İZMİT’TE AYDA 30 TON ATIK LASTİK TOPLANIYOR

İzmit’te ayda ortalama 30 ton atık lastik toplandığı öğrenildi.

İZMİT’TE AYDA 30 TON ATIK LASTİK TOPLANIYOR

İzmit’te ayda ortalama 30 ton atık lastik toplandığı öğrenildi.

28 Ağustos 2015 Cuma 10:52
 İZMİT’TE AYDA 30 TON ATIK LASTİK TOPLANIYOR
 İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre toplanan atık lastikler geri dönüşüm yoluyla tekrar ekonomiye kazandırılıyor. İzmit’in araç sayısı bakımından önde gelen şehirler arasında bulunduğunu söyleyen yetkililer” araç sayısının fazla olması demek atık lastik sayısının da fazla olması demektir. Şehrimizde lastik değişimi yoğun olup bu sayede çok sayıda hurda lastik oluşmaktadır. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu eski lastiklerini lastikçilerde bırakmakta, bazı vatandaşlarımız ise eski lastiklerini çevreye ve çöp konteynerlerine atmaktadır. 
LİSANSLI FİRMALAR ARACILIĞIYLA
Yapılan denetimler sonucunda bölgemizde bulunan bütün lastik tamirhaneleri atık lastikleri Çevre Bakanlığından Lisans almış Geri Kazanım firmalarına teslim etmektedir. Ancak çevreye atılan lastikler hem çevre kirliliği oluşturmakta hem de hacimleri büyük olduğundan çöp toplama alanlarında ve konteynerlerde büyük yer kaplamaktadır. İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak çevreye atık lastiklerin lisanslı firma tarafından alınması sağlanmaktadır. Lisanslı firmalar tarafından toplanan bu lastikler geri dönüşüm işlemlerine tabi tutularak, zemin karoları, ayakkabı tabanları yapılmakta ayrıca bazı tesislerde yakılarak enerji elde edilmektedir. Vatandaşlardan atık lastiklerini rastgele doğaya bırakmamalarını istiyoruz. Lastik tamirhaneleri  lisanslı firmalara ulaşamadıkları durumda 318 00 77 numaralı telefonu arayarak atık lastiklerini aldırabilirler” dediler.  İlgililer, birkaç gün içinde şehrin değişik yerlerinde boş alanlara atılan yaklaşık 2 ton atık lastiğin  toplanarak geri dönüşüme gönderildiğini bildirdiler.

Son Güncelleme: 28.08.2015 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38