İzmit Çocuk Meclisi faaliyetlerine yeniden başladı

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında kurulan İzmit Çocuk Meclisi yaşanan deprem felaketi dolayısıyla ara verdiği etkinliklere yeniden başladı 

İzmit Çocuk Meclisi faaliyetlerine yeniden başladı

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında kurulan İzmit Çocuk Meclisi yaşanan deprem felaketi dolayısıyla ara verdiği etkinliklere yeniden başladı 

06 Mart 2023 Pazartesi 13:23
İzmit Çocuk Meclisi faaliyetlerine yeniden başladı

Çocuk dostu İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında; çocukların kentin geleceğinde söz sahibi olabilecekleri Çocuk Meclisi kuruldu fakat yaşanan deprem felaketinden dolayı etkinliklere ara verilmişti. İzmit’in geleceği için söz sahibi olmak isteyen çocukların yer aldığı İzmit Çocuk Meclisi yeniden çalışmalarına başladı. 

ÜTOPYA ADASI

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi Çocuk Meclisi ortaklığında çocuklar için felsefe (P4C) Eğitmeni Hülya Poyraz’ın öncülüğünde ‘Ütopya Adası’ konulu program gerçekleştirildi.  Orhan Mahallesi’nde faaliyet gösteren İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen program iki grup halinde yapıldı.  Öğle grubu saat 12.15 ile 14.15 arasında, öğleden sonra ekibi ise 14.15 ile 16.45 saatleri arasında programa katıldı.

KAVRAMLAR KONUŞULDU

Yaklaşık bir saat süren ve P4C Eğitmeni Hülya Poyraz tarafından gerçekleştirilen programda;  Sorgulayan, düşünen, demokratik tartışma kültürüne ve problem çözme becerisine sahip çocuklar yetiştirmeyi amaçlayan ‘çocuklar için felsefe atölyesi’ ile ‘ideal şehir nasıl olmalı?’,  ‘ideal şehri inşa etmek için nelere ihtiyacımız var?’  konuları ele alındı.  Atölye çalışmasında ayrıca çevre kirliliği, doğal kaynakların kullanımı, eğitim sistemi, ayrımcılık, adalet ve eşitlik kavramları üzerinde fikir alış verişi yapıldı. 

CEVAPLARI RESMETTİLER

Bir saat süren diğer oturumda, KOÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Fevziye Dolunay Çiğ ve öğrenciler tarafından yapılan tamamlayıcı etkinlikte çocuklara ‘Nasıl bir dünyada kendinizi güvende hissederseniz?’ sorusu soruldu ve cevaplarını resmetmeleri sağlandı. Büyük resme bakıp riskli ve önemli noktalar hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

GENİŞ KATILIM 

Kırk öğrenci ile gerçekleştirilen etkinliğe İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Doğan, Yürütme Kurulu Üyeleri Tülin Keçeci Güngör, Lütfi Bodur ve Veli-Der Kocaeli Şube Başkanı Ayşe Irmak katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38