İzmit Çarşısı’ndan Tekstil Dönüşüm Atölyesi

İzmit Çarşısı’ndan Tekstil Dönüşüm Atölyesi

İzmit Çarşısı’ndan Tekstil Dönüşüm Atölyesi

İzmit Çarşısı’ndan Tekstil Dönüşüm Atölyesi

25 Kasım 2021 Perşembe 08:43
İzmit Çarşısı’ndan Tekstil Dönüşüm Atölyesi

Atık azaltmak ve ileri dönüşümü desteklemek amacıyla yapılan atölyeye 9 İzmit Çarşısı üreticisi katıldı. Naturalis Funem, Violet, Şamama Gıda, Karagöz Moda, Pia Örgü, Amigurumi House, Miglo, İzmit Elişi ve Nazcollection markalarının kurucuları evde atıl durumda kalmış, kullanılmayan kıyafetleri ve dikiş nakış malzemelerini getirerek yeni tasarımlar ortaya koydu.

BİRİNİN ÇÖPÜ DİĞERİNİN HAMMADESİ OLDU

Bu atölye sonucunda, üretimi için doğal varlıkların harcandığı kullanılmayan kıyafetler, yeniden değerlendirilerek daha fazla doğal varlığın harcanması önlendi. Kullanılmayan kıyafetler, toplanarak dikiş bilen üreticinin hammaddesi oldu. Atölye sonucunda eski ve artık tercih edilmeyen ürünler güncel ve tercih edilebilir hale geldi.

DOST ELLER’E BAĞIŞLANACAK

Normalde bu tarz ileri dönüşümler için harcama yapılırken, İzmit Çarşısı topluluğu evdeki kıyafetleri değerlendirdi. Bu faaliyet sayesinde ileri dönüşüm, küçük ve yerel üreticiler için de sürdürülebilir olabiliyor.  Ortaya çıkan kıyafet ve ürünler, İzmit Belediyesi bünyesinde sergilendikten sonra İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Dost Eller Mağazası’na bağışlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38