banner28

İZMİT EN GELİŞMİŞ İLÇE

Kısa adı İNGEV olan İnsani Gelişme Vakfı’nın insani gelişme endeksi raporuna göre İzmit, Kocaeli’deki en gelişmiş ilçe belediyesi oldu.

İZMİT EN GELİŞMİŞ İLÇE

Kısa adı İNGEV olan İnsani Gelişme Vakfı’nın insani gelişme endeksi raporuna göre İzmit, Kocaeli’deki en gelişmiş ilçe belediyesi oldu.

12 Kasım 2018 Pazartesi 14:53
İZMİT EN GELİŞMİŞ İLÇE

En yaşanabilir ilçeler sıralamasında 161 belediye arasında 19’uncu sırada yer alan İzmit Belediyesi’nin ödülünü Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut aldı. İNGEV’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) hedeflerine paralel olarak ilçeler bazında bu sene ikincisi hazırlanan rapora göre Kocaeli’deki belediyeler arasında İzmit Belediyesi 19’uncu, Gebze 60, Gölcük 116, Körfez 128, Derince ise 140.nci sırada yer aldı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Şeker koordinasyonunda hazırlanan raporda eğitim, sağlık, sosyal yaşam, yönetişim, şeffaflık, çevre, ulaşım ve alt yapı gibi 65 kriter dikkate alınıyor.

BULUT ALDI

İstanbul’da düzenlenen törende İzmit Belediyesi’nin ödülünü İNGEV Başkanı Vural Çakır’ın elinden alan Başkan Vekili İbrahim Bulut yaptığı konuşmada “ Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın selamlarını iletiyorum. Biz ne yaparsak yapalım, insana odaklanmıyorsa, insan hedefine ulaşmıyorsa yaptığımız işin başarısı açısından ciddi bir sıkıntı olduğunu gösterir. Bu açıdan insani gelişme kavramı çok önemli. Güvenlik, madde bağımlılığı ve suç oranları gibi kavramlarla da, verilerle zenginleştirildiğinde bu endeks belediyelerin stratejik planlarına ve performans programlarına girecektir. Vakfın çalışmalarının devamını temenni ediyorum. Bizlere de yol gösterici olacaklardır. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 14.11.2018 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38