İzmitli çocuklar hayal dünyalarını masallarla anlatacak

Çocukların kişisel gelişimlerini desteklemek ve hayal dünyasını geliştirmek isteyen İzmit Belediyesi, internet üzerinden Renkli Dünyam Masal Okuma Yarışması düzenliyor. Bu kez çocuklar masal anlatacak, büyükler dinleyecek

İzmitli çocuklar hayal dünyalarını masallarla anlatacak

Çocukların kişisel gelişimlerini desteklemek ve hayal dünyasını geliştirmek isteyen İzmit Belediyesi, internet üzerinden Renkli Dünyam Masal Okuma Yarışması düzenliyor. Bu kez çocuklar masal anlatacak, büyükler dinleyecek

01 Haziran 2021 Salı 15:14
İzmitli çocuklar hayal dünyalarını masallarla anlatacak

Pandemi döneminde okula gidemeyen çocukların iletişim yeteneklerini geliştirmek için adım atan İzmit Belediyesi, masal okuma yarışması düzenliyor. Çocukların eğitimine ve gelişimine gösterdiği hassasiyetle projeler geliştiren İzmit Belediyesinin Masal Okuma Yarışması’nda 4-7 yaş arasındaki çocuklar online olarak katılacak. Yarışmaya başvurular 14-22 Haziran tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. 

RENKLİ DÜNYALAR AÇILIYOR

‘Renkli Dünyam’ adlı masal okuma yarışmasıyla taze zihinler hayal dünyalarının kapılarını büyüklerine açarak sevdikleri masalları anlatacak. Pandemi kurallarına göre uzaktan katılımla gerçekleştirilecek olan yarışmanın başvuruları 22-26 Haziran tarihleri arasında değerlendirilecek. Masal okuma yarışmasının sonuçlarını 26 Haziran’da açıklayacak olan İzmit Belediyesi, ödül törenini 27 Haziran günü İzmit’in kurtuluş günü etkinlikleri çerçevesinde düzenleyecek. 

HEPSİ ÖDÜLLENDİRİLECEK

4-7 yaş aralığındaki isteyen her çocuk yarışmaya katılabilecek. Her çocuğun ödüllendirileceği Renkli Dünyam Masal Okuma Yarışması’nda, miniklerin ailelerine teşekkür belgesi ve küçük hediyeler verilecek. Anne ve babalar, [email protected] mail adresine ad, soyad, yaş, fotoğraf ve telefon numarası bilgileri içeren yarışma katılım formu ve çocuklarının masal anlattığı en fazla 5 dakikalık videoyu göndererek başvuru yapabilecek. 

KATILIM KOŞULLARI

Gönderilen masalların İzmit Belediyesi youtube sayfasında yayınlanması için ailelere gönderilecek izin belgesi imzalanarak İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne gönderilecek. Yarışmada seçici kurul tarafından değerlendirilerek dereceye giren masallar 26 Haziran 2021’de İzmit Belediyesinin resmi internet sitesi www.izmit.bel.tr ve İzmit Belediyesinin resmi sosyal medya hesaplarından ilan edilecek. 

KONU SEÇİMİ SERBEST

Konu seçiminde çocukları serbest bırakan ve hayal güçlerini zorlamalarını arzu eden İzmit Belediyesi, masallarda dürüstlük, iyilik, güzel ahlaklı olmak, yardımseverlik, hoşgörü gibi evrensel ve etik değerler, çevre bilinci, hayvan sevgisi, millî ve yerel değerleri önemseme gibi temaları dikkate alacak. Anlatılan masalların 5 dakikadan kısa olması gerektiğini belirten İzmit Belediyesi yetkilileri, değerlendirmeyi anlatıcı çocukların mimik, hitabet ve ses tonuna göre yapacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38