iç dünyasına inmek istiyoruz. Şiddet önleme merkezi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde bulunmaktadır. Şiddetin oluşmayacak duruma getirilmesi gerekiyor. Kadına şiddet gösteren hasta insandır. Bu insanın da iyileştirilmesi gerekiyor. Daha mutlu aile ve daha az boşanma sağlanmayı hedefliyoruz. Hedefimiz burasının kadınlar için cennet olmasıdır” şeklinde konuştu.

Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü de Aile Rehberlik Merkezi’nin çok önemli olduğunu belirterek proje için Başkan Doğan’a teşekkür etti.

Son Güncelleme: 02.10.2015 13:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38