İZMİT, TURİZMDE HAKETTİĞİ YERE GELECEK

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

İZMİT, TURİZMDE HAKETTİĞİ YERE GELECEK

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

26 Eylül 2014 Cuma 14:08
İZMİT, TURİZMDE HAKETTİĞİ YERE GELECEK
 Başkan Doğan mesajında “İzmit, kültür, tarih ve turizm kenti olmayı hak ediyor. Bu konuda her şeyimiz var. Bilgimiz var, birikimimiz var, değerlerimiz var. Şehrimizin hak ettiği bu değeri kazanması için bizde ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi. 

ARTIK SADECE SANAYI KİMLİĞİYLE ANILMAYACAK 

İzmit’in artık sadece sanayi kimliği ile değil de kültür, tarih ve turizm yönüyle anılmasını istediğini belirten Başkan Doğan  ” İzmit’in binlerce yıllık geçmişi ve bir çok uyarlığa ev sahipliği yapmış bir zenginliği var. Bizler, artık kentimizin bu değerleriyle ön plana çıkmasını ve bundan da İzmit halkının kazanmasını istiyoruz. Eğer İzmit kültür, tarih ve turizm kenti olursa bundan esnafımız da herkes de kazançlı çıkar. Biz bunu yapacak birikime sahibiz. 3 bin yıllık geçmişi olan birçok medeniyete ev sahipliği yapan, barındırdığı tarih, kültür ve doğal turizm kaynaklarıyla olağanüstü avantajlara sahip olan şehre gereken önem gösterilmeyerek ihmal edilmiş, sanayi kenti olarak anılmıştır” Şeklinde konuştu. 

DÜNYA İZMİT’İ YENİDEN TANIYACAK 

Yönetime geldiği ilk günden buyana İzmit’in artık turizm kenti olacağını söyleyen Doğan “5 yıl önce bunu söylediğimizde bazı kesimler gülüp geçiyordu. Çalışmalarımızla hızla şekillenen Tarih Koridoru başta olmak üzere gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar bizim haklılığımızı ortaya çıkardı. İzmit Belediyesi tarafından yapılan ve çok beğenilen Kültür Tepesi’nin İstanbul'daki Pierre Loti, Paris'teki Ressamlar Tepesi'nden aşağı kalır yanı yok. Hedefimiz, oralardan daha popüler bir sanat tepesini ortaya çıkarmaktır. İzmit turizm açışından farklı zenginliklere sahip bir şehir. Bu şehir en kısa sürede adını turizm ile dünyaya duyuracak. Bu hedefimiz şehrimizin bütün dinamiklerinin birlikte güzel bir işbirliği içerisinde çalışmasıyla gerçekleşecektir. Hedefe ulaşmada üniversitemizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan, odalarımızdan ve medyamızdan işbirliği ve destek beklemekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Turizm Gününü kutluyor, şehrimizde turizm sektöründe yer alan tüm kuruluş ve çalışanlarına başarılar dileyerek, ilimizin turizmde hak ettiği yerlere biran önce gelmesini temenni ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 26.09.2014 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38