İZMİT, CAM KUMBARALARLA DONATILIYOR

Geri dönüşüm projeleriyle örnek olan İzmit Belediyesi tarafından şimdi de şehir, cam kumbaralarıyla donatılıyor.

İZMİT, CAM KUMBARALARLA DONATILIYOR

Geri dönüşüm projeleriyle örnek olan İzmit Belediyesi tarafından şimdi de şehir, cam kumbaralarıyla donatılıyor.

22 Haziran 2015 Pazartesi 11:32
 İZMİT, CAM KUMBARALARLA DONATILIYOR

 Camların ayrı toplanarak geri dönüşümü için İzmit Belediyesi ile Cam Kırığı Hurda Nakliyat  firması arasında protokol imzalandı. Protokol gereği Anadolu Cam Sanayi A.Ş. tarafından tedarik edilen 30 adet cam kumbarası hastane, alışveriş merkezi ve ana caddelere konulduğunu söyleyen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, “İzmit Belediyesi olarak çevrenin korunmasına yönelik örnek çalışmalar yapıyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın da desteklediği ve başarı ile yürüttüğümüz geri dönüşüm projelerimiz bir çok belediye tarafından örnek alınıyor.

 YÜZDE YÜZ GERİ DÖNÜŞÜYOR

 Günümüzde camın yüzde yüz geri dönüşümü sağlanabiliyor. Camın geri dönüşümü sayesinde su tüketiminden yüzde 50, enerji tüketiminden yüzde 25 ve hammadde tüketiminden de yüzde 80 tasarruf sağlamak mümkün. Bu gerçekleri dikkate alan belediyemiz, cam atıkların ayrı toplanması için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

 120 NOKTAYA

 Bundan böyle şehrin 120 ayrı noktasına cam kumbaralarından  yerleştireceğiz. İlk etapta 30 adet kumbaranın yerleştirilmesi tamamlandı” dediler. İlgililer, İzmit’te halen ayda ortalama 10 tona yakın cam atığın toplandığını, cam kumbaraları sayesinde  bunun 30 tona kadar çıkacağını da söylediler.

Son Güncelleme: 22.06.2015 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38